האורז שאנחנו הכי אוהבים: אורז פרסי של חיים כהן

אם יש מישהו שאנחנו מפנטזים על האורז שלו הרי זה חיים כהן. אבל לא סתם אורז - אורז פרסי אמיתי, עם תפודים חרוכים בתחתית הסיר, לפי הכללים. למרבה השמחה קיבלנו מחיים שיעור שלם ומקיף על האורז שכולם חולמים עליו - כולל ממש הכל. עכשיו מה שנשאר זה רק להכין בבית.

>> למתכון: אורז פרסי של חיים כהן

והנה עוד אחד שאנחנו ממש אוהבים: אורז ערבי עם בשר טחון

אורז פרסי (צילום: אודליה צדוק)
אורז פרסי. אבל עזבו את האורז - תראו את התפודים! | צילום: אודליה צדוק


הקוסקוס שאנחנו הכי אוהבים: קוסקוס טריפוליטאי של מרים נעים

הקוסקוס של מרים נעים, מתוך הספר "ירוחם, במדבר, דברים", הוא צמחוני וצנוע, ובכל זאת אנחנו רוחשים לו חיבה מיוחדת. את הקוסקוס עצמו מכינים כמובן לבד, ואם תשדכו לו איזה מפרום נחמד - אתם בכלל מסודרים.

>> למתכון: קוסקוס טריפוליטאי

והנה עוד אחד שאנחנו אוהבים: סלט קוסקוס טוניסאי ב-10 דקות

קוסקוס טריפוליטאי (צילום: דרור כץ)
קוסקוס טריפוליטאי. כזה אנחנו רוצים | צילום: דרור כץ


הקציצות שאנחנו הכי אוהבים: קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס

יום אחד הזמנו אוכל מיוחנן, והאמת היא שהשאר היסטוריה. הקציצות האלה, שמכינים שם, טעימות כאילו טוגנו בשמן מכל הלב, כשלמעשה מדובר בקציצות אפויות לכל דבר ועניין. אולי אלה הירקות שבפנים שמחוללים את הפלא. לאותן קציצות אפויות מצוות רוטב של קארי וחלב קוקוס, שהופך אותן משובחות אפילו יותר. בקיצור, שוס.

>> למתכון: קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס

והנה עוד קציצות שאנחנו אוהבים: קציצות עם אורז ועלי גפן

קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס (צילום: יוחנן, חנות אוכל גורמה)
קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס. אפויות! וטעימות נורא! | צילום: יוחנן, חנות אוכל גורמה


העוף שאנחנו הכי אוהבים: עוף צלוי בסגנון ג'יימי אוליבר

"העוף הצלוי המושלם", קוראים למתכון הזה, ולא בכדי. מה שיש פה זה בעיקר עוף שלם, המון עשבי תיבול, שום ולימון - אבל לנו, מזרח תיכוניים שכמונו, זה בדיוק מספיק. שימו לב, הדרך להכנה של המנה הזו עוברת בלהפריד את העור מהבשר ולתחוב פנימה עשבים. לא הפעולה המהנה ביקום, אבל התוצאה, מה לעשות, שווה את זה.

>> למתכון: עוף צלוי בסגנון ג'יימי אוליבר

והנה עוד מתכוני עוף שאנחנו אוהבים: מתכוני עוף מהירים של בני סיידא

קציצות עם אורז ועלי גפן (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
קציצות עם אורז ועלי גפן. גם אותן אנחנו אוהבים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

הבשר שאנחנו הכי אוהבים: הצלי המושלם של סבתא שרה

אין מה לעשות, אנחנו סאקרים גדולים של אוכל של בית, וכנראה שתמיד נהיה. המתכון הזה התגלגל לידינו דרך נכדה של אותה שרה, והעיניים שלה נצצו כשהיא העלתה אותו על הכתב. כשהיא דיברה על הצבע של הרוטב המצומצם היא כבר ממש לא הייתה איתנו (תיכנסו למתכון, תראו בעצמכם). אגב, את הצלי הזה מכינים עם נתח וייסברטן, שהוא מאוד דל בשומן. סתם עוד יתרון.

>> למתכון: הצלי המושלם של סבתא שרה

והנה מדריך מומלץ במיוחד למי שעומד בפני הצלי הראשון בחייו

הדגים החריפים שאנחנו הכי אוהבים: דג מרוקאי של ג'קי אזולאי

יותר מעונה שלמה של מאסטר שף עברה מאז, ועדיין אנחנו כמהים לדגים החריפים של ג'קי. המושטים האלה ששורפים את הלשון, עם העגבניות והפלפלים. בצירוף הרבה כוסברה, פפריקה מתוקה וכורכום - יש לנו תחושה שמדובר במנה למופת.

>> למתכון: דג מרוקאי

והנה עוד מתכון לדגים חריפים שאנחנו אוהבים

המרק שאנחנו הכי אוהבים: מרק חרירה של סמדי בומבה

אנחנו נשארים עם מאסטר שף, והפעם עם יוצאת העונה הראשונה הבלתי נשכחת, סמדר וקנין. בואו נגיד את זה ככה: מאז שהתחלנו להכין את המרק הזה, סוף סוף אנשים מאמינים שיש לנו שורשים מרוקאיים. כבוד!

 >> למתכון: מרק חרירה

והנה מתכון לבורשט צמחוני, שאנחנו גם אוהבים

מרק חרירה אלג'יראי (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
מרק חרירה. אנחנו אוהבים! | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

עוגת השוקולד שאנחנו הכי אוהבים: עוגת השוקולד של הבראסרי

עוגות שוקולד זה לא פשוט. יש כל כך הרבה מעולות, מושלמות, הורסות את הבריאות - שלבקש מאיתנו לבחור אחת זה קצת כמו לשאול את מי אנחנו יותר אוהבים, את אמא או את אבא. אבל אם חייבים להחליט - שתהא זו העוגה הזו, של הבייקרי, המוגשת במסעדותיהם של מתי ורותי ברודו. היא מעולה. מעולה מעולה מעולה. מעולה. אבל כאמור, יש עוד הרבה טובות.

>> למתכון: עוגת השוקולד של הבראסרי

ובגזרת עוגות היומולדת, זאת תהיה הפייבוריטית שלנו לנצח: עוגת שוקולית

עוגת השוקולד של בראסרי, כשר לפסח (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
עוגת השוקולד של בראסרי. מושלמת | צילום: דניה ויינר, על השולחן

הממולאים שאנחנו הכי אוהבים: מנגולד ממולא באורז וסלק

את המתכון הזה קיבלנו ממגזין על השולחן, ואנחנו אסירי תודה לו על כך. מי היה מאמין כמה סלק אחד קטן (טוב, שניים. בינוניים) יכול לשמח ערימה של ממולאים. המתכון הזה פשוט ממש, והתוצאה - שירה.

>> למתכון: מנגולד ממולא באורז וסלק

והנה סדנת וידיאו של ממולאים, למתקשים

מנגולד ממולא אורז וסלק (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
מנגולד ממולא אורז וסלק. פשוט ממש, וטעים למות | צילום: דניאל לילה, על השולחן

המאפה הממולא שאנחנו הכי אוהבים: האמפנדס של דליה ממאסטר שף

אויש, כמה שאנחנו אוהבים אמפנדס. ברור, גם הבורקס שלנו הם מעולים, לא באמת צריך לברוח לדרום אמריקה, אבל אם דליה ממאסטר שף מכינה אמפנדס - אנחנו האחרונים שנוכל לסרב. כאן במילוי של כל מיני גבינות, אבל אם תכינו לנו עם תירס אנחנו מבטיחים לזלול לא פחות.

>> למתכון: אמפנדס

 והנה בורקס ענקי שהיינו שמחים לעשות לו טובה

עוגת הגבינה שאנחנו הכי אוהבים: עוגת גבינה אפויה של חן שוקרון

כל כך אנחנו סומכים על חן שוקרון, שכשהיא אומרת שמדובר בעוגה שאינה מצריכה כשפים - אנחנו פשוט מאמינים. עוגה אפויה עם ציפוי של קרם שמנת חמוצה, שאנחנו אוהבים במיוחד, וטאץ' קטן של נוגט, בשביל לא להיות רגילים מדי.

>> למתכון: עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה 1 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
עוגת גבינה אפויה של חן שוקרון. עוד! | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב


"הכי טעים שיש", שישי 19:00, ערוץ 2

>> מה מחכה לנו ב"הכי טעים שיש"?

העלו גם אתם את המתכונים שלכם למאגר של "אוכל טוב"!