
פויו אדובדו - עוף בסגנון מקסיקניעוף והמטבח המקסיקני הולכים ביחד כמו רוטב סלסה וגוואקמולה. מה עוד? הרבה שום, הרבה עגבניות ולא מעט חריף, שתהיה פיאסטה אמיתית בפהרקלה סרבר|הכי טעים שיש| פורסם17/10/1408:00 ![]() תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת |
המצרכים :מרכיבים:
לרוטב:
לאורז:
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים את התנור מראש לטמפרטורה מקסימלית. 2מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה, מסדרים את הכרעיים במרחק של כ-6 ס"מ זה מזה. מפזרים מלח גס בין כל חתיכות העוף, מבלי שהמלח יגע בעוף. 3מניחים את העוף בתנור ואופים בחום מקסימלי במשך כ-10 דקות. מנמיכים חום ל-165 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-15-20 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים בצד. 4לרוטב: במחבת מברזל יצוק צולים את הפלפלים היבשים במשך שתי דקות, הופכים כל כמה שניות ומניחים בצד. 5בעוד שהמחבת רותחת צולים את העגבניות בשלמותן ואת הבצל כאשר הוא חצוי לשניים, כשהצד השטוח כלפי מטה. מבשלים כ-10 דקות ואת העגבניות הופכים בכל כמה דקות, אך את הבצל לא מזיזים ונותנים להם להישרף מעט ולהשחיר. 6מוסיפים את השום לדקה של צלייה בלבד. מקלפים את העגבניות וקוצצים אותן יחד עם הבצל והשום. מכניסים את הירקות לסיר גדול ביחד עם שאר חומרי הרוטב. 7מכסים את כל חומרי הרוטב במים חמים עד ל-6 סנטימטרים מעל החומרים. 8מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, ממשיכים לבשל בטמפרטורה נמוכה במשך כ-45 דקות ומצננים. 9טוחנים את הרוטב בבלנדר ומסננים במסננת דקה. טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך, מוסיפים את שמן הזית ומקציפים. 10מחזירים לבישול, מביאים לרתיחה ומכבים להבה. 11האורז המקסיקני: מקלפים את השום ומניחים בנייר אלומיניום עם שמן זית ומעט מלח. אופים בתנור בטמפרטורה נמוכה עד להזהבה. במחבת גדולה ושטוחה מטגנים את הבצל הקצוץ עם כף של שמן בישול עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים בצד. 12באותה המחבת מוסיפים את שארית שמן הבישול ומטגנים את האורז בלהבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, כ-8-10 דקות עד להזהבה. 13חולטים את העגבניות, מקלפים ומסירים את הליבה. 14מכניסים למעבד מזון או בלנדר מחצית מהעגבניות, שום קלוי, פלפל חריף, כוסברה, וציר עוף עד כיסוי כל המרכיבים. טוחנים כמה דקות עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הבצל המטוגן ותערובת העגבניות לאורז ומעורבבים. 15טוחנים את שארית העגבניות עד שהתערובת חלקה ומוסיפים לאורז. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. 16מבשלים את האורז עם הרוטב על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד לרתיחה. 17מנמיכים להבה, מכסים את האורז הרמטית ומבשלים במשך כ-20 דקות. מערבבים מדי 5 דקות. 18כעבור 20 דקות מכבים את הלהבה ומשאירים את המחבת מכוסה. לאחר 10-15 דקות מערבבים וטועמים. 19ההגשה: מניחים את חתיכות העוף האפוי במחבת גדולה ושטוחה, מוסיפים את הרוטב עד שהוא מכסה את העוף. מבשלים כ-50 דקות על אש נמוכה ושומרים שהעוף יישאר תמיד מצופה ברוטב. 20מפרידים את בשר העוף מהעצמות ומניחים את העוף בטורטיית תירס מחוממת וממולאת באורז. בצלחת מניחים בצל קצוץ, כוסברה, סלסה וגוואקמולה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |