אוכל
אוכל

עלי גפן ממולאים

לעלי גפן יש טעם ייחודי, של חמצמצות עדינה וממולאים רק מוציאים מהם את המיטב. מתכון פשוט להכנה למרות מלאכת הקיפול שגם עליה תשלטו במהרה

|הכי טעים שיש| פורסם19:35
עלי גפן ממולאים (תמונת AVI: הכי טעים שיש)
תמונת AVI: הכי טעים שיש
Rating:4.935reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 2 עגבניות

  • 1/2 קילו עלי גפן טריים או כבושים שטופים היטב במים פושרים

למלית:

  • קילו בשר בקר טחון

  • 1/4 קילו אורז לבן שטוף
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מערבבים את רכיבי המלית.

2חותכים את העגבניות לפרוסות עגולות ומסדרים אותן בתחתית סיר הבישול.

3מסדרים כל עלה גפן בנפרד על משטח העבודה או בכף היד כאשר הצד המחוספס של העלה מונח כלפי מטה. במרכז העלה מניחים בערך 1/2 כפית מלית. מקפלים את צידי העלה פנימה ומגלגלים. מניחים את העלה המגולגל בתחתית הסיר על עיגולי העגבניות.

4מסדרים את העלים בשכבות בסיר, כשהסיר מלא, מניחים על העלים צלחת שתסייע בהידוק העלים בזמן הבישול.

5מוזגים לסיר הבישול מים קרים עד לגובה העלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בן שעה לשעה וחצי.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il