איזה כיף זה שיש דברים שהם גם סופר בריאים וגם סופר טעימים. כאלה הם מוצרי העזים. רגע לפני שנציג לכם את המתכונים שאתם פשוט חייבים לנסות, בואו לשמוע למה חלב ומוצרי חלב עזים כל כך בריאים לכם.

חוף כרתים
גם הן ניזונות מדיאטה ים תיכונית



* חלב עזים הוא מקור מצוין לסידן, ויש בו לפחות 20% יותר סידן מאשר בחלב פרה – מה שאומר שהוא מסייע בבניית העצם אצל ילדים קטנים ובמניעת דלדול עצמות ואוסטאופורוזיס אצל מבוגרים. כוס חלב עזים מספקת כ- 30% מהקצובה היומית של סידן למבוגרים.

* חלב עזים קל יותר לעיכול מאשר חלב פרה ומומלץ לאנשים הסובלים מתסמונת המעי הרגיז, אלרגיה לחלב פרה, מחלות מעיים כמו קרוהן ועוד.

* מוצרי עזים הם חלק בלתי נפרד מהדיאטה הים תיכונית, אשר הוכחה מחקרית כתורמת לבריאות ואריכות חיים.
* חלב עזים הוא חומר אנטי דלקתי טבעי. מחקר שנערך באוניברסיטת אוסקה שביפן, גילה קשר בין רכיבים בחלב העזים לבין מערכת החיסונית בגוף האדם שיכולים לנטרל את ההשפעה המזיקה של חיידקים ולהגן מפני דלקות וזיהומים.

* חלב עזים דל יותר בשומן מאשר חלב פרה, אך שומר על רמות גבוהות של חלבונים וחומצות אמינו חיוניות, שאפשר למצוא גם בחלב פרה. מה שאומר – גם לא משמין וגם בריא. כמויות השומן הנמוכות, גם לא גורמות לליחה מוגברת.

*חוץ מכמות הסידן הגבוהה שיש בו, הוא מכיל רמה גבוהה מאוד של ריבופלאבין, זרחן, ויטמין B-12, חלבון ואשלגן. גנדי, מנהיגה הפוליטי והרוחני של הודו, היה שותה חלב עזים גולמי אחרי תקופות צום ארוכות.

* מחקר שנערך באוניברסיטת Prairie View A&M, בטקסס, ארה"ב, קישר בין חלב עזים ליכולת מוגברת של ספיגת ברזל ונחושת, בעיקר בקרב אנשים בעלי כושר ספיגה מוגבל של חומרים אלו.

* הוא משמש כתרופת סבתא מצוינת נגד פצעים בפה (אפטות). תרופת הסבתא הזאת אגב, נתמכת על ידי מחקר שנערך באוניברסיטת תל אביב שגילה כי חלב העזים גרם להרס של 60% מהווירוס. רק שימו לב להשתמש בחלב עזים מפוסטר בבקשה.

לחמניות הפתעה (צילום: על השולחן)
לחמניות. אפשר אפילו להשתמש בקנויות | צילום: על השולחן



לחמניות הפתעה

לא. אתם לא מאמינים כמה פשוט להכין את המאפים המהממים שבתמונה. את הלחמניות קונים (אתם יכולים להכין אם אתם מתעקשים, אבל ממש לא חייבים), מרוקנים מתוכן ומורחים מבפנים בשום וחמאה. את החלל שנוצר ממלאים בתערובת של פטה עזים, קשקבל עזים וצ'דר, עם כמות נאה של עשבי תיבול, ומעל הכל שוברים ביצה. ממש כמו בשקשוקה. כמה דקות בתנור, ויש לכם מעדן שלא חלמתם שאתם עצמכם תצליחו להכין בכזו קלות. המתכון באדיבות פיראוס.

>> למתכון: לחמניות הפתעה

סלט עגבניות עם פטה עזים (צילום: על השולחן)
סלט עגבניות עם פטה עזים. איזה סלט טוב, איזה פסטה טובה | צילום: על השולחן



סלט עגבניות עם פטה עזים

טוב, אחרי (שלא לומר לצד) פחמימה כזו טעימה פשוט חייבים איזה סלט קטן. ההמלצה שלנו: סלט איטלקי של עגבניות וזיתים, עם רוטב חרדלי וקרוטונים שמכינים לבד (לא חייבים, אבל זה כיף). עוד מתכון של פיראוס.

>> למתכון: סלט עגבניות עם פטה עזים

סלט ירוק עם ברוסקטת עזים

עוד סלט שאתם לא רוצים לוותר עליו: סלט עלים ברוטב של חרדל, חומץ, שום ודבש, שמוגש עם ברוסקטות פריכות וטעימות, שפונקו בתנור בגבינת עזים ודבש. יש מנות שפשוט אסור להגיד להן לא.

>> למתכון: סלט ירוק עם ברוסקטת עזים

פסטה ברוטב אלי אולי עם פטה עיזים (צילום: על השולחן)
פסטה ברוטב אליו אולי עם פטה עיזים | צילום: על השולחן



פסטה ברוטב אליו אולי עם פטה עזים

אין שבועות בלי מנה הגונה של פסטה? יש בזה משהו. אז קבלו אותה: פסטה (או ספגטי) ברוטב על בסיס שמן זית ושום, עם צרור שלם של פטרוזיליה וגבינת פטה. רבע שעה עבודה, לא דקה יותר. באדיבות פיראוס.

>> למתכון: פסטה ברוטב אליו אולי עם פטה עזים

קיש עגבניות צלויות וגבינת עזים

המתכון הזה הוא של אסתי ידידיה שלנו, שאנחנו מחזיקים ממנה אלופת הארץ בפשטידות. הבצק מבוסס על קמח מלא (ויש בו רסק עגבניות, שעושה צבע מגניב!), והמלית – פרומעז, שמנת מתוקה, עגבניות שרי וביצים. פשוט וטוב.

>> למתכון: קיש עגבניות צלויות וגבינת עזים

חטיפי גבינת עיזים וזיתים 2 (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
חטיפי גבינת עזים וזיתים. 15 דקות בתנור והם מוכנים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל



חטיפי גבינת עזים וזיתים

המתכון הזה הוא של ליה שומרון פינדר, וכל כולו בריאות צרופה. אז מה יש לנו כאן? בצק של קמח מלא וכל מיני גבינות מעולות, קצת תבלינים וזיתים (או טפנד). זה הכל! חטיף שיחטוף את עצמו עוד לפני שתספיקו להגיד "ארוחת שבועות".

>> למתכון: חטיפי גבינת עזים וזיתים

גלילי סלמון מעושן עם גבינת עזים

מתכון של חמישה מרכיבים, כולל הפלפל השחור. לוקחים סלמון מעושן, מסדרים מלית של גבינת עזים, חזרת לבנה (אל תוותרו! יש בסופר), עירית קצוצה ופלפל שחור, ומגלגלים. הלוק טיפה אייטיזי, אבל הטעם והכיף הם לגמרי של המאה ה-21. מגישים עם חלה או קרקרים.

>> למתכון: גלילי סלמון מעושן עם גבינת עזים

>> לכל המתכונים לשבועות