חלבי, 25 דקות עבודה, שעה זמן כולל

 

מצרכים:

400 גרם בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר במקרר למשך הלילה

5 תפוחים אדומים או ורודים

100 גרם חמאה

חצי כוס (100 גרם) סוכר

כפית תמצית וניל

 

אופן הכנה:

 

מחממים תנור ל-170 מעלות.

לא קולפים את התפוחים. חוצים אותם לאורכם, מסירים עם כפית פריזאית את ליבת החרצנים.

פורסים כל מחצית תפוח לרוחבה, לפרוסות דקות ככל האפשר (מנדולינה תעשה פה עבודה נהדרת) ושמים בקערה רחבה.

ממיסים את החמאה ומערבבים אליה את הווניל.

יוצקים את החמאה המומסת לכלי עם התפוחים ומערבבים בעדינות ככה שכל התפוחים יהיו מצופים יפה בחמאה.

פורשים את יריעת הבצק, מניחים אותה על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה ומכניסים למקפיא לעשר דקות לייצוב הבצק.

מוציאים את הבצק מהמקפיא ומניחים עליו עוד נייר אפיה, ועליו עוד תבנית תנור ככה שיריעת הבצק דחוסה בין נייר אפייה ושתי תבניות.

אופים בחום של 170 מעלות למשך 15-20 דקות.

שימו לב, הרימו רגע את התבנית העליונה מעל הבצק והציצו לראות את צבעו. הוא צריך להיות זהוב בהיר - 70 אחוז מוכן.

אם זה המצב, מוציאים את התבניות מהתנור, מורידים את התבנית והנייר העליונים ומחכים כמה דקות.

מסדרים את התפוחים על יריעת הבצק בצורה נאה.

מסדרים שורה ראשונה כשפרוסות התפוחים חופפות זו לזו, די בצפיפות, כמו רעפים.

אחר כך מסדרים עוד שורת תפוחים באותה צורה בדיוק, אבל השורה עצמה צריכה להיות חופפת מעט לזו שמעליה.

ככה עושים, לאט ובסבלנות עד שכל הבצק מלא ב"שטיח" של "רעפי תפוחים". מורחים את שטיח התפוחים בעוד חמאה מומסת (זו שנשארה בכלי) ומפזרים מעל שכבה דקה של סוכר.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות לאפיה נוספת של כ-15-20 דקות עד שהתפוחים מקורמלים מעל והבצק שחום יפה, אפילו חרוך מעט בשוליו.

נותנים למאפה להתקרר מעט לפני שמגישים, מומלץ לחתוך לריבועים יפים ולעטר כל מנה בכדור גלידת וניל איכותית. 

 

בתיאבון!

 

לרשימת הסניפים המלאה לחצו כאן >>