הפלאפל הכי טעים במרכז

פלאפל שופ, רעננה
המקום המגניב הזה ברעננה הוא חתיכת הפתעה. הוא מעז לשבור את הסטיגמות המשעממות על פלאפל ולהגיש אותו (באופן מוצלח) גם בווריאציות שכמותן לא ראינו או טעמנו בחיים. וזה עובד. הפלאפל המקסיקני שמגישים כאן הוא מעבר לנהדר - פיתה רכה ובתוכה פלאפל טרי, סלסה מקסיקנית חרפרפה, תירס, שעועית שחורה ושמנת חמוצה. השוס של המקום הם הנאצ'וס ששזורים בתוך הפיתה ומפתיעים כל ביס. גם מנת הפלאפל הרגיל מעולה וטרייה, ושווה להגיע הנה בשבילה, אבל אם אתם כבר פה, נסו מהטעמים המפתיעים כמו מקסיקני, גבינת עזים או פלאפל עם גבינה בולגרית.

מחיר: מ-9 שקלים לחצי מנה ועד 23 שקלים למנת פלאפל בתוספת לימונדה.

פלאפל שופ. אחוזה 81, רעננה. טלפון: 09-7463585. שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-22:00, ו' 9:00-15:00. כשר.

פלאפל שופ
פלאפל שופ. יש נאצ'וס בפנים! | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

פלאפל שקשוקה גוזל וציונה, פתח תקווה
למוסד השקשוקה הזה יש שני סניפים בפתח תקווה. בגוזל וציונה מגישים חצי כיכר לחם מלאה בשקשוקה לוהטת עם כדורי פלאפל פריכים וטחינה. אם אתם לא רעבים אל תבואו לכאן, כי מדובר במנה עצומה שככל שאוכלים אותה הולכים ומתאהבים בהמצאה המדהימה הזאת. הבעלים של המקום, משה לוי, אלי מוגרבי ואהוד תם, הולכים עם הקונספט כבר שנים ארוכות, ומה שהתחיל ברכב הגזלן שעמד מחוץ לבתי ספר בפתח תקווה, הפך במהרה לאובססיה עירונית.

מחיר: רבע מנה בלחם - 12 שקלים, מנה בפיתה - 16 שקלים, מחבת שקשוקה - 30 שקלים) ומנה בלחם - 20 שקלים.

פלאפל ושקשוקה גוזל וציונה. גיסין 10 ושחם 18, פתח תקווה. שעות פעילות: א'-ה' 10:00-17:00 (או עד שנגמר האוכל). כשר.

פלאפל חיים, הרצליה
מסתבר שהרצליה לוקחת את אוכל הרחוב שלה מאוד ברצינות. פלאפל חיים הוא דוכן קטן יחסית שנחשב לאימפריה מקומית. בכל משמרת עובדים שלושה מלהטטי פלאפל, ועדיין הביקוש עולה על ההיצע. כשטעמנו הבנו למה: פשוט לא מדובר בפלאפל סטנדרטי. התיבול של חיים ומנשה רג'ואן שונה מהרגיל (אפשר להבחין אפילו בנגיעות של אניס), הצבע אדמדם והמרקם פחות פריך ממה שאנחנו רגילים. מלבד זאת, המנה מגיעה עם פלח תפוח אדמה מטוגן בבצק כורכום, שפותח את התיאבון באופן מטריף.

מחיר: 17 שקלים לחצי מנה פלאפל ושתייה או למנה שלמה ללא שתייה.

פלאפל חיים. סוקולוב 66, הרצליה. טלפון: 09-9540981. שעות פתיחה: א'-ה' 8:30-23:30, ו' 8:30-15:30. כשר.

הפלאפל של חיים
פלאפל חיים. רואים את התפוד המטוגן? הוא החיים עצמם | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

פלאפל מוסא, נתניה
השוק של נתניה הוא מקום שמומלץ להגיע אליו בשביל לאכול טוב. הפלאפל שטעמנו בפלאפל מוסא, מוסד בעל מורשת ארוכת שנים, היה משובח, הפיתה נפלאה וכך גם הכדורים העגלגלים. אבל השוס האמיתי הוא המסבחה והביצה הקשה שמוסיפים למנה, שעושות את כל ההבדל והופכות את הפלאפל לחתיכת ארוחה.

מחירים: כ-25 שקלים מנת פלאפל ושתייה.

פלאפל מוסא. ויצמן 12, נתניה. טלפון: 09-8846425. שעות פתיחה: א'-ה' 24:00-8:00, ו' 16:00-8:00. כשר.

פלאפל מוסא, נתניה
פלאפל מוסא. השוס - תוספת המסבחה והביצה הקשה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

השווארמה הכי טעימה במרכז

תפארת הפלאפל (ושווארמה), כפר סבא
כשנכנסים למקום המקסים הזה נתקלים בהררי סלטים מגוונים וטריים, שרק מהם מבינים שמדובר במקום שהוא מציאה. יש כאן גם חומוס מצוין ומנות פלאפל - אבל אנחנו הלכנו על מנת שווארמה עגל עם קצת שומן. מה נגיד לכם, פשוט שירה. הבעלים של המקום הם עמי מזרחי וניב נורוק, וגם ילדיהם עובדים כאן.

מחיר: מנת פלאפל ב-17 שקלים, שווארמה בפיתה ב-33 שקלים (חצי מנה - 18 שקלים).

תפארת הפלאפל. ויצמן 147, כפר סבא. טלפון: 09-7673083. שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-22:00, ו' 10:00-15:00. כשר.

תפארת הפלאפל
השווארמה של תפארת הפלאפל. שירה | צילום: נמרוד סונדרס

מפגש השרון - שווארמה ג'מיל, הרצליה
המקום הזה, ששוכן על רחוב סוקולוב בהרצליה, מגיש שווארמה פשוט מדהימה כבר עשרות שנים – והתור הארוך מדבר בעד עצמו. הבעלים של השווארמה הוא מאיר ג'מיל, והוא גם האיש החביב עם המשקפיים שמגלף לכם את השווארמה הנהדרת אל תוך הפיתה. אנחנו טעמנו כאן שווארמה הודו, ומיד הבנו על מה כל המהומה - השווארמה הייתה מתובלת בדיוק במידה, הפיתה אוורירית והתוצאה מעולה.

מחיר: 20 שקלים לחצי מנה, 34 שקלים למנה, 40 שקלים לשווארמה בלאפה.

מפגש השרון. סוקולוב 20, הרצליה. טלפון: 09-9543629. שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-24:00, ו' 9:00-15:00, שבת - מצאת השבת. כשר.

השווארמה של ג'מיל
השווארמה של ג'מיל. שווה את התור | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב
השווארמה של ג'מיל
מאיר ג'מיל. תודה על זה | צילום: נמרוד סונדרס

שווארמה דונר, יהוד
הסיבה הראשונה שאהבנו כל כך את המקום הזה היא הבעלים שלו, לירז אוחיון – אחת הנשים הבודדות שאנחנו מכירים בתחום האגרסיבי של אוכל רחוב, שמצליחה לנהל את האימפריה הזאת ביד רמה. מעבר לאוחיון המקסימה עפנו על השווארמה דונר כי מדובר בחתיכת יציאה – שווארמה עם טעם עמוק ומושלם שלא טעמנו כמוהו בארץ.

מדובר במקום גדול מאוד, המגיש לתושבי הסביבה שלושה סוגי שווארמה: דונר קבב (עגל עם כבש טחון), פרגית והודו נקבה. אוחיון ממליצה לערבב בין הפרגית לדונר ואנחנו ממליצים פשוט לאכול מה שמתחשק לכם, זה בטוח יהיה טעים.

מחיר: 30 שקלים למנת שווארמה בפיתה, 20 שקלים לחצי מנה ו-38 שקלים לבגט.

שווארמה דונר. שבזי 18, יהוד. טלפון: 03-6325111. שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-22:00. כשר.

דונר שווארמה
לירז אוחיון. סוף סוף אישה בין כל השווארמות | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב
דונר שווארמה
שווארמה דונר. טעם עמוק ומושלם | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הטאבון בון בון, הוד השרון
בלב הצומת המרכזי של הוד השרון שוכן אזור מזללות מפותח למדי. בערך שליש ממנו עונה לשם "הטאבון". זה לא מקרי – מדובר בסניפים של "הטאבון" המקורי, או בסכסוך שותפים שהביא להפרדת כוחות. כן, "הטאבון" זה האבו שוקרי של הוד השרון. חוץ מפולקלור מקומי, הטאבון מציע גם את אחת השווארמות הכי טובות בארץ. השיפוד כאן עובד קשה ומתחלף שלוש פעמים ביום, דבר שמבטיח שווארמה הודו עסיסית ומתובלת בתוך הלאפות הנהדרות שיוצאות מהטאבון בון בון. לא שווארמה זולה, אבל מהמשובחות שבהן.

מחיר: 38 שקלים ללאפה.

הטאבון בון בון, דרך רמתיים 90, הוד השרון. טלפון: 053-9429482. שעות פתיחה: א'-ה' 12:00-23:00, ו' 12:00-עד שעה לפני כניסת השבת. כשר.

הטאבון בון בון
הטאבון בון בון. השיפוד עובד קשה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

הסביח הכי טעים במרכז

הסביח המקורי, רמת גן
הסביחייה הוותיקה בארץ, אותה הקים צבי (סביח) חלבי בשנות השישים. עם השנים, אחרי שחלבי ושותפו העבירו את השרביט לילדים, החליטו אלו להתפצל – שבועיים בחודש זוג אחים ראשון עובד ובשבועיים האחרים הזוג השני. כאן אנחנו כבר נכנסים לסיבוך – כי יש כאלו שאוכלים רק אצל התאומים, עליהם אומרים שהם משקיעים בטחינה מעולה וחצילים סוג א'. כך או כך, בסביח נגבה מטגנים את החצילים עד שהם הופכים שחומים שחומים, הביצים חומות והחומוס הוא ביתי. גם התוספות טובות - חמוצים, כרוב חמוץ (ולא כבוש), עמבה ועוד. יש פיתה מקמח מלא ויש רגילה, הביצים מבושלות שעות והמנה טעימה ושמנונית, אבל לא כזאת שעושה צרבת. אם אתם הארדקור, אתם מוזמנים לנסות את הסביח בתוך סמבוסק.

מחיר: 18 שקלים למנה, 12 שקלים לחצי מנה.

הסביח המקורי. נגבה 16, רמת גן. טלפון: 03-6778065. שעות פתיחה: א'-ה' 7:30-21:45, ו'-7:30-15:00. כשר.

הסביח המקורי, רמת גן
הסביח המקורי. אל תתפתו לאף אחד אחר | צילום: אוכל טוב

הסנדוויצ'ים הכי טעימים במרכז

הטוניסאי של אלי, רמלה
אין רמלאי שלא מסכים על זה - מדובר באחד הכריכים הטוניסאים המעולים ביותר בשטח. טונה, לימון כבוש, חריף נהדר ויחס אדיב - כאן תמצאו את כל אלו ועוד. למרות שמדובר במאכל כבד בפוטנציה, הוא היה קליל ואוורירי כמו שהוא צריך להיות. תענוג. כמו כן, עשו לעצמכם טובה ובקשו מאלי או מדודתו שעובדת בדלפק שיפנקו אתכם בצלפים - הם יושבים כאן ומחכים שיבקשו אותם במיוחד.

מחיר: חצי כריך טוניסאי ב-12 שקלים, כריך טוניסאי שלם או פריקסה ב-22 שקלים.

הטוניסאי של אלי. שלמה המלך 3, רמלה. טלפון: 08-9228363. שעות פתיחה: א'-ה' 7:00-20:00, ו' 7:00-16:00. כשר.

הטוניסאי של אלי
הטוניסאי של אלי. לא תאמינו כמה שהוא קליל | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב
הטוניסאי של אלי רמלה.
אלי והדודה. מחכים שתבקשו מהם צלפים | צילום: נמרוד סונדרס

הקבב הכי טעים במרכז

אבי קבב, ראשון לציון
בית השיפודים של אבי שמעון הוא בין המקומות המפתיעים ביותר שגילינו בפרויקט הזה. המיקום הלא מפונפן במרכז שיכון המזרח בראשון לציון לא הכין אותנו לפיתה המושלמת שקיבלנו. מדובר בקבב מהמטריפים שנטעמו: מעודן, עם טעמי בשר וגריל מעולים, שוחה בפיתה רכה עם עמבה, חומוס וטחינה לצד סלט כרוב פריך. דוגמה ומופת לכל מה שפיתה צריכה להכיל בתוכה. העובדה שלצדו של שמעון, איש מקצוע ותיק, עמד אביו ועדיין הרביץ בו תורה רק גרמה לנו להעריץ את המקום הזה עוד יותר.

מחירים: 25 שקלים לקבב בפיתה, 32 שקלים לשני שיפודי קבב בפיתה.

אבי קבב. מורדי הגטאות 55, ראשון לציון. טלפון: 057-2385794. שעות פתיחה: א'-ה' 12:00-24:00. כשר.

אבי קבב, ראשון לציון
אבי קבב. ההפתעה הגדולה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

פונדק אקספרס, יהוד
המקום הזה, שנמצא בכביש הכניסה ליהוד, הזכיר לנו פונדק דרכים בארצות הברית, רק בגרסה הכי ישראלית שיש עם קבבים עגולים מהאווריריים שטעמנו. שוקי נגרי, הבעלים, מגיש כאן כבר שנים מנה אגדית של קציצות קבב עגולות שנכנסות לתוך פיתה עם עגבניות, בצלים וטחינה מהחלומות. המנה הזאת כל כך פשוטה וטעימה, שלא פלא שהמקום הזה תמיד מלא.

מחיר: חצי מנת פיתה עם קבבים עולה כאן 12 שקלים, מנה שלמה עולה 24 שקלים. לכל המנות ניתן להוסיף ביצה בעלות של 3 שקלים נוספים. כמו כן, תוכלו למצוא כאן גם חומוס לקחת הביתה או לאכול במקום.

פונדק אקספרס. אלטלף 2, יהוד. טלפון: 050-7668104. שעות פתיחה: א'-ה' 7:00-17:00. כשר.

פונדק אקספרס
פונדק אקספרס. לא פלא שתמיד מלא | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הבוריק הכי טעים במרכז

הבוריק של הרצל, נתניה
הבוריק של הרצל הוא מהכוכבים של שוק נתניה הסואן, הנקרא על שמו של אחיו של הבעלים. מדובר במקום קטן, הטומן בחובו בוריק נבזי וטעים בצורה בלתי רגילה – ממולא בתפוחי אדמה נימוחים, ומוגש עם צ'ירשי אלוהי שמוכן במקום. הצ'רשי הזה הוא השוס האמיתי של המנה, עם טעמים מעולים של חמיצות וחריפות מעודנת, שמצליחים לרענן מבלי להתקיף את החך.

מחירים: 6 שקלים לבוריק (עם ביצה או במילוי תפוחי אדמה).

הבוריק של הרצל. שוהם 13, נתניה.

הבוריק של הרצל, נתניה
הבוריק של הרצל. נבזי! | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הבורקס הכי טעים במרכז

בורקס טורקי אורגינל, רמלה
בטבורו של שוק רמלה, אחד השווקים שאנחנו הכי אוהבים בארץ, ניצב הדוכן של הבורקס הטורקי בבעלות ג'קי חולו. התור במקום עשוי להיות ארוך, אבל ביס אחד מהפריכות הממכרת של הבורקס הופך הכל לשווה. הבורקסים השחומים ניצבים כאן כדוגמנים בוויטרינה, והם לא פחות טעימים ממה שהם נראים. הבצק מושלם, שומני ופריך במידה, המילוי (אנחנו הלכנו על תרד עם ביצה וחריף) משובב לב, והכי כיף לשטוף הכל עם הלימונדה שמכינים במקום או עם איירן (משקה יוגורט טורקי).

מחירים: 15 שקלים לבורקס גדול, 4 שקלים לקטן.

בורקס טורקי אורגינל. ז'בוטינסקי 3, שוק רמלה. טלפון: 08-9255911. שעות פתיחה: א'-ה' 20:00-05:00, ו' 17:00-7:00. כשר.

בורקס טורקי אורגינל, רמלה
בורקס טורקי אורגינל. שלום לשוק האהוב עלינו | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הסמבוסק הכי טעים במרכז

מאפיית נעמה, אור יהודה
במאפיית נעמה העיראקית, שמשמשת גם כמסעדונת רחוב שמגישה מנות כמו סביח או בוריקה, יש סמבוסק חומוס מהטובים שטעמנו. מנה פריכה פריכה עם חומוס פיקנטי וממכר, שכמה שהיא קטנה ככה היא ממזרה. את המאפייה פתחו סאלי עזורי ויוסי מורד עם נשותיהם, שנקראות שתיהן נעמה, ומאז המקום לא מפסיק למשוך את תושבי אור יהודה והסביבה. לפני 11 שנה נפתחה מאפיית נעמה במיקום אחר בעיר, ולפני כ-3 שנים עברה למיקומה הנוכחי, שהוא גדול ומכובד יותר.

מחירים: 4 שקלים לסמבוסק חומוס, 8 שקלים לבוריקה, 16 שקלים לסביח בפיתה.

מאפיית נעמה. יוסף חיים 20, אור יהודה. טלפון: 03-6345750. שעות פתיחה: א'-ה' 7:30-21:00, ו' עד 15:30. כשר.

מאפיית נעמה, אור יהודה
מאפיית נעמה. סמבוסק מהטובים שטעמנו | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

השניצל הכי טעים במרכז

השניצל של תמיר, גבעתיים
אין לכם מה להגיע לשניצל של תמיר אם אתם לא רעבים. מה זה רעבים, רעבים אש. בדוכן הקטן, אותו אפשר לזהות לפני ריחות הטיגון והתור התמידי, לא מאוד מתחשבים בחוקי הפיזיקה ועורמים עוד ועוד שניצלים זהובים ודקיקים לתוך פיתה – או יותר נכון על הפיתה, לצד הפיתה, מתחת לפיתה, שבינתיים לא עומדת בעומס. אין שום דרך אלגנטית לאכול את המנה הזאת, ואין ספק שתצטרכו להיעזר בידיים. אפשר לשים בפיתה (או בבגט) חומוס, טחינה וחריף, על הצ'יפס והסלט (שמפתיע לטובה בטריותו) אפשר לוותר. גם ככה אין להם מקום.

מחיר: 23 שקלים לשניצל בפיתה, 28 שקלים לשניצל בבגט. ויש גם פלאפל, סביח, חביתה וחביתת ירק.

השניצל של תמיר. מרכז מסחרי כורזין, גבעתיים. טלפון: 050-5271619. שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-16:00. כשר.

 

השניצל של תמיר, גבעתיים
השניצל של תמיר. בואו רעבים אש | צילום: אוכל טוב

הדפסה מרכז

התרוצצו, טעמו, דירגו וכתבו: אייל דץ, יוני סמאש, ריטה גולדשטיין, בן טופח, עידית נרקיס כ"ץ וניב שטנדל. סייע בהכנת הכתבה: יהונתן מאיר.

>> מה זה בכלל אוכל רחוב?

>> 67 המקומות הכי טובים לאוכל רחוב

>> אוכל הרחוב הכי טעים בתל אביב

>> אוכל הרחוב הכי טעים בירושלים

>> אוכל הרחוב הכי טעים בצפון הארץ

>> אוכל הרחוב הכי טעים בדרום הארץ