4-6 מנות, פרווה, 30 דקות זמן כולל

 

מצרכים:

לכדורי הדג:

750 גרם פילה סלמון ללא העור

2 בצלי שאלוט קצוצים

כף ג'ינג'ר קצוץ

כף משחק קארי אדום

צ'ילי אדום טרי, מנוקה מהליבה והזרעים וקצוץ דק

כוס כוסברה קצוצה (0.5 צרור בערך)

3 כפות מיץ ליים טרי או מיץ לימון

2 כפות רוטב דגים

כף סוכר חום

2-3 כפות קורנפלור

כוס קורנפלור לציפוי הכדורים

שמן לטיגון עמוק

לרוטב:

3 כפות רוטב דגים

שליש כוס מיץ ליים או מיץ לימון

2 כפות סוכר חום

2 שיני שום מגורדות דק

כפית ג'ינג'ר מגורד דק

צ'ילי אדום טרי, מנוהק מהליבה והזרעים וקצוץ דק

להגשה:

צרור עלי בזיליקום

צ'ילי אדום פרוס

 

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הרוטב בקערית עד שהסוכר נמס.

חותכים מחצית מהסלמון לקוביות קטנות ביד ואת השאר מרסקים במעבד מזון.

מעבירים את קוביות הסלמון והסלמון הטחון לקערה גדולה.

מוסיפים את כל שאר החומרים של כדורי הדג למעט הקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.

לאחר הערבוב מוסיפים 2-3 כפות קורנפלור.

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב ושטוח.

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ בעזרת ידיים רטובות.

מגלגלים אותם בשאר הקורנפלור שיהיו מצופים בשכבה דקה.

מטגנים את הכדורים ב-2-3 סבבים בשמן העמוק כשלוש דקות או עד שהם זהובים מבחוץ ועשויים לחלוטין מבפנים

מוציאים למסננת.

מניחים על צלחת, מפזרים עלי בזיליקום וצ'ילי פרוס וזולפים מעל את הרוטב.

 

בתיאבון!

 

לרשימת הסניפים המלאה לחצו כאן >>