מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פויו אדובדו - עוף בסגנון מקסיקני

עוף והמטבח המקסיקני הולכים ביחד כמו רוטב סלסה וגוואקמולה. מה עוד? הרבה שום, הרבה עגבניות ולא מעט חריף, שתהיה פיאסטה אמיתית בפה

|הכי טעים שיש| פורסם08:00
פויו אדובדו - עוף בסגנון מקסיקני (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

מרכיבים:

  • 8 כרעיים של עוף

  • 4 כוסות מלח גס

לרוטב:

  • 1 כפית צ'יפוטלה

  • 1 כף חומץ יין אדום
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
  • מיץ מקלמנטינה אחת
  • 1 כפית סוכר חום
  • 2 כפיות מיורן יבש (אזוב תרבותי)
  • 2 כפיות אורגנו יבש
  • 2 כפות אבקת שום
  • 1/4 כוס שמן זית משובח
  • מים חמים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לאורז:

  • 1 ראש שום

  • 8 עגבניות בשלות
  • 1 חבילת אורז פרסי
  • 1 כף שמן זית
  • 3 כפות שמן בישול (קנולה)
  • 1 בצל קטן עד בינוני
  • 1 פלפל קטן חריף או 1/4 פלפל חריף גדול
  • כמה עלי כוסברה
  • 2 ליטר ציר עוף
  • מלח לפי הטעם

להגשה:

  • 2 טורטיות תירס חמות לאדם

  • בצל קצוץ דק וכוסברה לקישוט.
  • רוטב סלסה
  • גוואקמולה

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור מראש לטמפרטורה מקסימלית.

2מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה, מסדרים את הכרעיים במרחק של כ-6 ס"מ זה מזה. מפזרים מלח גס בין כל חתיכות העוף, מבלי שהמלח יגע בעוף.

3מניחים את העוף בתנור ואופים בחום מקסימלי במשך כ-10 דקות. מנמיכים חום ל-165 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-15-20 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.

4לרוטב: במחבת מברזל יצוק צולים את הפלפלים היבשים במשך שתי דקות, הופכים כל כמה שניות ומניחים בצד.

5בעוד שהמחבת רותחת צולים את העגבניות בשלמותן ואת הבצל כאשר הוא חצוי לשניים, כשהצד השטוח כלפי מטה. מבשלים כ-10 דקות ואת העגבניות הופכים בכל כמה דקות, אך את הבצל לא מזיזים ונותנים להם להישרף מעט ולהשחיר.

6מוסיפים את השום לדקה של צלייה בלבד. מקלפים את העגבניות וקוצצים אותן יחד עם הבצל והשום. מכניסים את הירקות לסיר גדול ביחד עם שאר חומרי הרוטב.

7מכסים את כל חומרי הרוטב במים חמים עד ל-6 סנטימטרים מעל החומרים.

8מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, ממשיכים לבשל בטמפרטורה נמוכה במשך כ-45 דקות ומצננים.

9טוחנים את הרוטב בבלנדר ומסננים במסננת דקה. טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך, מוסיפים את שמן הזית ומקציפים.

10מחזירים לבישול, מביאים לרתיחה ומכבים להבה.

11האורז המקסיקני: מקלפים את השום ומניחים בנייר אלומיניום עם שמן זית ומעט מלח. אופים בתנור בטמפרטורה נמוכה עד להזהבה. במחבת גדולה ושטוחה מטגנים את הבצל הקצוץ עם כף של שמן בישול עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים בצד.

12באותה המחבת מוסיפים את שארית שמן הבישול ומטגנים את האורז בלהבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, כ-8-10 דקות עד להזהבה.

13חולטים את העגבניות, מקלפים ומסירים את הליבה.

14מכניסים למעבד מזון או בלנדר מחצית מהעגבניות, שום קלוי, פלפל חריף, כוסברה, וציר עוף עד כיסוי כל המרכיבים. טוחנים כמה דקות עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הבצל המטוגן ותערובת העגבניות לאורז ומעורבבים.

15טוחנים את שארית העגבניות עד שהתערובת חלקה ומוסיפים לאורז. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

16מבשלים את האורז עם הרוטב על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד לרתיחה.

17מנמיכים להבה, מכסים את האורז הרמטית ומבשלים במשך כ-20 דקות. מערבבים מדי 5 דקות.

18כעבור 20 דקות מכבים את הלהבה ומשאירים את המחבת מכוסה. לאחר 10-15 דקות מערבבים וטועמים.

19ההגשה: מניחים את חתיכות העוף האפוי במחבת גדולה ושטוחה, מוסיפים את הרוטב עד שהוא מכסה את העוף. מבשלים כ-50 דקות על אש נמוכה ושומרים שהעוף יישאר תמיד מצופה ברוטב.

20מפרידים את בשר העוף מהעצמות ומניחים את העוף בטורטיית תירס מחוממת וממולאת באורז. בצלחת מניחים בצל קצוץ, כוסברה, סלסה וגוואקמולה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il