חג שבועות הגיע ואיתו המאכלים החלביים ועוגות הגבינה. כידוע לכם, איני רוחשת אהבה גדולה לקישים ופשטידות למיניהם, אבל על עוגות גבינה אני לא מוותרת, במיוחד אפויות. מכיוון שאני לא אופה גדולה, אני חייבת לחלוק איתכם מתכון קליל ומהיר ביותר לעוגת גבינה מדהימה שמצליחה תמיד גם לאופים מן השורה, כמוני. קבלו עוגת גבינה בשלוש דקות.

עוגת גבינה של אינה (צילום: אינה קראבצקי)
עוגת הגבינה של אינה. גם לאופים מן השורה | צילום: אינה קראבצקי

המצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)

לעוגה:
750 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת שמנת (5%)
כוס סוכר
2 כפות קמח
4 ביצים
שקית סוכר וניל
גרידה מלימון אחד

לציפוי:
מיכל שמנת מתוקה
2 כפות ריבת חלב

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מצרכי העוגה היטב ומעבירים לתבנית משומנת. אופים 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
בסיום האפייה, חשוב לצנן היטב את העוגה.
מקציפים את השמנת המתוקה עם ריבת החלב לקצפת יציבה ומצפים את העוגה. תהנו.

>> רוצים מתכונים נוספים לשבועות? כנסו