שתי פיצות גדולות, 4-6 מנות, 30 דקות עבודה, שלוש שעות זמן כולל

 

מצרכים:

בצק לפיצה:

500 גרם קמח פיצה או קמח לבן רגיל

חצי כף שמרים יבשים

כף סוכר

כפית מלח דק

כוס ורבע (300 מ"ל) מים חמימים, אולי כף או שתיים לא יותר

2 כפות שמן זית

לתוספת קישואים ומרווה:

0.75 מיכל (160 מ"ל) שמנת להקצפה 38%

1 ביצה טרופה

4-6 כפות גבינת פרמזן מגורדת דק

3-5 קישואים קטנים וטריים

4-5 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

6-10 עלי מרווה שלמים

חופן עלי בזיליקום טריים

 

אופן ההכנה:

לבצק:

שמים בקערת המיקסר את כל החומרים.

מערבבים ולשים עם וו הלישה כעשר דקות עד שמתקבל בצק רך מעט, נעים ונוח לעבודה.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

מחלקים את הבצק לשני כדורים, לשים טיפונת, מקמחים ומניחים להם לתפוח עוד כחצי שעה כשהם מכוסים.

רידוד הבצק:

מניחים על משטח העבודה נייר אפייה.

מקמחים את הנייר בשכבה דקה של קמח ומעט סולת ומניחים עליו כדור אחד.

משטחים מעט את הכדור, מקמחים אותו מעט, ומרדדים מעט עם מערוך.

מקמחים עוד מעט, מניחים על הכדור עוד נייר אפיה ומרדדים לעלה דק ככל האפשר.

על כל בצק מרודד מורחים שכבה דקה של: שליש מיכל שמנת מתוקה, חצי ביצה (תטרפו אחת ותשתמשו בחצי כמות לכל פיצה) ו-2-3 כפות גבינת פרמזן מגורדת דק.

יש לתערובת הזו כמה יתרונות. באין רוטב עגבניות, היא גם מעשירה את טעם המאפה וגם עוזרת לירק שמעליו להיצמד יפה לבצק.

סיום הפיצות ואפייה:

חותכים את הקישואים לאורכם לפרוסות דקות מאד (למי שיש מנדולינה – זה הזמן).

מורחים את פרוסות הקישואים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.

מניחים אותם על הבצק המרוח בתערובת השמנת ומפזרים סביב את עלי המרווה.

מחממים מראש תנור לחום הגבוה ביותר (אם יש אבן פיצה, מה טוב).

מניחים פיצה אחת במרכז התנור ואופים כעשר דקות, אולי מעט יותר, ככה שהבצק שחום יפה בשוליו וזהוב במרכזו.

מפזרים מחצית מעלי הבזיליקום מעל ואופים באותו אופן את הפיצה השנייה. אפשר לפזר אחרי האפיה מעט פיסות מוצרלה קטנות מעל.

 

בתיאבון!

 

לרשימת הסניפים המלאה לחצו כאן >>