4 מנות, בשרי, 30 דקות זמן כולל

 

מצרכים:

לאטריות:

300 גרם אטריות קדאיף להכנת כנאפה (ניתן למצוא מוקפא או טרי)

5-7 כפות שמן זית

למילוי:

300 גרם בשר בקר או כבש טחון

3 כפות שמן זית

2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק

1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ דק

חצי פלפל ירוק חריף, ללא הליבה והגרעינים, קצוץ דק

10 עלי זעתר טריים

מלח ופלפל לפי הטעם

רבע צרור פטרוזיליה קצוץ דק

חצי כוס צנוברים קלויים

 

אופן הכנה:

לאטריות:

חותכים עם מספריים את האטריות לפיסות כפות כ-2 ס"מ ושמים בקערה.

מטפטפים מעל 2 של שמן הזית, ממוללים ומערבבים את האטריות שתהיינה משומנות מעט בשמן.

למילוי:

שמים 3 כפות שמן זית וטגנים בו את השום, הבצל, הפלפל הירוק ועלי הזעתר כשתי דקות.

מוסיפים את הבשר הטחון, ממליחים, מפלפלים ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות עד שהבשר מפורר ושחום.

מכבים את האש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה ומחצית מכמות הצנוברים.

לוקחים מחבת בקוטר 22 ס"מ ושמים בה 2-3 כפות שמן זית.

מרפדים את תחתית המחבת עם מחצית מכמות האטריות בשכבה אחידה, דקה ומהודקת היטב.

מניחים על שכבת האטריות את תערובת הבשר בשכבה אחידה.

משאירים שוליים של כסנטימטר מסביב.

מניחים על תערובת המילוי את המחצית השנייה של האטריות, שוב בשכבה אחידה ודקה ומהדקים יפה בעדינות.

מניחים את המחבת על להבת הכיריים הגדולה, מטגנים על להבה גדולה כשלוש דקות, מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד שהחלק התחתון מזהיב יפה (מרימים עם קצה סכין קטנה מעט מהתחתית ומציצים לראות את הצבע).

שמים מעל המחבת צלחת הפוכה רחבה והופכים בזהירות את הכנאפה אל הצלחת.

שמים עוד מעט שמן זית במחבת ו-"מגליצ'ים" בזהירות חזרה את הכנאפה, עם הצד הלא מטוגן כלפי מטה.

מטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון מזהיב אף הוא.

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את שאר הצנוברים ומגישים יחד עם טחינה ביתית.

 

בתיאבון!

 

לרשימת הסניפים המלאה לחצו כאן >>