לוניו (Lunyo)

במתחם חוצות שפיים פועל פודטראק Lunyo, שמתמחה בסטריט פוד ימי. חוץ מפיש אנד צ'יפס מושלם יש במקום פישבורגר שווה, אבל גולת הכותרת היא השווארמה דג, שהיא הכי טעימה שמצאנו. היא מוגשת בתוך פיתת גירוס עבה שמגולגלת כמו לאפה ובתוכה דג משתנה שמוקפץ על הפלנצ'ה, בצל מוזהב, רוטב טרטר, עגבנייה ובצל בסומאק.

מחיר: 53 שקלים לשווארמה דג.

Lunyo (צילום: שירן כהן שי )
Lunyo | צילום: שירן כהן שי

הטוניסאי שלנו

מסעדת פועלים שבה רונן דיאמנט מכין כריכים טוניסאיים ענקיים בתוך לחמניות פריקסה רכות ונטולות שומניות, שהוא מכין במקום מאפס. לתוך הלחמנייה נכנסים טונה, ביצה קשה, תפוח אדמה מבושל, רוטב צ'ירשי חמצמץ, רוטב מרדומה, בצל טרי, אנשובי, צלפים, סלט ירקות ולימון בלאדי. התוצאה היא כריך ענק שייעלם ברגע ויותיר רצון לעוד אחד.

מחיר: 25 שקלים למנה.

הטוניסאי שלנו (צילום: לין לוי)
הטוניסאי שלנו | צילום: לין לוי

בונז'ור הסנדוויץ' הטוניסאי המקורי

נתניה נחשבת לבירת הסנדוויץ' הטוניסאי, ועמרם, שמכין את המנה האהובה כבר קרוב ל-40 שנה, נחשב לאחת מדמויות המפתח בעיר. הלחמנייה שלו אולי ביתית וצנועה, אבל קשה למצוא נתנייתי שלא יעיד שזהו אוכל הרחוב האהוב ביותר בעיר. הפריקסה הלא גדול מכיל סלט, ביצה, לימון בלאדי, תפוח אדמה, טונה וצלפים. מעיכה עדינה מחברת בין כל המרכיבים, ואין סיכוי שלא יעלה לכם חיוך רחב כשתסיימו את הביס האחרון.

מחיר: 20 שקלים למנה.

בונז׳ור (צילום: לין לוי)
בונז׳ור | צילום: לין לוי

הבוריקה של הרצל

נתחיל בזה שהבוריקה של הרצל היא מהבסיסיות והטעימות ביותר, והסוד שלה טמון בפשטות (או אולי בניסיון - המקום קיים מאז 1967). המנה היחידה שמכינים במקום היא בוריקה שמוגשת על גבי צלחת פלסטיק פשוטה, בתוך פיתה או בלי פיתה, ואם תצליחו למצוא את הדוכן הזערורי בין הבסטות של שוק נתניה, תזכו לביסים אלוהיים במחיר מצחיק. עלי הסיגר הדקיקים נושאים בתוכם ביצה ותפוח אדמה, ורגע אחרי שהמנה נשלפת מהשמן הרותח מתווסף אליה זילוף קטן של רוטב ירוק פיקנטי ורוטב אדום חמצמץ מעל. התוצאה היא ביס מושלם לאכילה בעמידה.

מחיר: 12 שקלים למנה.

הבוריק של הרצל, נתניה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
הבוריק של הרצל, נתניה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

פלאפל מוסא

הפלאפל של מוסא הוא הפלאפל המיתולוגי של נתניה, מנה שכל מי שגדל בעיר אכל אותה בילדותו. היום יש לו כמה סניפים, אבל אנחנו אוהבים במיוחד את הסניף המקורי שבשוק, שם מלאכת הרכבת המנה (ביצה קשה וגרגירי חומוס בין היתר) היא הצגה של ממש.

מחיר: 22 שקלים למנה.

פלאפל מוסא (צילום: לין לוי)
פלאפל מוסא | צילום: לין לוי

לאקי צ'יקן

לאקי צ'יקן היא מזללה חדשה יחסית שלשמחת תושבי האזור הביאה את בשורת הקריספי צ'יקן לביתן אהרון. על פניו עוד עוף מטוגן בתוך לחמנייה, אלא שכאן מדובר בלחמניית בריוש חלבית רכה כמו ענן, שלתוכה נכנסות תוספות מעניינות כמו רוטב קרוליינה, גבינת צ'דר, מלפפון חמוץ, קולסלאו וגוואקמולי או רוטב גוצ'וג'נג קוריאני וצ'יפוטלה פיקנטי. אל תוותרו על טעימה מהבמיה המטוגנת שמוגשת כמנת צד.

מחיר: 52-59 למגוון כריכי קריספי צ'יקן.

לאקי צ'יקן  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
לאקי צ'יקן | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

Ha'bite

Ha'bite היא מעדנייה ותיקה שמציעה תמהיל מוצרים מעניין ואפילו פודיז שכבר ראו הכל ימצאו בה הפתעות נעימות. במעדנייה מכינים כריכים שווים עם נקניקים, דגים מלוחים וכמובן גבינות. הכריכים לא מהז'אנר המושחת והמטנף, הם מאוד מדויקים ועם הרבה מחשבה מאחורי השילובים. המבחר כולל כריך הר בשר עם קורנדביף, כריך ספריבס טלה וכריך קיסר עם נקניק הודו, לבבות חסה ופרמזן ,אבל הכריך האהוב עלינו במיוחד הוא הכריך הקובני החם עם שינקן מעושן, צ'דר, חמאה מתובלת, מלפפון חמוץ ובצל סגול.

מחיר: 22-46 שקלים.

מעדניית Habite (צילום: נועה ברות)
מעדניית Habite | צילום: נועה ברות

הסביח של אורן

הסביח שאורן מכין הוא הטעים ביותר בין חיפה לתל אביב, הבטחה שלנו. בכל מנה הוא משקיע כאילו זה אחד מילדיו. הפיתה הדקה והגמישה מכילה חצילים מטוגנים, חומוס, טחינה, עמבה, מלפפון חמוץ, סלט ירקות טרי וביצה, אבל הסוד האמיתי של המנה טמון לא במרכיביה אלא בצורת הסידור שלהם בתוך הפיתה - שהופכת כל ביס לאלוהי.

מחיר: 20 שקלים.

הסביח של אורן
הסביח של אורן

קבב ואחיו

בקבב ואחיו מכינים את אחד הקבבים הטובים בארץ, אבל לשמחתנו זה לא מסתיים בקבב, כי גם כל התוספות מוצלחות לא פחות. מנת הקבב כוללת שלושה קבבים עסיסיים ובשרניים, עגבנייה ובצל צלויים על הגריל, סלט חצילים מעולה, עמבה, חריף ופטרוזיליה. התוצאה היא מנה נהדרת עם טעמי גריל שתרצו מהם עוד ועוד.

מחיר: 35 שקלים לקבבים בפיתה.

קבב ואחיו פיתה (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
קבב ואחיו פיתה | צילום: איילה כהן, אוכל טוב

פלאפל דבורה

בכל עיר פועלת פלאפלייה מיתולוגית, בפרדס חנה זאת חד משמעית פלאפל דבורה. לא משנה באיזו שעה תגיעו לכאן, תמצאו במקום תור ארוך של לקוחות נאמנים ממתינים לפיתה גמישה ששומרת היטב על כדורי הפלאפל, הטחינה והסלט. הכדורים כאן זהובים, מתובלים בנדיבות ופריכים מאוד, הסלטים טריים והטחינה סמיכה. אם אתם אמיצים, בקשו נגיעה מהחריף, לא תתאכזבו.

מחיר: 20 שקלים.

פלאפל דבורה, פרדס חנה כרכור (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
פלאפל דבורה, פרדס חנה כרכור | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

מזליקה

מזליקה הוא פודטראק של כריכי בשר מעושן בעלי שמות יצירתיים, כמו "סופיה לורן" עם הודו מעושן, "ראג' קאפור" עם שילוב גאוני של אווז מעושן, לימון כבוש, איולי אריסה, בצל מוחמץ, צ'ילי, נענע ועמבה טחינה, כריך קורנדביף בשם "וודי אלן" וכריך "אוויטה" עם אסאדו. כל הכריכים מגיעים בתוך לחם נהדר ונארזים בצורה מקצועית ופוטוגנית, כדי שתתמוגגו מכל ביס.

מחיר: 38-45 שקלים.

מזליקה 6 (צילום: לין לוי)
מזליקה 6 | צילום: לין לוי

סנדוויץ' בתיה

אוכל הרחוב הכי טוב באזור זיכרון יעקב: כריכים בשריים מעולים שנארזים לתוך לחם כוסמין הנאפה במיוחד עבור המקום וכמותו לא תפגשו במקום אחר. הצורה של הלחם עגולה כמו של פיתה אבל רמת הספיגה דומה יותר לפרנה מרוקאית. מבחר הכריכים כולל כריך עם מיקס אסאדו וצלעות, כריך עם קציצות עגל וחציל וכריך עם ראגו טלה.

מחיר: 25-48 שקלים.

בתיה (צילום: בן פלחוב)
בתיה | צילום: בן פלחוב

הסביח

בסביחייה הצנועה שפועלת בלב השוק של עפולה מכינים מנת סביח שיכולה בקלות לתפוס מקום של כבוד לצד הכוכבים הגדולים בתחום. הפיתה החמימה והאלסטית כוללת חומוס, חריף, חציל מטוגן, ביצה קשה מפוררת, בצל חתוך דק, מלפפון חמוץ, סלט ירקות חתוך דק דק ופטרוזיליה. התוצאה הסופית היא אחת הפיתות הטעימות בעמק יזרעאל, שעולה פחות מ-20 שקל. 

מחיר: 18 שקלים.

הסביח, עפולה (צילום: אושר מלכה)
הסביח, עפולה | צילום: אושר מלכה

שווארמה קצבים בעמק

בתחנת הדלק בכניסה לרמת ישי מגישים את אחת השווארמות הטובות ביותר בצפון. בכניסה יפגשו אתכם הררי סלטים מתוקתקים ועובדים אדיבים שמטפלים בשני גלגלי שווארמה ענקיים, הודו ועגל. אפשר להזמין אותה בלאפה, בגט או פיתה אבל זה לא באמת משנה, כי הבשר מדבר בעד עצמו.

מחיר: 35-40 שקלים למנה.

שווארמה קצבים בעמק, רמת ישי (צילום: עודד קרני, אוכל טוב)
שווארמה קצבים בעמק, רמת ישי | צילום: עודד קרני, אוכל טוב

שווארמה בונז'ור קובעין

באחד הרחובות המרכזיים של נצרת, סמוך לבזיליקת הבשורה המפורסמת, פועלת שווארמייה קטנה שמפיצה סביבה ריח משכר. התיבול של הבשר דומיננטי וטעים, וסלט הבצל עם הפטרוזיליה והלימון מוסיף את החמצמצות האופיינית לסגנון המטבח הערבי של צפון הארץ. מנת שווארמה שהיא קלאסיקה.

מחיר: 35 שקלים למנה.

שווארמה בונז'ור קובעין, נצרת (צילום: עודד קרני, אוכל טוב)
שווארמה בונז'ור קובעין, נצרת | צילום: עודד קרני, אוכל טוב

שווארמה אמיל

השווארמה של אמיל היא אנטיתזה לכל מה שאנחנו יודעים על שווארמה. היא מינימליסטית ויש אצלו רק שיפוד אחד, עם שווארמה כבש, שמוגשת בתוך פיתה בלבד. אין הודו ואין לאפה. התוספות היחידות שאיתן ניתן לשדרג את הפיתה הן בצל, עגבנייה וחמוצים, ולמרות המינימליזם, מדובר במנה נדיבה לכל הדעות.

מחיר: 35 שקלים.

שווארמה אמיל (צילום: מירי סראפים)
שווארמה אמיל | צילום: מירי סראפים

סמוקין

בלב השוק הטורקי של חיפה נמצא סמוקין, שבו תמצאו כריכים מעולים עם פסטרמה מעושנת, פרנה עם קבב טלה מעושן, עם פיקנייה מעושנת או עם 150 גרם אסאדו מעושן ומפורק. צמד הכריכים הכי מיוחדים ושווים בסמוקין הוא קורנדביף מהמעשנה עם סלט ביצים וטוסט עם חזה הודו מעושן, גאודה ופסטו.

מחיר: 25-54 שקלים לכריך.

סמוקין חיפה (צילום: עלאא זעאתרה,  יח"צ)
סמוקין חיפה | צילום: עלאא זעאתרה, יח"צ

אטליז אבו שקארה

בתוך האטליז הכי מפורסם של ואדי ניסנס פועלת כריכייה שמכינים בה כריכי נקניקים מטריפים. הבשרים, שנצלים על הפלנצ'ה, נכנסים יחד עם גבינות לתוך ג'בטה שנמרחה בחמאה ונצלתה על הפלנצ'ה גם היא. בין מבחר הנקניקים תמצאו פרשוטו איטלקי, סלמי צרפתי, ספריבס מעושן, סינטה לבן ובייקון. בתוספת גבינת צ'דר נמסה, קולסלאו ורטבים מתקבל ללא ספק אחד הכריכים הטובים בחיפה, ואם תבקשו, תוכלו אפילו לקבל אותו עם קורנישון ושיפוד של רולים של נקניקים שונים שמכינים במקום.

מחיר: 45 שקלים לכריך.

אבושקארה (צילום: לין לוי)
אבושקארה | צילום: לין לוי

בורקס בכר העגלה

אם לא טעמתם את הבורקס הזה, סימן שלא טעמתם בורקס אמיתי. זהו אחד הבורקסים הטעימים וללא ספק הבורקס המוכר ביותר בארץ; הרשת, שפועלת בשיטת הזיכיונות, מפעילה עשרות סניפים ברחבי הארץ, בעיקר בחיפה ובצפון. בהתאם לכך, כל סניף מקבל גוונים משלו, אבל דבר אחד נשאר קבוע: בורקסים טריים וטעימים. את הבצק הדקיק פותחים במקום מול עיני הסועדים, ומרגע שמגשי הבורקס יוצאים מוכנים מהתנור הם נעלמים תוך דקות ספורות. מבחר המילויים כולל גבינה, תרד וגבינה, פטריות ותפוח אדמה, ויש גם בורקס ריק ובורקס חציל, שדורות של לקוחות באים בשבילו במיוחד.

מחיר: 16-20 שקלים לבורקס.

בורקס העגלה, חיפה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
בורקס העגלה, חיפה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

סנדוויץ' בר ברכה

ברכה והסנדוויצ'ים שהיא מכינה הפכו כבר מזמן למוסד, והמקום הזערורי שלה, שפועל בשכונת הדר בחיפה מאז שנות ה-70, נחשב למוקד עלייה לרגל עבור אוהבי הכריכים. התפריט כולל כריכים עם נקניקים ו/או גבינות, אבל אם לא תתעקשו על העדפה ספציפית (או פשוט לא תגידו כלום), ברכה פשוט תכין לכם את ה-סנדוויץ' שכולל את כל מה שסנדוויץ' טוב צריך שיהיה בו. יש נקניק שינקן, סלמי, גבינה צהובה מותכת, מיונז, חריף, עגבנייה, מלפפון חמוץ והרבה חסה, עכשיו דמיינו את כל זה בתוך לחמנייה מאורכת שחוממה ונחרכה על הפלנצ'ה.

מחיר: 35 שקלים לסנדוויץ'.

בורקס בכר (צילום: לין לוי)
בורקס בכר | צילום: לין לוי
סנדוויץ' בר ברכה, חיפה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
סנדוויץ' בר ברכה, חיפה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

פלאפל מישל

אחד המוסדות הקולינריים המיתולוגיים של חיפה, שפועל כבר למעלה מ-40 שנה. המקום נחשב לנקודת עצירה קבועה בסיבוב השוק ואדי ניסנס, ולא משנה כמה עמוס הוא, תמיד תתקבלו בסבר פנים נעימות וכדור פלאפל ליד לפני שיתחילו לעבוד על הפיתה שלכם (את הפלאפל מטגנים כאן מיד עם ההזמנה). הכדורים מתובלים בהמון ירק וצבעם ירוק עז.

מחיר: 20 שקלים למנה.

View this post on Instagram

A post shared by פלאפל מישל (@michels_falafel)

פלאפל ג'ורג'

הפלאפלייה הזאת היא עוד סיבה להגיע לאזור ואדי ניסנס בחיפה, כי מדובר בלא פחות מאשר אחד הפלאפלים הכי טעימים בארץ. את המקום פתח בנם של מי שהקימו את פלאפל הזקנים, וכדורי הפלאפל שהוא מכין ירוקים ונהדרים לא פחות מאלה של פלאפל הזקנים השכן. למעשה, הפלאפל כאן כל כך טעים והסלט הירוק כל כך טרי שלא צריך מלבדם שום דבר נוסף כדי ליהנות ממנת פלאפל מושלמת. טוב, אולי רק שליכטה קטנה של טחינה מעל.

מחיר: 20 שקלים למנה.

פלאפל ג'ורג', חיפה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
פלאפל ג'ורג', חיפה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

פלאפל הזקנים

מקום עלייה לרגל חיפאי שקיים משנת 1950. גם הוא ממוקם באזור ואדי ניסנס וגם בו הפלאפל ירוק עז. את טעמם של הכדורים, אווריריים מבפנים וקריספיים מבחוץ, לא תשכחו גם זמן רב אחרי שתאכלו אותם, בין השאר בזכות הפיתה החמימה שבתוכה הם יושבים וניחוח עדין של כמון שהופך את המנה למאסטר פיס. חוץ מהפלאפל יש גם קובה טעים במיוחד שלא כדאי לפספס.

מחיר: 20 שקלים למנה.

View this post on Instagram

A post shared by פלאפל הזקנים נג'לה (@falafel_najla_hazkenim)

צ'יוויטו

בצ'יוויטו מכינים כריכים דרום אמריקאיים מוגזמים (בקטע חיובי כמובן). המבחר כולל מגוון סנדוויצ'ים מכל דרום אמריקה וביניהם כריך אסאדו שבושל במשך 8 שעות, כריך לומו סלטדו עם אנטרקוט וצ'דר וכריך צ'יוויטו המפורסם עם אנטרקוט מובחר, בייקון טלה, שינקן הודו, גבינת גאודה נמסה, ביצת עין, בצל מקורמל ופלפל קלוי.

מחיר: 59-82 שקלים לכריך.

צ׳יוויטו (צילום: נתנאל ישראל)
צ׳יוויטו | צילום: נתנאל ישראל

פיתוש

פיתוש היא מזללת פיתות עם מנות שפורצות את גבולות הדמיון. קחו לדוגמה פיתה עם שווארמה אסאדו, שזה בעצם נתח אסאדו שיושב במעשנת 7 שעות, לאחר מכן פורק, הוקפץ על פלנצ'ה ונכנס לתוך הפיתה בתוספת כבד אווז. לא התרשמתם? אז יש גם פיתה עם נתח קצבים, שקדי עגל וצלעות בייבי טלה. מלבד הבשר לכל פיתה נכנסים גם רטבים וסלטים ייחודיים למקום, כמו סלט זעלוק, צ'טני בטטה וירקות מעושנים.

מחיר: 35-65 שקלים.

 

קריות - פיתוש (צילום: מיכאל טומרקין)
קריות - פיתוש | צילום: מיכאל טומרקין

 

פלאפל ערפי

בכניסה לשוק של עכו העתיקה ממוקמת פלאפלייה משפחתית ותיקה שמאכילה את תושבי עכו בפלאפל מאז 1959. מאוד עמוס כאן רוב שעות היום ומנות הפלאפל נארזות במהירות הבזק. מדובר בכדורים כהים מאוד מבחוץ וירוקים מאוד מבפנים שמתובלים ביד נדיבה. פלאפל בועט למדי. כשהם נארזים לתוך הפיתה כל כדור נמחץ קלות עם המלקחיים על מנת לאפשר ליותר כדורים להידחס יחדיו ואין ספק שנדיבות כזו שובה את הלב.

מחיר: 17 שקלים.

פלאפל ערפי (צילום: לין לוי)
פלאפל ערפי | צילום: לין לוי

סמבוסק הארזים

סמבוסק הארזים (שימו לב, לא "סמבוסק הארז" - שני מקומות סמוכים ושונים למדי) הוא מוסד מבית הכפר הדרוזי חורפיש. כבר 25 שנה מכינים במקום סמבוסק עם מילויים סטנדרטיים כמו גבינה צהובה ורוטב פיצה וגם עם מילויים שנדיר לפגוש כמו כבש וגבינת קישק. הסמבוסק של הארזים נעשה על פי מתכון סורי - מדובר בפיתה גדולה ועבה שנצלית בטאבון, מקופלת לשניים ומוגשת ארוזה בנייר כסף כך שקל ונוח לאכול אותה גם תוך כדי הליכה.

מחיר: 15-25 שקלים.

View this post on Instagram

A post shared by סמבוסק הארזים (@sambusk_harazim)

הכביש הראשי חורפיש, 04-9972276

עגלילה

שרון מועלם פתחה את העגלה הצבעונית שלה אחרי 12 שנות עבודה במטבחים, ואת כל מה שהיא למדה היא מכניסה לתוך כריכים שנארזים לתוך בגט מחמצת בהשראת כריכי באן וייטנאמיים. עכשיו תנשמו עמוק ותנסו להחליט מה תרצו לטעום: כריך "ציד נמרים" עם רוסטביף צלוי, שום קונפי ובצל מקורמל; "משולש ברמודה" עם פפרוני עגל, שווארמה הודו, אווז ורוסטביף, בצל מקורמל, מלפפון חמוץ מתוק בסגנון רומני, עלים ירוקים, חסה וביצת עין; או שאולי תעדיפו את סנדוויץ' "אבו נפחא" עם דניס בטמפורה, חזרת לבנה, סלסה טוניסאית, עלים ירוקים ורוטב קיסר.

מחיר: 45-56 שקלים (בתוספת צ'יפס).

עגלילה (צילום: שקד שגב,  יח"צ)
עגלילה | צילום: שקד שגב, יח"צ

>> מה זה בכלל אוכל רחוב?

>> אוכל הרחוב הכי טעים בתל אביב

>> אוכל הרחוב הכי טעים בירושלים

>> אוכל הרחוב הכי טעים במרכז הארץ

>> אוכל הרחוב הכי טעים בדרום הארץ