אוכל
אוכל

עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

"ההשראה לעוגה הזו היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה טעימה", אומר מיקי שמו. ואנחנו אומרים: עוגה שנראית ככה ודורשת רק 20 דקות עבודה היא לגמרי הדבר בשבילנו

|מחלבות גד| פורסם08:44
עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה (צילום: בן יוסטר, מחלבות גד)
צילום: בן יוסטר, מחלבות גד
Rating:4.864reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים וחצי
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקלתית:

  • ‏250 גרם ביסקוויטים
  • ‏100 גרם חמאה מומסת
  • ‏30 גרם (2 כפות גדושות) סוכר

למלית:

  • ‏300 גרם גבינת שמנת ניו יורק 30%
  • ‏1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • ‏2 ביצים + 1 חלמון
  • ‏2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ‏20 גרם (2 כפות) קורנפלור
  • ‏1 שקית סוכר וניל
  • ‏150 גרם קונפיטורת תות שדה או ריבה חלקה אחרת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-140 מעלות.

2מכינים את הקלתית: שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומרסקים לפירורים במרקם של חול רטוב.

3מרפדים בתערובת הפירורים את התחתית והדפנות של 3 תבניות פאי בקוטר 16 ס"מ או תבנית פאי אחת בקוטר 26 ס"מ, ומהדקים היטב. מקפיאים למשך 10 דקות לפחות.

4מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים מלבד הריבה לתערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר.

5מרכיבים ואופים: יוצקים את מלית הגבינה על הקלתית או הקלתיות עד שלושת רבעי מגובהן. מניחים על פני העוגה כמה שלוליות קטנות של ריבה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם או סכין.

6מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים 30 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז. מצננים שעתיים לפחות.

7מצננים ושומרים בקירור עד 3 ימים.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת כאן מסקרפונה ותפוחים

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il