בתחילת השנה נכנס לתוקפו החוק לסימון ארץ המקור בתוצרת חקלאית טרייה הנמכרת בתפזורת, המחייב הצגת מידע נגיש לצרכן, על מקור התוצרת אותה הוא רוכש. בארגון מגדלי הדגים מדגישים כי החוק הזה חשוב במיוחד בתקופה זו, בה כולנו מעדיפים לרכוש תוצרת מקומית ולתמוך בחקלאות הישראלית. זה חשוב במיוחד לנוכח העובדה כי רוב משקי המדגה פזורים באזורי הגבול המזרחיים של המדינה ובגליל העליון ומגדלי הדגים כבר חצי שנה נאלצים לעבוד תחת איום ביטחוני חמור ומתקפות טילים בלתי פוסקות. למרות זאת ולמרות המחסור בכוח אדם, עקב גיוס עובדים רבים למילואים, נערכו בענף כדי להבטיח את רציפות האספקה של דג ישראלי טרי גם בפסח הקרוב.

לכבוד החג, קבלו 3 מתכוני דגים מנצחים שישדרגו את שולחן ערב פסח שלכם.

מגש דגם ואנטיפסטי של תומר אומנסקי (צילום: תומר אומנסקי)
צילום: תומר אומנסקי

מגש דג ברוטב לימון כבוש ואנטיפסטי

מצרכים לדג:

2 ק"ג בורי ישראלי טרי שלם ונקי (2 דגים גדולים)

2 לימונים שלמים חצויים ופרוסים לפרוסות

צרור פטרוזיליה או כוסברה

2 פלפלים ירוקים חריפים

ראש שום

ירקות – (לפרוס בגודל לאנטיפסטי לבחירתכם):

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים כתומים

2 קישואים או זוקיני

2 בצלים סגולים

2 גזרים

מצרכים למרינדה לדג ולירקות:

חצי כוס שמן זית

רבע כוס שמן

2 כפות ממרח לימון כבוש

כפית כורכום

כפית וחצי מלח

2 שיני שום

מצרכים לרוטב להגשה:

חצי כוס מיונז

מיץ משני לימונים

כף ממרח לימון כבוש

חצי כפית כורכום

חצי כפית מלח

להגשה: לימון טרי, עשבים ירוקים

ההכנה:

-על תבנית אפייה עם נייר אפייה נסדר את הדגים.

-נעשה חריצים בדג ונניח בחריצים פרוסות לימון.

-בתוך כל דג נניח חצי צרור פטרוזיליה וכמה שיני שום.

-נניח סביב הדגים את כל הירקות. 

-נערבב את כל חומרי המרינדה ונמזוג מעל הדג והירקות.

-נאפה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות טורבו  במשך 30-35 דקות, תלוי בגודל הדג.

-שימו לב, מי שאוהב ירקות רכים מאוד ניתן לאפות אותם מעט לפני ורק לאחר מכן להוסיף את הדג למגש.

-נכין את הרוטב להגשה על ידי ערבוב כל חומרי הגלם יחד.

-נסדר הכול יפה על מגש, נוסיף את הרוטב ועוד פטרוזיליה ונגיש.

המתכון באדיבות תומר אומנסקי


דגים מרוקאיים של קובי אדרי (צילום: קובי אדרי)
צילום: קובי אדרי

קרפיון מרוקאי עם פולים

מצרכים:

- דג קרפיון ישראלי טרי חתוך לפרוסות בעובי 2 אצבעות

- 2 פלפל אדום/גמבה חתוך לקוביות

- 1 פלפל חריף פרוס

- חצי כוס שמן

- 10 שיני שום פרוסות

- 3 פלפל יבש מתוק נקי מגרעינים וחתוך גס

- חבילת כוסברה טרייה

- קילו פול טרי ירוק קלוף

- 2 עגבניות בשלות

- כף גדושה של פפריקה

- כפית כמון

- כף מלח

- חצי כפית קימל טחון

- כפית פלפל יבש מתוק גרוס

- מיץ מחצי לימון

ההכנה:

- בסיר סוטאג שמים את השמן.

- מטגנים את השום והפלפל החריף.

- מוסיפים את הגמבות ומערבבים.

- מוסיפים את הפלפלים היבשים.

- מוסיפים את התבלינים ומנמיכים את האש כדי לתת לתבלינים להיפתח בשמן כ-10 דקות.

- מוסיפים את העגבניות.

- מוסיפים 2 כוסות מים, את הפולים וחצי מכמות הכוסברה.

- מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי.

- בינתיים סוחטים מעט לימון על הקרפיון ושוטפים במי ברז.

- מייבשים וממליחים מעט את הדגים משני הצדדים.

- מוסיפים את הדג לרוטב ומבשלים 15-17 דקות.

מתכון באדיבות קובי אדרי

 

קציצות דגים אסיתיות של תומר אומנסקי (צילום: תומר אומנסקי)
צילום: תומר אומנסקי

קציצות דג אסיאתיות מטוגנות

מצרכים לקציצות:

1 ק"ג קרפיון ישראלי טרי טחון

בצל סגול גדול קצוץ דק

חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק

כף ג'ינג'ר טרי מגורד דק

כף פלפל חריף ירוק קצוץ דק

3 שיני שום כתוש

2 כפות שמן שומשום

3 כפות רוטב סויה

כפית מלח

מצרכים לציפוי:

2 כוסות קמח מצה

6 ביצים

2 כוסות פירורי לחם כשרים לפסח

מצרכים לרוטב:

חצי כוס דבש

כפית ג'ינגר מגורד דק

כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק (ניתן להוסיף עוד לפי הטעם)

2 שיני שום כתוש

מיץ משני לימונים

רבע כוס שמן

כפית מלח

מצרכים להגשה:

עלי חסה

עלי כוסברה | נענע | בזיליקום | פלפל חריף

ההכנה:

-בקערה גדולה נערבב את כל חומרי הקציצות למסה אחידה.

-עם ידיים רטובות נייצר קציצות בגודל אחיד, נפחס אותן מעט ונעביר למגש עם נייר אפייה.

-נקפיא את הקציצות כחצי שעה ולאחר מכן נטבול בקמח מצה.

-נעביר לביצים שערבבנו עם מעט מלח ומשם לפירורי לחם.

-נטגן בשמן עמוק או במחבת עם שמן עד להזהבה משני הצדדים, כשתי דקות מכל צד.

-לטובת הרוטב נטחן את כל המרכיבים יחד לרוטב חלק.

-נגיש במגש גדול עם כל העלים והרוטב.

-איך אוכלים? ניקח עלה חסה, נניח עליו ממגוון העלים, קציצה ורוטב, נקפל ובתאבון.

המתכון באדיבות תומר אומנסקי

 

למתכונים נוספים עם דג ישראלי טר >> היכנסו