מבצע "מגן וחץ" אמנם סגר את דלתות "ORYOS" ללקוחות והכניס את תושבי עוטף עזה לכוננות צבע אדום מתמשכת ומייסרת, אבל אור יוסף בכל זאת מצליחה קצת להתרגש.

"זה לא קל אף פעם, אבל הילדים פונו למצפה רמון", היא אומרת, "והפחד של ההתחלה, כשאתה לא יודע שמתחיל עוד מבצע, עבר קצת, אז אפשר קצת לחשוב שוב על היום שאחרי".

והיום שאחרי הוא יום התאוששות מבחינתה. נפשית, כמובן, אבל גם כלכלית. "מרגש אותי לחשוב שפסטיבל הקינוח המושלם יוכל לעזור לי להתרומם מחדש אחרי מכה כזאת, של להיות סגורה במשך שבוע, ועוד יותר מרגש אותי לחשוב על כל החברים מכל הארץ שיתכנסו במסגרת הפסטיבל בשרונה מרקט. אני אוכלת אצלם באופן קבוע, אבל להיות יחד באותו מקום, ולהרגיש איך הקולינריה פה התקדמה והתפתחה, זה משהו אחר".

פסטיבל הקינוח המושלם - ביצת פברז'ה, אור יוסף (צילום: אור יוסף)
צילום: אור יוסף

אור עתידה להקים דוכן מתוק וסופר מיוחד במסגרת שוק הקינוחים בשרונה מרקט, לצד הקונדיטורים הכי טובים בארץ שיתכנסו תחת קורת גג אחת במסגרת פסטיבל הקינוח המושלם בין 21-23 במאי.

אצל אור תוכלו לטעום את כל מה שטוב ומתוק בקונדיטוריה שלה בקיבוץ ארז, כולל הקרואסונים הממולאים המפורסמים שלה. יהיו שם גם עוגת גבינה עם רוטב שוקולד חם שנמזג מלמעלה אחרי ההזמנה, קראק פאי חמאתי וגם שני להיטים פופולריים במיוחד - קינוח הפטריה (עם מוס וניל, נוגט וקרמל מלוח), ו"עץ שוקולד" עם מוס שוקולד ומלח ים, פטל יבש ושערות סבתא מלמעלה. תהיה גם הפתעה, שאור מכנה הפתעת הזהב.

פסטיבל הקינוח המושלם - אור יוסף (צילום: אור יוסף)
צילום: אור יוסף

מדובר בביצת פברז'ה שתיסע בזהירות מהדרום עד לפסטיבל, ותצולחת רק במקום, עם ההזמנה, מול עיני המבקרים. אז, תיפתח הבועה הסוכרית המרהיבה הזאת, ותמולא קציפה עם הדרים ובננות וקרמל ואוכמניות ושברים של קראק פאי, ולא מעט נייר זהב 24 קראט.

"יש סיכוי שזאת המנה הכי יקרה בפסטיבל", צוחקת יוסף, "כי בגלל כל הזהב המחיר שלה יהיה 70 שקלים. זה מחזיר אותי לגמר של העונה הראשונה, שתכננתי להכין בקרב האחרון שלו קינוח כזה בדיוק, ובסוף לא הגעתי אליו. מבחינתי זאת סגירת המעגל המושלמת".

פסטיבל הקינוח המושלם - מטרלו (צילום: עדי פרץ)
צילום: עדי פרץ

בצד השני של המדינה, סוגר עדי פרץ יום אינטנסיבי נוסף ב"מטרלו" שלו, ועושה את זה בדרך הכי טובה שאפשר - עם הילדים בגן השעשועים של עין זיוון. בניגוד לאור יוסף, הוא די בטוח שהוא לא בטוח בכלל מה יהיה התפריט שלו בפסטיבל, אבל כיוונים כבר יש.
פסטיבל הקינוח המושלם - מטרלו (צילום: עדי פרץ)
צילום: עדי פרץ

"אני חושב שנכין קרואסון עם גנאש שוקולד לבן וטופי ומרווה", הוא אומר, "ואם יהיו מספיק תותים נלך גם על מאפה במילוי פרלינה-פיסטוק-תותים. אולי גם נספיק להתעסק עם דובדבנים, כי זו כבר העונה".
פסטיבל הקינוח המושלם - מטרלו (צילום: עדי פרץ)
צילום: עדי פרץ

פרץ עדיין מתלבט, אם כי הרצון הוא לרדת כל הדרך לתל אביב עם "מאפים לא מהקבועים שלנו". התשוקה האמיתית היא לשגרר את רמת הגולן "עם משהו מקומי, משהו מכאן", כהגדרתו.

כך או כך, הוא מתרגש. "שמחתי ממש לקרוא את הרשימה של כל הדוכנים", הוא אומר, "עוז פטיסרי וטושה בייקרי מהצפון, וכל מי שבא מבאר שבע ואזור העוטף במיוחד. זה כיף לראות את הפריסה הגיאוגרפית, ונשמע מגניב שכולנו נהיה שם יחד".

פסטיבל הקינוח המושלם - מריטוצו, we like you too (צילום: ליאל סאנד)
צילום: ליאל סאנד

שגיא מלר, השף-קונדיטור של קבוצת We Like You Too התל אביבית, מתרגש לא פחות ממי שמגיע מהפריפריות הרחוקות. "אנחנו מאוד שמחים לקחת חלק ביריד כזה גדול, שמאגד מקומות מכל קצוות המדינה", הוא אומר, "כאלה שמאוד מוכרים וכאלה שמוכרים פחות, ובעיקר מאוד שמחים שנבחרנו".

מלר והנבחרת המוכשרת שלו יציעו רביעיית קינוחים "שנבחרו בפינצטה" מתוך הקולקציה המושחתת היומיומית של הקבוצה, ודברים שמזוהים עם הקבוצה. דברים שמלר מאמין בהם.  

פסטיבל הקינוח המושלם - באסקית, we like you too (צילום: ליאל סאנד)
צילום: ליאל סאנד

מדובר כמובן על מריטוצו ממולא (בהמון) קרם שאנטי וניל, קוביית קאנלה דה בורדו שחומה וקרמלית, טארט פלאן ועוגת הגבינה הבאסקית המפורסמת שתוגשו בשרונה מרקט בתצורה פסטיבלית אישית ומיוחדת של "בייבי באסקית".

"כקבוצה אנחנו דוגלים מתמקדים בקלאסיקות - אם כאלה שמבוצעות לעילא ולעילא, או כאלה שמקבלות מאיתנו טאץ' משלנו", מסביר מלר, "כמו למשל מאפה הקאנלה הצרפתי המסורתי, שאצלנו קיבל צורה של קוביה".
_OBJ

לדבריו, "מההתחלה השתדלנו לעשות דברים שלא הגיעו עדיין לארץ. אני די בטוח שהיינו הראשונים עם המריטוצו ועם העוגה הבאסקית, וזאת הייתה חלק מהבשורה שרצינו מאוד להביא, אבל בסוף, המבחן הכי חשוב שלנו - יותר מהמראה ויותר מהכול - הוא מבחן הטעם. אנחנו קמים ונופלים על זה, וכקבוצה זה מה שמחבר אותנו. פחות התעקשות על פיין ומפונפן ופטיסרי בסגנון צרפתי, וקצת יותר 'פרי סטייל'. פחות זילופים, וקצת 'Wild' נעים וטעים. זה חלק מהפשטות שלנו".

מלר יודע כבר שרף ההתלהבות שלו עד הפסטיבל רק ילך ויעלה, ומתרגש לקראת האירוע. "כמו שאני מדבר על הסטייל שלנו, ככה ברור שלכל אחד יש את הקטע שלו", הדגיש, "זה היופי בתחום שלנו, וזה היופי בעולם האוכל. אנחנו שמחים לבוא ולהראות לכולם מי אנחנו ומה אנחנו, והכי שמחים לראות ולטעום מקומות חדשים, ואנשים מוכשרים שעושים מה שהם מאמינים בו. זה כל הכיף, וזאת ההשראה שפותחת אותך לעולמות אחרים". 

שוק הקינוחים של פסטיבל הקינוח המתוק ייערך בימים ראשון-שלישי בין התאריכים 21-23.5, בשעות 10:00-22:00 בשרונה מרקט. לרשימת הדוכנים המלאה >> היכנסו