הסנדוויצ'ים הכי טעימים בצפון

הבן של סימו, קרית שמונה
אם לשפוט לפי המאפיינים של המוסד הקולינרי המרכזי של קרית שמונה - הבן של סימו - העיר הצפונית אוהבת במיוחד שני דברים: בשר וספורט. התפריט במקום מורכב ממגוון גדול של בשרים בעבודת יד (שניצל, המבורגר, קבב, מעורב ועוד) שמגיעים במגוון פיתות, לאפות ולחמים מקמח רגיל או מלא. העסק בעל השם הקליט החליף מספר בעלים מאז הקמתו ב-1999, אך המנות הגדולות והטעימות, האווירה המקצועית והחמה והמחירים שעושים נעים בארנק נותרו ללא שינוי. לפני כשנה וחצי לקח את המושכות תושב העיר עודד קדוש, הרחיב ושדרג את העסק וביסס את מעמדו כאחד המקומות האהובים והמוצלחים בצפון. בקיצור, אליפות.

מחיר: בין 30 ל-34 שקלים למגוון המנות.

הבן של סימו. שדרות תל חי 11, קריית שמונה. טלפון: 04-6997550. שעות פתיחה: א'-ה' 10:00 עד השעות הקטנות של הלילה. פתוח גם במוצ"ש. כשר מהדרין.

הבן של סימו, קריית שמונה - המבורגר
הבן של סימו. מנות בשריות גדולות וטעימות | צילום: עודד קרני, אוכל טוב

סנדוויץ' בר ברכה, חיפה
בעולמות אוכל הרחוב, ובטח בישראל חובבת הפולקלור וההגזמה, יש מקומות שבאמת הפכו כבר למוסד. סנדוויץ' בר ברכה ("ברכה" בפי המקומיים) הוא אחד המובהקים שבהם. בהדר שבחיפה, ממש מעל ואדי ניסנס, שוכן לו בית עסק זעיר ממדים שנראה כאילו קפא בתחילת שנות ה-70. התפריט כולל מגוון גדול של כריכים עם נקניקים ו/או גבינות, אבל אם לא תתעקשו על העדפה ספציפית (או פשוט לא תגידו כלום) ברכה פשוט תכין לכם את ה-סנדוויץ'. נקניק שינקן, סלמי, גבינה צהובה מותכת, מיונז, חריף, עגבנייה, מלפפון חמוץ והרבה חסה - כל זה בתוך לחמנייה מאורכת שחוממה ונחרכה על הפלנצ'ה, יחד עם הנקניק והגבינה. נכון, זה בסיסי, מוכר ויש שיאמרו בנאלי, אבל כמו בכל מוסד - זה לגמרי מספיק. הלחמניות והמיונז נעשים במקום, הכל טרי ומדויק, והאווירה, הו האווירה. אתם צריכים את סנדוויץ' ברכה בחיים שלכם.

מחיר: 35 שקלים לסנדוויץ' דלוקס, קצת פחות לאחרים.

סנדוויץ' בר ברכה. שבתאי לוי 12, חיפה. טלפון: 04-8524394. שעות פתיחה: א'-ה' 08:00-18:00, ו' 08:00-15:00. לא כשר.

סנדוויץ' בר ברכה, חיפה
סנדוויץ' בר ברכה. לכו על ה-סנדוויץ' | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הבשר המהיר הכי טעים בצפון

שיפודי עמוס, עפולה
הדבר הבולט ביותר בשיפודי עמוס שבלב עפולה הוא האופן שבו המקום מתמודד עם זרם הלקוחות הבלתי פוסק. יודעי דבר אומרים שהמקום - מוסד עפולאי ותיק - תמיד מפוצץ. אבל העומס לא מרתיע את עמוס והעובדים שלו. בשיטת הפס הכפול (תור אחד לקופה, תור אחד להרכבת המנות) הם מצליחים לשמור במקום על רמה גבוהה של מגוון מנות - פרגיות, שווארמה, מעורב, כבד, לבבות, קבב ובשנה האחרונה, בעקבות דרישת הקהל, גם פלאפל. המקום מתגאה ביחסו המיוחד לחיילים, הכולל הנחות, פינוקים ומילים חמות. אנחנו נהנינו במיוחד משיפוד הפרגיות המתובל היטב.

מחיר: 34 שקלים לבשר בפיתה, 37 בבגט, 39 בלאפה, 17 לפלאפל.

שיפודי עמוס. כיכר העצמאות 11, עפולה. טלפון: 04-6400035. שעות פתיחה: א'-ה' 9:30-23:30, שבת – מצאת השבת ועד חצות. כשר.

שווארמה קצבים בעמק, רמת ישי
שווארמה קצבים בעמק. שווה לעצור למלא דלק | צילום: עודד קרני, אוכל טוב

השווארמה הכי טעימה בצפון

שווארמה קצבים בעמק, רמת ישי
הצפוניים שבינינו מכירים את רמת ישי בעיקר בזכות ברזי הבירה המפורסמים במרזח או בשוקת, או בזכות הסטייקים המפוארים של מסעדת לימוזין הוותיקה. אך בתחנת הדלק שבכניסה ליישוב הקטן שבעמק מגישים כבר 10 שנים את אחת השווארמות הטובות ביותר בצפון. כשהגענו בשעת בוקר מאוחרת לשווארמה קצבים בעמק המתינו לנו הררי סלטים מתוקתקים, עובדים אדיבים ושני גלגלי שווארמה ענקיים - הודו ועגל. בלאפה, בגט או פיתה, זה לא ממש משנה - כאן הבשר מדבר, והוא אומר ששווה לעצור ברמת ישי.

מחיר: שווארמה עגל או הודו בפיתה עולה 32 שקלים, בבגט 36 שקלים ובלאפה 38 שקלים.

שווארמה קצבים בעמק. האלון 1, תחנת הדלק דלק, רמת ישי. טלפון: 04-9833336. שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-20:00, ו' 10:00-16:00. כשר.

שווארמה קצבים בעמק, רמת ישי
שווארמה קצבים. הבשר מדבר | צילום: עודד קרני, אוכל טוב
שווארמה בונז'ור קובעין, נצרת
שווארמה בונז'ור קובעין. קלאסיקה | צילום: עודד קרני, אוכל טוב

שווארמה בונז'ור קובעין, נצרת
באחד הרחובות המרכזיים של נצרת, סמוך לבזיליקת הבשורה המפורסמת, נמשכנו לשווארמייה הקטנה עם הריח המהפנט. מכל המקומות בעולם, דווקא מגדל אייפל מעטר את חולצות העובדים, אבל אל תיתנו לזה להפריע לכם. התיבול של הבשר דומיננטי וטעים, וסלט הבצל עם הפטרוזיליה והלימון מוסיף את החמצמצות האופיינית לסגנון הערבי של צפון הארץ. קלאסיקה.

מחיר: 32 שקלים למנה בבגט, 30 לפיתה, 16 לחצי מנה, אין לאפות.

בונזו'ר קובעין. פאולוס השישי 94, נצרת. טלפון: 04-6578267. שעות פתיחה: א-שבת 7:00-15:00. לא כשר.

פלאפל ברטו, מגדל העמק
פלאפל ברטו. שש-בש, בירות ובליל של שפות | צילום: עודד קרני, אוכל טוב


שווארמה אמיל, חיפה
אמיל, שבחלק התחתון של ואדי ניסנס, היא הקלינט איסטווד של השווארמות. היא הייתה פה לפני כולם, קשוחה, מדויקת ובלתי מתפשרת. איף יו וונט טו איט שווארמה איט שווארמה, דונ'ט טוק. המנה של אמיל עד כדי כך בטוחה בעצמה, שהיא משאירה מעט מאוד מקום לטעם אישי. שיפוד אחד ביום (מורכב מבשר בקר, עגל, כבש ושומן כמובן) שנכנס לפיתה רק עם עגבנייה, בצל ופטרוזיליה (עמבה, טחינה וחריף לפי בקשה). אין פה סלטים שונים ומשונים, אין סוגים של שיפודים ואין טריקים של יחסי ציבור. בשר טוב, מתובל טוב, בפיתה, רק עם מה שצריך. וזה כל מה שצריך. שיפוד אחד ביום אמרנו - נסו להגיע לפני הצהריים, אחרת תישארו רעבים.

מחיר: 25 שקלים למנה בפיתה.

שווארמה אמיל. דרך אלנבי 33, חיפה. טלפון: 04-8517096. שעות פתיחה: א'-ו' 10:00-18:00. לא כשר.

הפלאפל הכי טעים בצפון

פלאפל ברטו, מגדל העמק
מתברר שקשה למצוא חניה במרכז המסחרי של מגדל העמק. שעת צהריים, יום חול, אבל ההמולה מול פלאפל ברטו כבר בעיצומה. שש-בש, בירות ובליל של שפות שמזמינות אותנו לטעום את אחת המנות המפורסמות בצפון. הדוכן צנוע, עם לוק של פעם, בלי הפתעות. לפיתה מוקפצים הכדורים הקטנים והבהירים, ואת הסלטים מוסיפים הלקוחות כראות עיניהם. בקיצור, בפלאפל ברטו לא עושים שום דבר - חוץ מלהכין פלאפל מדהים. מנה אוורירית וטעימה בלי התחכמויות. בנוסף לפלאפל תמצאו כאן גם מעורב, שניצל, שקשוקה ועוד.

מחיר: 15 שקלים למנה פלאפל, 8 לחצי מנה.

פלאפל ברטו. מרכז מסחרי מגדל העמק. טלפון: 04-6444058. שעות פתיחה: א'-ה' 7:30-20:00, ו' 8:00-13:30. כשר.

פלאפל ג'ורג', חיפה
פלאפל ג'ורג'. פלאפל מעולה, אירוח מפנק | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

פלאפל ג'ורג', חיפה
באופרת הסבון שנקראת "פלאפליות בוואדי ניסנס" מככב גם פלאפל ג'ורג'. ג'ורג' היה הבעלים של פלאפל הזקנים עד לאמצע שנות השמונים, אז טס לסיאטל לנסות את מזלו עם מסעדה מזרחית. כשטס, מכר את המקום והשם לבעלים הנוכחיים, אבל אחרי כמה שנים חזר ופתח פלאפלייה משלו. עד כאן הכל מוסכם על כל הצדדים. השאלה היא מי אוחז במתכון המקורי לעיסת הפלאפל של הזקנים של פעם. ג'ורג' טוען שהוא ורק הוא. אנחנו טענו שלא ממש משנה לנו, רק שייתן לנו עוד מהכדורים הכהים עם הטחינה ירוקה. מתכון מקורי או לא - הפלאפל של ג'ורג' הוא מהטעימים שאכלנו, והאירוח חם ומפנק. כמה טוב שבאת הביתה (מסיאטל).

מחיר: 15 שקלים למנה, 9 לחצי מנה. אפשר גם לקנות עיסת פלאפל הביתה.

פלאפל ג'ורג'. יוחנן הקדוש 26, חיפה. טלפון: 04-8521987. שעות פתיחה: ב'-שבת: 6:00-18:00. לא כשר.

פלאפל דבורה, פרדס חנה כרכור
פלאפל דבורה. פיתה כפי שלא טעמנו מעולם | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב


פלאפל בנימינה
מוסד הפלאפל המוכר הזה בבנימינה מלא עד אפס מקום כמעט בכל שעות היום, ויש לכך סיבה - מדובר בבית פלאפל פשוט ונהדר. הסלטים טריים ומעולים, המנות נדיבות במיוחד (בחצי המנה שלקחנו הסתתרו כל כך הרבה כדורי פלאפל שהיינו המומים) והכדורים עצמם כל כך טעימים שהפיתה הופכת להיות שולית (על אף שגם היא מעולה).

מחיר: 8 שקלים לחצי מנה, 14 למנה.

פלאפל בנימינה. המסילה 49, בנימינה (קיים גם סניף נוסף בכיכר המשטרה בחדרה). טלפון: 04-6389950. שעות פעילות: א'-ה' 10:00-21:00, ו' 10:00-14:00. כשר.

פלאפל דבורה, פרדס חנה-כרכור
כשמדברים על פלאפל, קל ללכת לאיבוד בדקויות של תיבול הכדורים, בטעמו המדויק של החריף או במידת הסמיכות של הטחינה. פלאפל דבורה הוותיק והצנוע בכניסה לכרכור מזכיר לנו להסתכל בקנקן - ולא במה שבתוכו. הקנקן המדובר הוא כמובן הפיתה של דבורה, דביקה מבפנים וקשוחה מבחוץ, רכה אך חזקה, פיתה כפי שלא טעמנו מעולם. גם המילוי לא מאכזב: הכדורים פריכים, הסלטים טריים ומוכנים במקום והטחינה סמיכה ומפנקת. לאמיצים - בקשו נגיעה מהחריף החריף במיוחד, לא תתאכזבו.

מחיר: 15 שקלים למנה, 9 לחצי מנה.

פלאפל דבורה. המייסדים 30, פרדס חנה-כרכור. טלפון: 04-6372366. שעות פתיחה: א'-ה' 8:00-21:00. כשר.

שיפודי עמוס, עפולה
שיפודי עמוס. עובדים בשיטת הפס הכפול | צילום: עודד קרני, אוכל טוב

הבורקס הכי טעים בצפון

בורקס העגלה, חיפה
כשאנשים רוצים להקניט חיפאים, אחד מהעלבונות החוזרים הוא תמיד הבורקס. "חיפה? רק בורקס יש לכם שם. בורקס וזיהום אוויר". לחיפאים רבים באמת יש אובססיה קלה ולא ברורה למאכל הבלקני הזה, וכשהם אומרים בורקס הם מתכוונים כמעט תמיד לבורקס העגלה. הרשת שפועלת בשיטת הזיכיונות מפעילה עשרות סניפים ברחבי הארץ, בעיקר בחיפה ובצפון. בהתאם לכך, כל סניף מקבל גוונים משלו, אבל דבר אחד נשאר קבוע: בורקסים טריים וטעימים. המגוון כולל בדרך כלל מילוי גבינה, גבינה עם תוספות (זיתים, תרד ועוד), פטריות ותפוח אדמה. ברוב הסניפים תקבלו את הבורקס בצורתו המוכרת - חתוך וחם בצלחת פלסטיק, עם מלפפונים חמוצים, רסק עגבניות, חריף וביצה קשה אם תרצו. בהתאם להרגלי האכילה של חובבי בורקס, רבים מהסניפים נשארים פתוחים עד השעות הקטנות של הלילה.

מחיר: כ-16 שקלים לבורקס, 2 שקלים לביצה.

בורקס העגלה. שדרות מוריה 52, חיפה ועוד עשרות סניפים ברחבי הארץ. טלפון: 04-8388662. שעות פתיחה: א'-שבת, 04:00-10:00.

בורקס העגלה, חיפה
בורקס העגלה. כשחיפאי אומר בורקס, לזה הוא מתכוון | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הבוריק הכי טעים בצפון

בוריק גבעת אולגה
אין מה להגיד, תור שמשתרך בכל שעות היום הוא בהכרח סימן לכך שמדובר במקום טוב. בייחוד כשמדובר בדוכן מבודד יחסית כמו הבוריק בגבעת אולגה - דוכן קטן שנמצא בסמיכות לגן הבנים של אולגה. בהתאם לשם המקום תמצאו כאן יופי של בוריק (בפיתה, וגם לא בפיתה) ופלאפל טוב. אנחנו מתים על הבוריק שממולא גם בפירה תפוחי אדמה מתובל וגם בביצה, עם חלמון שנוזל על כל החבילה המטוגנת הזאת באופן הכי מגרה שיש.

מחיר: 7 שקלים לבוריק, 15 שקלים לבוריק בפיתה.

בוריק גבעת אולגה. ברוך בוארון פינת הרב בן איש חי (צמוד לגן הבנים), גבעת אולגה. טלפון: אין. שעות פתיחה: לא קבועות, עדיף לבוא בצהריים. כשר.

הדפסה צפון

התרוצצו, טעמו, דירגו וכתבו: אייל דץ, יוני סמאש, ריטה גולדשטיין, בן טופח, עידית נרקיס כ"ץ וניב שטנדל. סייע בהכנת הכתבה: יהונתן מאיר.

>> מה זה בכלל אוכל רחוב?

>> 67 המקומות הכי טובים לאוכל רחוב

>> אוכל הרחוב הכי טעים בתל אביב

>> אוכל הרחוב הכי טעים בירושלים

>> אוכל הרחוב הכי טעים במרכז הארץ

>> אוכל הרחוב הכי טעים בדרום הארץ