תבנית אינגליש קייק, חלבי, 20 דקות, שלוש שעות זמן כולל

 

מצרכים:

לאגסים:

8 אגסים גדולים, מוצקים, קלופים

בקבוק יין לבן או אדום יבש

0.75 כוס (150 גרם) סוכר

רבע כוס דבש

2 כוסות (480 מ"ל) מים

"סרט" קליפה מלימון אחד

מקל קינמון אחד

5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס דק

כפית תמצית וניל

2 עלי דפנה

6 תרמילי הל כתושים מעט

לעוגת השוקולד:

125 גרם חמאה מומסת

חצי כוס אבקת קקאו

חצי כוס מים רותחים

כוס (200 גרם) סוכר

100 גרם שוקולד מריר מומס

כפית תמצית וניל אמיתית

3 ביצים

חצי כפית מלח גס

1 1/3 כוסות (190 גרם) קמח מנופה

כפית אבקת אפייה

 

אופן ההכנה:

לאגסים:

שמים את כל המצרכים למעט האגסים בסיר בגודל בינוני.

מכסים, מביאים לרתיחה.

חותכים ומסירים מהחלק התחתון של כל אגס כסנטימטר, כדי שהאגס יוכל לעמוד יציב בזמן ההגשה.

מוסיפים את האגסים לסיר, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 20-30 דקות, תלוי כמה האגסים קשים וגדולים.

האגסים צריכים להיות רכים אך עדיין מוצקים ולא רופסים בנעיצת קצה סכין קטנה וחדה.

מניחים לאגסים להתקרר בנוזלים.

שומרים בנוזלים במקרר עד לשימוש.

להכנת העוגה נצטרך חמישה אגסים ואת השאר אתם יכולים לפרוס ולאכול כקינוח בפני עצמו או כתוספת לסלטי חסה/פלטת גבינות.

לעוגה:

מערבבים בקערה את הקקאו והמים הרותחים.

מוסיפים את החמאה המומסת, הסוכר, השוקולד המומס, המלח והוניל וטורפים במטרפה במשך דקה.

מוסיפים את הביצים וטורפים עוד שתי דקות.

מערבבים את הקמח המנופה עם אבקת האפייה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת ומערבבים עם לקקן לתערובת אחידה.

שמים חמישה אגסים מבושלים בתבנית מאורכת (אינגליש קייק).

שמים אותם כשהם עומדים ובמרחקים שווים אלה מאלה.

יוצקים את תערובת העוגה לתבנית עם האגסים. לאט ובזהירות.

התערובת צריכה להקיף את האגסים באופן אחיד ועד כמחצית גובהם (התערובת תעלה ותתפח בזמן האפיה).

אופים בחום של 160 מעלות כ-40-50 דקות, דקות עד שהעוגה די יציבה.

מניחים לעוגה להתקרר לפני ההגשה.

טיפ:

את מה שנשאר מתערובת העוגה, הכניסו לכלים אישיים קטנים לאפיה ותהיינה לכם עוגות שוקולד אישיות.

 

בתיאבון!

 

לרשימת הסניפים המלאה לחצו כאן >>