לא משנה איזה אוכל אתם אוהבים, אם אתם שומרים כשרות או טבעונים, רוב הסיכויים שעל קינוח טוב לא תוותרו בסיום הארוחה. הפופולאריות של העונה השניה של ריאליטי הקינוח המושלם רק מחזקת את מה שידוע גם ככה - קינוחים הם המכה המשותף הרחב ביותר בכל מה שקשור לאוכל. אם יש אושיית אוכל בארץ שהשפיע בצורה הנכרת ביותר על תחום הקינוחים הרי זו קרין גורן. הקונדיטורית החייכנית שכבשה אותנו דרך ספרי בישול ותוכניות טלוויזיה לא מפסיקה להפתיע ובימים אלה עובדת על פרויקט חדש וראשון מסוגו גם עבורה וגם עבורנו. 

לכבוד סיום העונה של "הקינוח המושלם", יערך בין התאריכים 21-23.5 פסטיבל הקינוח המושלם בשרונה מרקט, עם 20 דוכנים של קונדיטוריות מכל הארץ. במסגרת האירוע הזה, לראשונה בישראל, יוקם דוכן פופ אפ פבלובות מופרעות מהידיים של השופטת קרין גורן בכבודה ובעצמה, ששילבה כוחות יחד עם השף קונדיטור מוריס מונייר, מפטיסרי מונייר ויחד הם יצרו את הקינוח האולטימטיבי. הפופ אפ יאפשר למבקרים להניח לרגע את המתכונים הפופולריים שלה בצד, לטעום את הקינוח שלה לאכילה במקום, או לקנות פבלובות מושחתות מבית מונייר להרכבה בבית, בדיוק בזמן לחגיגת המתוקים החלבית של שבועות.

ישבנו איתה לשיחה אישית על התוכנית שתכף מגיעה לשלב השיא שלה, על עולם הקינוחים וגם על דוכן הפבלובות המסעיר שלה שלא תרצו לוותר על הביקור בו.

קודם כל עונה חדשה של הקינוח המושלם, איך את רואה את העונה הזאת לעומת עונות קודמות?
עוד שנייה זה נגמר, אז כולם כבר ראו והבינו שהרמה היא משוגעת. היה כיף לראות ולטעום את היצירתיות והכישרונות החדשים.

פסטיבל הקינוח המושלם - פבלובה של קרין גורן (צילום: שחף בגר)
צילום: שחף בגר

רואים שאת ואסטלה מאוד דומיננטיות, ועם טעם שונה, איך זה מסתדר?
אסטלה ואני זאת אהבת אמת. כמו שאני לא תמיד מאמי היא לא תמיד קשוחה. יש אמצע לשתינו. והיא אחד האנשים עם ההומור הכי מושחז שאני מכירה. אני שרופה עליה. מקצועית אנחנו לא תמיד מסכימות וזה בסדר. על טעם ועל ריח חובה להתווכח.

אנחנו יודעים שפייר ארמה, האגדה בעולם הקונדיטורים, מתארח השנה בתוכנית, כמה התרגשת לפגוש אותו?
טירוף... אבל אפילו לא עשירית ממה שמיקי שמו התרגש. זה היה מאוד נוגע ללב לראות אותו מתרגש עד דמעות.

את נחשבת לכוהנת הגדולה של ספרי האפייה והקינוחים, אבל אף אחד עד היום לא אכל את האוכל שלך, עם יד על הלב, איך זה מרגיש לך בפעם הראשונה לצאת לקהל כדי שיטעמו את מה שאת מכינה?
פחד אלוהים. עד עכשיו כל העוגות שלי היו יכולות להיות עם מלח ואף אחד לא היה יודע...  אני לחוצה וכל-כך מקווה שיאהבו.

דוכן פופ אפ ראשון שלך בשרונה מרקט זה יותר מלחיץ או יותר מרגש?
אני רוצה לענות 50:50 אבל תכל'ס – יותר מלחיץ. יש לי פחד שיעשו לי "הקיץ של אביה" ולא יבואו אנשים... זה מזכיר לי פרפרים בבטן כמו שיש לי לפני ימי צילום – אז אני מקווה שממש כמו בצילומים – כשהכל יתחיל ויגיעו האנשים הראשונים, אני ארגע.

מה את מתכוונת להכין? מה יהיה בדוכן שלך?
את הקינוח המושלם שלי. פבלובה עם קרם מסקרפונה ויותר מ-10 סוגי קינוחי ביס: טארטלטים, פטיפורים, פחזניות, עוגת גבינה ועוד.

למה דווקא פבלובות?
קודם כל כי אנחנו קרובים לחג שבועות ובעוגות גבינה אין הרבה מה לחדש לטעמי. אני באופן אישי גם קצת פחות מתחברת אליהן. ובעיקר – בסוף ארוחת חג כבדה של גבינות וקישים ופסטות ומאפים – קינוח קליל של פבלובה עם קרם והפתעות נראה לי יותר מתאים. לפבלובה שתימכר בדוכן פיתחתי את הטאצ' שלי – והיא ענקית, באורך חצי מטר. אפשר להזמין אותה גם באורך מטר או מטר וחצי. היא עושה מתוק בנשמה.

יכול להיות שהדוכן הזה הוא איזשהו סיפתח לחנויות שתפתחי בהמשך?
בהחלט יכול להיות. מקום משלי בהמשך זה עוד חלום שאשמח להגשים.

פסטיבל הקינוח המושלם מאגד בתוכו את מיטב הקונדיטורים בארץ. מה את חושבת על הרמה של הקינוחים והקונדיטורים בארץ היום?
אני מעולפת. אם בעונה הראשונה חשבנו שראינו הכל, הצליחו להפתיע אותנו בעונה הזו עם רמה אפילו גבוהה יותר.

פסטיבל הקינוח המושלם - קרין גורן והפבלובה (צילום: מיכאל גוריאל)
צילום: מיכאל גוריאל

אנחנו רואים בעולם הקינוחים המון טרנדים מטיקטוק ונטפליקס, השאלה היא האם בסוף, זה באמת טעים או רק גימיק?
תלוי מה. יש סרטוני ממתקים מוזרים או נודלס חריפים ברמה לא אכילה (ניסיתי!), ויש גם רעיונות ממש יצירתיים שאני שמחה לשאוב מהם השראה.

כמה מהטרנדים האלה מגיעים לפה, לישראל?
הכל מגיע בסוף, גם אם באיחור קל. יש רק מעט דברים שפחות תואמים את הטעם הישראלי כמו עוגות שעועית אסייתיות או קרם חמאה אמריקאי, שלא תפסו פה.

היום קוראים פחות ספרי בישול, איזה שינויים צריך לעשות לדעתך כדי שהם ימשיכו להיות רלוונטיים ומעניינים?
אין מה לעשות עם זה, ספרים הפכו להיות נוסטלגיה, ואפילו הספרייה המפוארת שהייתה לי בבית הלכה והצטמצמה לספרים שאני הכי אוהבת וזהו. אני מתגעגעת ליצור ולכתוב ספרים מצד אחד, מצד שני מבינה מתחברת ומעריכה את הקלות שבה אפשר להעביר היום ידע. 

לכל הפרטים על פסטיבל הקינוח המושלם >> היכנסו