לזניה גבינות ופטריות
לזניה גבינות ופטריות. כזאת! עכשיו! | צילום: דניאל לילה, תנובה

לזניה גבינות ופטריות

אז הפסטה הראשונה שלנו היא לא פסטה במובן המקובל - אבל בשבילנו היא לא רק פסטה, אלא פסטה מנצחת. מספיק להציץ בתמונה שפה למעלה בשביל להבין שלא באמת אפשר לסרב למרובע הגון מהתבנית הזו. ואתם יודעים מה מגניב? אפילו הקלוריות לא בשמיים. 

למתכון: לזניה גבינות ופטריות

פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום
פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום. לא שמנת ולא שמן זית | צילום: דניאל לילה, תנובה

פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום

את המנה הזו אנחנו אוהבים כי למרות שהיא יפה ומרשימה ונראית משביעה לכל הדעות - היא יחסית קלילה, ולא מכילה לא שמנת ולא תועפות של שמן זית. לבו של הרוטב הוא זוקיני שאודה במעט חמאה, והועשר בעוד טעמים ירוקים מקסימים.

למתכון: פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום

פסטה בשמנת ופטריות

כשחושבים על פסטה חגיגית לשבועות, זו המנה שמדמיינים: צחה, שמנתית, בהירה ומשובצת פטריות. אז אם אתם מחפשים את הקלאסיקה, זה המתכון בשבילכם: בצל, הרבה שמנת מתוקה, שני סוגי פטריות ופרמזן להגשה. וכל זה כמובן על פסטה מאורכת חמימה שזה עתה יצאה מהסיר. ככה עושים את זה כמו שצריך.

למתכון: פסטה בשמנת ופטריות

פסטה בשמנת ופטריות, טעימא
פסטה ברוטב שמנת ופטריות. עם זה מתחילים | צילום: עודד קרני

פסטה ברוטב שמנת וארטישוק

עדיין בגזרת הפסטות בשמנת - הרשו לנו להציג בפניכם את המתכון הבא, שהוא כאילו פשוט, אבל למעשה טומן בחובו טעמים שלא כולם יודעים עד כמה הם עובדים טוב ביחד. פסטה יש? יש. שמנת? יש. יופי, עכשיו הוסיפו אפונה עדינה ותחתיות ארטישוק (אין צורך לקלוף ארטישוקים טריים חלילה, גם אנחנו הכנו מקפוא), ערבבו עם קצת גבינה בולגרית, ותגלו מנה שתלווה אתכם עוד הרבה שנים. רוצים את הגרסה הפחות משמינה? פשוט תוותרו על השמנת.

למתכון: פסטה ברוטב שמנת וארטישוק

פסטה ברוטב שמנת וארטישוקים
פסטה, שמנת, אפונה עדינה ותחתיות ארטישוק. יופי של שילוב | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב


>> עוד 5 מתכונים מצוינים לפסטה, אחד לכל מצברוח

פסטה ברוטב שמנת ומיץ גזר

רוצים להכין פסטה מיוחדת באמת? המתכון הבא, של איילת לטוביץ' המעולה, הוא משהו אחר מכל מתכון פסטה שחשבתם עליו עד היום. 3 מרכיבים בלבד יש ברוטב הזה (לא כולל תיבול) - ואחד מהם הוא מיץ גזר. כן כן, מה ששמעתם. מחממים ביחד שמנת מתוקה עם מיץ גזר וכמות נאה של שום, ומקבלים רוטב קרמי כתמתם וטעים להפליא. שווה ניסיון, לא?

למתכון: פסטה ברוטב שמנת ומיץ גזר

פסטה ברוטב שמנת ומיץ גזר
פסטה עם שמנת ומיץ גזר. איילת לטוביץ', הברקת | צילום: שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים


פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה

המנה הזו היא מה שנקרא פסטה בסטייל. ראשית, יש בה סלמון, מה שהופך אותה לבשרנית יחסית לאחיה מאכלי השבועות. שנית, יש בה, בנוסף לשמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה ושלישית - היא מאופיינת בניחוחות נעימים של יין לבן וקליפת לימון. בקיצור, אם אתם רוצים להרשים עם הפסטה שלכם - זה המתכון.

למתכון: פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה

פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה
סלמון, מסקרפונה, יין לבן. פסטה עם כבוד | צילום: דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן


פסטה עם מוצרלה ושני סוגי עגבניות

הפסטה הזו היא כנראה הפסטה הכי פשוטה להכנה עלי אדמות. עד כדי כך שאפשר להפקיד את אחד הילדים על הכנתה, ולהתקדם בינתיים בגזרות האחרות. הרוטב הפשוט להפליא כולל עגבניות שרי ועגבניות צהובות, שמוקפצות בשמן זית עם שום ומלח. מגישים עם כדורי מוצרלה, ומתענגים. מתכון של אביב משה.

למתכון: פסטה עם שני סוגי עגבניות

פסטה של 3 סוגי עגבניות
ככה נראית הפסטה הכי קלה בעולם. שווה, לא? | צילום: איליה מלניקוב, אוכל טוב

פשטידת פסטה וגבינות

נכון שאנחנו גולשים כאן לקטגוריית הפשטידות לשבועות, אבל מכיוון שבכל זאת מדובר במנה פסטאית לחלוטין, אנחנו מרשים לעצמנו לחרוג. היופי במתכון הזה - חוץ מזה שהוא מניב פשטידה טעימה רצח - זה שתוך רבע שעה מסיימים את כל העבודה, ואז רק צריך להמתין שהתנור יעשה את שלו. אז מה יש לנו כאן? קשקבל, פרמזן, גבינה צהובה וכמובן שמנת מתוקה, וגם שום, עגבניות ותימין, בשביל התיבול. 

למתכון: פשטידת פסטה וגבינות

פשטידת פסטה - אחרי
פשטידת פסטה עם ים של גבינות. רק רבע שעה עבודה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

פסטה פטריות אפויה

את המתכון הזה קיבלנו ממסעדת לולו, והוא הרחיב את אופקי הפסטה שלנו לכיוון חדש. ההתחלה מוכרת ממתכונים אחרים: מכינים רוטב (טעים למות) של פטריות, בצל ויין לבן, מוסיפים שמנת מתוקה, מבשלים לקבלת רוטב סמיך ומוסיפים למחבת את הפסטה (רצוי מסוג פפדרלה) המבושלת. עכשיו מגיע השוס האמיתי: את המחבת מכניסים, כמו שהיא, לתנור לאפייה קצרה, ואז פותחים מלמעלה ביצה ואופים עוד דקה. התוצאה: מנה מושחתת מאין כמוה, שעושה טוב טוב על הלב.

למתכון: פסטה פטריות אפויה

פסטה פטריות אפוייה
פסטה פטריות אפויה. שחיתות אמיתית | צילום: לולו קיטשן אנד בר

קנלוני גבינות ותירס

קנלוני הוא הגרסה הממושמעת של הפסטה, ועל כך אנחנו אוהבים אותו עד מאוד. ממלאים את צינורות הפסטה בדברים טעימים, מצפים בעוד דברים טעימים ושולחים לתנור - בתכלס, זה חייב לצאת טעים. אבל אם כבר אתם מכינים קנלוני - אנחנו אומרים, לכו על המתכון של דליה ממאסטר שף. בפנים תערובת של תירס וגבינות, בחוץ רוטב בשמל. פשוט מהמם.

למתכון: קנלוני גבינות ותירס

סלט פסטה עם פלפלים קלויים ופטה

את המתכון הזה קיבלנו ממשה בראל, האבא של פסטה דלה קזה וסמכות גדולה בתחום הפסטה בארץ. מדובר בסלט פסטה קר וטעים, עמוס בהפתעות שעושות כיף בפה: פלפלים קלויים, פטה, שום, הרבה פטרוזיליה, ומעל הכל רוטב מעלף של בלסמי ושמן זית. סלט, אבל מדוגם.

למתכון: סלט פסטה עם פלפלים קלויים, שום ופטה

פסטה עם אנטיפסטי - מוכן
פסטה עם אנטיפסטי. יופי של שילוב | צילום: אסף רונן

סלט פסטה עם אנטיפסטי

גם פסטה, גם אנטיפסטי - בסלט הפסטה הזה יש הכל מהכל: גם חלבון, גם פחמימה וגם ירקות, והוא טעים כמו שרק שילוב של ירקות קלויים, גבינה ופחמימות יכול להיות. הוסיפו לזה רוטב מתקתק ותקבלו מנה פשוטה ומקסימה, שעובדת טוב בכל טמפרטורת הגשה.

למתכון: סלט פסטה עם אנטיפסטי

>> והנה עוד מתכונים מומלצים לסלט פסטה

פטוצ'יני גבינות מתוקות

לסיום קבלו מתכון לפסטה מתוקה, באדיבות השף שאול בן אדרת. יש פסטה, יש שמנת וגבינות, יש סילאן ויש קינמון, צימוקים ופקאן מסוכר. האמינו לנו, גם אם הקונספט נראה לכם משונה - המנה הזו תעשה לכולם רק טוב.

למתכון: פטוצ'יני גבינות מתוקות

>> לכל המתכונים לשבועות