4 מנות, בשרי, 20 דקות עבודה, 45 דקות זמן כולל

 

מצרכים:

לסלט:

1 חזה עוף טרי (250-300 גרם)

5 מלפפונים טריים, לא קלופים

3 בצלים ירקוים

1 פלפל אדום חריף טרי

2 כפות שומשום קלוי

1 כף שום פריך מטוגן (מתכון בהמשך)

לרוטב:

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות רוטב סויה כהה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)

4 כפות מיץ לימון

4 כפות מים

2 כפיות סוכר

2 שיני שום, קלופות ומגורדות דק

2 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף ומגורד דק

כפית שמן שומשום

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מניחים את חזה העוף בסיר עם מים רותחים או מרק חם, ומבשלים מעל להבנה נמוכה 15 דקות, או עד שהוא עשוי לחלוטין.

מוציאים מנוזל הבישול, נותנים לו להתקרר לחלוטין ואז חותכים את חזה העוף לרצועות דקות.

חוצים כל מלפפון לרוחבו.

חותכים כל מחצית לאורכה לאצבעות בעובי של כחצי ס"מ.

את החלק הפנימי, זה המימי עם החרצנים, מרוקנים עם כפית וזורקים.

חותכים את הבצלים לרצועות באורך של כ-6 ס"מ.

פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.

מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה, יוצקים פנימה את הרוטב ומערבבים שוב.

מחלקים לקעריות הגשה, מפזרים מעל את השומשום הקלוי ואת פרוסות השום המטוגנות ומגישים.

להכנת שום פריך מטוגן:

לוקחים כ-20 שיני שום, קולפים ופורסים אותן דק לרוחבן.

מטגנים אותן בעדינות בשמן עמוק חם (לא צריך הרבה), עד שהשום נעשה זהוב (שימו לב שלא ישרף).

מוציאים מיד עם כף מחוררת, מנערים ושמים על נייר מטבח לספיגה שמן עודף.

שומרים בצנצנת אטומה.

 

בתיאבון!

 

לרשימת הסניפים המלאה לחצו כאן >>