את המתכונים האלו כדאי לכם לגזור ולשמור בצד, כי הם מתאימים לכל ארוחת שישי, ארוחת חג, או סתם לפינוק של סוף יום קשה. ואנחנו מבטיחים לכם דבר אחד: אף אחד לא יאמין לכם שזה עם תחליף סוכר!

עוגת תפוזים

מצרכים:

5 ביצים

רבע כוס תחליף סוכר לכל מטרה טרוביה

חצי כוס שמן זית

כוס מיץ תפוזים טבעי (אפשר גם סחוט, שימו לב שזה ללא הגרעינים)

כוס וחצי קמח כוסמין מלא

כפית אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

 

הצעה לעיטור:

תחליף אבקת סוכר טרוביה

אופן ההכנה:

מקציפים במיקסר את הביצים ביחד עם תחליף סוכר לכל מטרה טרוביה, עד לקבל תערובת תפוחה

מוסיפים טיפה שמן זית, את כוס מיץ התפוזים, קמח, תמצית וניצל ואבקת האפייה, ומערבבים עד לאיחוד

מעבירים לתבנית עגולה ומשומנת, על תנור 170 מעלות לאפייה של 35 דקות, עד להזהבה

ממתינים לקירור ולאחר מכן מפזרים מעל תחליף אבקת סוכר טרוביה (לא חובה)

במתכון זה חסכתם רבע כוס סוכר ששווה כ-200 קלוריות!

בתיאבון!

 

עוגת תפוזים (צילום: shutterstock_AhanovMichael)
צילום: shutterstock_AhanovMichael

 

עוגת בננות

מצרכים:

4 בבנות בשלות

2 ביצים

חצי כוס תחליף סוכר לכל מטרה טרוביה

רבע כוס שמן קוקוס

רבע כוס רסק תפוחים

כפית תמצית וניל

כוס קמח כוסמין מלא (אפשר גם רגיל)

כוס קוואקר

כפית אבקת אפייה

כפית שטוחה קינמון

מעט מלח

צימוקים לפי הטעם

רבע כוס שוקולד צ'יפס

 

הצעה לעיטור:

בננות בשלות

 

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים על מהירות גבוהה לשתי דקות, עד להתפחה

מוסיפים את תחליף הסוכר לכל מטרה של  טרוביה בהדרגה, שמן, רסק התפוחים והווניל וטורפים עם מטרפה

מערבבים את הקמח, קוואקר, אבקת אפייה, מלח והקינמון בקערה נפרדת

בעדינות רבה מערבבים בין שתי הקערות, ומערבבים בתנועות קיפול

מועכים את הבננות ומוסיפים לבלילה. מערבבים בעדינות ומעט זמן

מקשטים מעל עם בננות

מעבירים לתבנית משומנת, על תנור 170 מעלות לאפייה של 45 דקות, עד להזהבה

במתכון זה חסכתם רבע כוס סוכר ששווה כ-400 קלוריות!

בתיאבון!

 

עוגת בננות (צילום: shutterstock_KostinaIG)
צילום: shutterstock_KostinaIG

 

קפה קר

מצרכים:

קפה אספרסו

רבע כוס מים

רבע כוס חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל

קינמון לפי הטעם

8-10 קוביות קרח

תחליף סוכר לכל מטרה טרוביה

 

אופן ההכנה:

מכינים בבית שוט אספרסו

מוסיפים את תחליף הסוכר טרוביה כשהקפה עוד חם, ומערבבים

שמים בכוס הגשה יפה את הקרח, מים והחלב

שופכים מעל את האספרסו

שמים קינמון לקישוט

 

לרוויה!

קפה קר (צילום: shutterstock_VasiliyBudarin)
צילום: shutterstock_VasiliyBudarin

 

הסדרה החדשה של טרוביה כאן, הגיע הזמן להחליף את הסוכר בבית. למבצע הכרות של 50% בחודש נובמבר, לחצו כאן >>