עוגיות תפוחים ושיבולת שועל - צמחוני

מרכיבים:

2 1/4 כוסות (550 מ"ל) קמח לכל מטרה

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 חבילה (200 גרם) מזולה לאפיה בטעם חמאה או אוריגנל

1 כוס (250 מ"ל) שיבולת שועל

4 כפיות קינמון טחון – מחולקות ל-1 כפית + 3 כפיות

1 כוס סוכר חום בהיר דמררה

1/4 כוס סוכר חום

2 ביצים גודל L

1 כפית תמצית וניל

8 תפוחי גאלה גדולים, מגורענים ופרוסים לרוחב ל-5 פרוסות

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש ל-190 מעלות צלזיוס

 מערבבים בקערה בינונית יחד קמח, סודה לשתייה ומלח ומניחים בצד

בקערה קטנה נוספת ערבבו יחד ½ כוס שיבולת שועל, 1 כפית קינמון ו-½ כף מזולה בטמפרטורת החדר

מקציפים את יתרת המזולה עם הסוכרים, מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף, מוסיפים את הוניל עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח: מקציפים רק עד לאיחוד מלא של התערובת

מערבבים פנימה את יתרת כוס שיבולת השועל ו-3 כפיות קינמון

מסדרים פרוסות תפוחים על נייר אפייה לא משומן. מניחים כ-1-1/2 כף בצק עוגיות במרכז כל פרוסת תפוח

מפזרים באופן שווה מעל ציפוי שיבולת שועל קינמון

אופים 12 דקות או עד שפרוסות התפוח רכות והעוגיות אפויות ומזהיבות. מצננים

מגישים חם או בטמפרטורת החדר

 

עוגיות תפוחים ושיבולת שועל (צילום: shutterstock_TanaCh)
עוגיות תפוחים ושיבולת שועל | צילום: shutterstock_TanaCh

 

עוגיות לימון וקוקוס - צמחוני

 

מרכיבים:

2 1/4 כוסות קמח לכל מטרה

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

200 גרם מזולה לאפיה ובישול אורגינל

1 כוס סוכר חום בהיר

1/4 כוס סוכר לבן מגורען

2 ביצים גדולות

1 כפית תמצית וניל

2 כפות קליפת לימון מגוררת

1 1/2 כוסות קוקוס מגורר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס

מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח בקערה בינונית ומניחים בצד

מקציפים מזולה עם הסוכרים בקערה גדולה.

טורפים פנימה ביצים, וניל וקליפת לימון עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, מקציפים שוב עד לקבלת תערובת אחידה

 יוצרים כדורים בגודל 2.5 ס"מ, ומגלגלים בקוקוס

מסדרים על ניירות אפייה לא משומנים, במרחק של 5 ס"מ זה מזה

אופים 7 דקות או עד שהשוליים מזהיבים

מוציאים מהתנור ומצננים רק לאחר מכן מסירים את העוגיות מהדפים ומצננים לחלוטין

 

עוגיות לימון (צילום: shutterstock_AnnaMente)
עוגיות לימון | צילום: shutterstock_AnnaMente

 

גרנולה עם פינוקים – טבעוני

 

מרכיבים:

1 בננה בשלה

¼ כוס מזולה למריחה בטעם קלאסי

¼ כוס סירופ מייפל טבעי

1 כפית קינמון טחון

¼ כפית מלח

1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

3 כוסות שיבולת שועל

1 כוס אגוזי מלח קצוצים גס

½ כוס אוכמניות או חמוציות מיובשות

½ כוס פתיתי שוקולד טבעונים

½ כוס בננות מיובשות

 

אופן ההכנה:

חממו תנור לחום 180 מעלות צ'לזיוס

פרסו 2 דפי אפיה על תבנית תנור, אחד על גבי השני.

מעכו את הבננה בקערה גדולה, הוסיפו את ממרח המזולה סירופ המייפל, הקינמון, המלח, ואגוז המוסקט וערבבו היטב

ערבבו פנימה את שיבולת השועל והאגוזים

פרסו את העיסה באופן אחיד על התבנית עם דף האפיה הפרוס.

אפו ל-25 דק' או עד ששיבולת השועל זהובה שחומה. שימו לב בזמן האפיה עליכם לערבב פעם אחת להפוך פעם אחת

הוציאו מהתנור והשאירו את התבנית עד לקירור מלא בטמפרטורת החדר. הוסיפו את פרוסות הבננה המיובשת, החמוציות המיובשות ופתיתי השוקולד

אחסנו את הגרנולה בצנצנת זכוכית אטומה היטב עד לחודש

 

גרנולה ופינוקים (צילום: shutterstock_NataliyaArzamasova)
גרנולה ופינוקים | צילום: shutterstock_NataliyaArzamasova

 

לחם תירס משגע – צמחוני ללא לקטוז, פרווה

 

מרכיבים:

1 כוס קמח תירס

1 כוס קמח לכל מטרה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כוס משקה תחליף חלב לבחירתכם – שיבולת שועל, סויה, אורז

1 כף חומץ תפוחים

½ כוס מזולה לאפיה אוריגנל+ 2 כפות

½ כוס סוכר חום

2 ביצים

1 חבילת ויולייף פתיתים בסגנון צ'דר

1 כוס גרעיני תירס

1 פלפל חלפינו ירוק קצוץ דק – ניתן להחליף בפלפל ירוק חריף אחר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס

מערבבים קמח תירס, קמח לכל מטרה ואבקת אפייה

מוסיפים את תחליף החלב וחומץ התפוחים

בקערה נפרדת מקציפים יחד את המזולה והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית

מוסיפים פנימה את הביצים וממשיכים לטרוף

מוסיפים את תערובת קמח התירס ומערבבים רק עד לאיחוד

מערבבים פנימה את פתיתי ויולייף בסגנון צ'דר ואת הפלפל הקצוץ

מחממים מחבת ברזל על אש בינונית-גבוהה, ממיסים עליה 2 כפות מזולה למריחה נוספות וסובבו את המחבת עד לכיסוי ושימון מלא של התחתית

כעת העבירו את בצק התירס למחבת והכניסו לתנור לאפיה והשחמה

זמן אפיה: כ-35 דקות 

 

לחם תירס (צילום: shutterstock_Miljan Zivkovic)
לחם תירס | צילום: shutterstock_Miljan Zivkovic

 

שושני קאפקייקס

 

מרכיבים:

¾ כוס קמח לכל מטרה

¾ כוס קמח מלא

1 ¾ כפיות אבקת אפיה

200 גרם מזולה לאפיה בטעם חמאה

1 כוס סוכר

2 ביצים L

2 כפיות תמצית וניל

½ כוס+ 2 כפיות תחליף חלב שיבולת שועל, אורז, סויה

2 כוסות אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות

הכינו מראש תבנית עם 12 עיגולי קאפקייקס או 12 תחתיות נייר קאפקייקס

ערבבו יחד את הקמחים אבקת האפיה והניחו בצד

הקציפו ½ מכמות המזולה עם הסוכר עד לקבלת ממרח קרמי אורירי.

הקציפו פנימה את הביצים במהירות נמוכה עד לערבוב מלא, כ 2 דקות ערבוב

הוסיפו ½ כוס תחליף חלב והקציפו עד לאיחוד, דאגו לנקות את צידי הקערה כך שכל העיסה תתערבב באופן אחיד

שמנו את התבנית. העבירו את העיסה לתבנית או לתחתיות הנייר

הכניסו לתנור ל-25 דקות או עד אשר מרכז הקאפקייקס אפוי היטב (ניתן לבדוק בעזרת קיסם)

הוציאו את התבנית וקררו לטמפרטורת החדר

בינתיים, הקציפו את יתרת המזולה (1/2 כוס) עם אבקת הסוכר ו2- פיות תחליף החלב שנותרו לכם ותמצית הווניל

הקציפו במהירות גבוהה עד קבלת מרקם קליל ואוורירי

העבירו בזהירות לשקית זילוף עם פיה בצורת שושן וזלפו מעל לקאפקייקס

ניתן להוסיף צבע מאכל לבחירתכם

שושני קאפקייקס (צילום: shutterstock_RuthBlack)
שושני קאפקייקס | צילום: shutterstock_RuthBlack

 

 

ספגטי עם רוטב אגוזי מלך, פטריות ובצל 

 

מרכיבים:

3 בצלים

2  שיני שום

250 גרם שעועית ירוקה

200 גר' פטריות מעורבות

6 ענפי טימין

40 גרם אגוזי מלך

2 כפות מזולה למריחה בטעם אורגינל

160 גרם ספגטי מחיטה מלאה

1.5 כף עירית קצוצה דק

ציוד נוסף: בלנדר מוט

 

אופן ההכנה:

מכינים מראש את הירקות, קצוצים ונקיים לשימוש

מחממים במחבת מחצית מהבצל עם קורטוב שמן זית ומטגנים את הבצל והשום על אש בינונית כ-5 דקות

מוסיפים 150 מ"ל מים חמים ופלפל לפי הטעם, מכסים את המחבת ומבשלים אותם כ-10 דקות עד לבישול מלא

בינתיים מטגנים את הפטריות בשארית הבצל במחבת נוספת למשך 5 דקות

מסירים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את הטימין והפלפל לפי הטעם

במקביל, מבשלים את הפסטה והשעועית לפי הוראות היצרן.

מעבירים את הפסטה למחבת עם הבצל והשום, מוסיפים את השעועית, ורוטב הפטריות ומערבבים בעדינות

מחלקים בין הצלחות מפזרים מעל אגוזי מלך ועירית

 

ספגטי אגוזי מלך (צילום: shutterstock_DronG)
ספגטי אגוזי מלך | צילום: shutterstock_DronG

 

לחם שיפון עם ממרח עגבניות וסלט טונה

 

מרכיבים:

8 פרוסות לחם שיפון

לממרח הטונה מערבבים יחד:

1 בצל אדום קצוץ

1/2 מלפפון פרוס דק

מלח

פלפל

145 גרם טונה משומרת

 1/2 מיץ לימון

לממרח העגבניות המיובשות מערבבים יחד:

3 עגבניות מיובשות קצוצות דק

75 גרם מזולה למריחה

2 כפות ויולייף קרמית

1/4 כפית אבקת פפריקה

50 גרם עגבניות שרי חתוכות לרצועות

25 גרם צלפים

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את החומרים לסלט הטונה, טועמים ומתבלים במלח ופלפל

מערבבים בקערה את חומרי ממרח העגבניות

מורחים את פרוסות לחם השיפון בממרח העגבניות, מעליהם מניחים את סרטי המלפפון ואחריהם את סלט הטונה

מקשטים בבצל האדום הקצוץ

 

לחם שיפון עם עגבניות וטונה (צילום: shutterstock_Oksana Mizina)
לחם שיפון עם עגבניות וטונה | צילום: shutterstock_Oksana Mizina

 

כריך חביתה עם חסה מעורבת

 

מרכיבים:

1 בצל אביבי (או חסה)

2 ביצים

פלפל

2 כפיות ממרח מזולה בטעם חמאה.

2 לחמניות מקמח

1 עלה חסה מעורבת

 

אופן ההכנה:

חותכים את הבצלים לטבעות דקות

שוברים ביצה לקערה, טורפים אותן יחד, מוסיפים קצת פלפל

במחבת מחממים מזולה, יוצקים למחבת את הביצים הטרופות, מפזרים אותה באופן שווה על התחתית, מפזרים מעליה את טבעות הבצל ונותנים לחביתה (הדקה) להתייצב על אש בינונית להשחמה בתחתית

חותכים את הלחמניות, מורחים מזולה מעליה פרוסת חסה וחביתה

 

כריך חביתה עם חסה (צילום: shutterstock_Vladislav Noseek)
כריך חביתה עם חסה | צילום: shutterstock_Vladislav Noseek

 

בתיאבון!