4 מנות, בשרי, 20-30 דקות עבודה, שעה זמן כולל

 

מצרכים:

2 חצילים טריים ומוצקים, לא קלופים

שמן לטיגון עמוק או 4-5 כפות לטיגון החצילים

5 כפות שמן להקפצת החצילים

250 גרם בשר טחון

5 שיני שום שלמות, קלופות ומעוכות

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

1 פלפל אדום חריף, טרי, מנוקה מהליבה והזרעים ופרוס דק

4 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות של כ-5 ס"מ

לרוטב:

1 כף דבש

2 כפות רוטב סויה

3 כפות יין אורז

מלח, פלפל שחור טרי

עלים מ-3-4 גבעולי כוסברה

 

אופן הכנה:

חותכים כל חציל לרוחבו לשניים.

חותכים כל מחצית לאורכה לשמונה פלחים, עם הקליפה.

מטגנים את אצבעות החצילים בשמן עמוק וחם עד שהן מזהיבות.

מוציאים מהשמן, מניחים במסננת רחבה שיגירו את כל השמן העודף.

אפשר גם למרוח אותם בשמן ולאפות בחום של 190 מעלות 20-25 דקות עד שהן זהובות.

שמים את השמן בווק או במחבת רחבה וכשהוא חם מכניסים פנימה את הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים כשתי דקות ערבוב.

מוסיפים את הבצל הירוק והבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים.

מוסיפים את החצילים המטוגנים, מערבבים בעדינות, מוסיפים את הדבש ומערבים חצי דקה.

מוסיפים את כל שאר החומרים, מלבד עלי הכוסברה, מבשלים יחד דקה נוספת ומעבירים לצלחת הגשה.

מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים מיד עם אורז לבן חם.

 

בתיאבון!

 

לרשימת הסניפים המלאה לחצו כאן >>