למצב רוח ילדותי: פסטה בעגבניות

כשבא לנו לחזור להיות ילדים, יש פסטה אחת שיכולה לעשות את זה בשנייה: הכי פשוטה, הכי ביתית, הכי כמו פעם. עם רוטב עגבניות, ובלי שום התחכמות.

פסטה לילדים ברוטב עגבניות (סטיילינג: שרה זיידמן) (צילום: אסף רונן)
פסטה עגבניות. פעם היה כאן כיף | צילום: אסף רונן

המצרכים:
2-3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ דק
260 גר' רסק עגבניות
1/3 כפית כמון (לא חובה)
כפית סוכר
מלח ופלפל שחור
2 כפות מים
1 חבילת מקרוני קצרים

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב.

2. מוסיפים מעט מים.

3. מכינים את המקרוני לפי הוראות היצרן ומסננים.

4. מערבבים את הרוטב עם המקרוני.

היום אוכלים בריא: פסטה עם חזה עוף וירקות

את המתכון הזה מומלץ לשמור ליום שבו תחליטו שמספיק להתעלל בגוף, והגיע הזמן להתחיל להזין אותו בצורה קצת יותר מוקפדת. על הדרך, זה גם יעזור לכם לשמור על הגזרה. אל תדאגו, זה יוצא טעים לאללה.

מצרכים:
500 גר' חזה עוף חתוך לרצועות
5 כפות רוטב סויה
1 כף דבש או סילאן
3 כפות שמן שומשום
מלח ופלפל שחור
3 גזרים חתוכים לפרוסות
3 יח' קישוא חתוך לפרוסות
1 בצל חתוך לרצועות
500 גר' ברוקולי (טרי) רק הפרחים
2 קלחי תירס מבושלים
1 חבילה פסטה פוזילי מחיטה מלאה

אופן ההכנה:

1. בקערה מניחים את רצועות העוף, מוסיפים סויה, שמן שומשום, דבש, מלח ופלפל, משרים לפחות 3 שעות.

2. בתבנית עם נייר אפייה מניחים את הגזר, הקישוא והבצל. מפזרים מלח גס ומעט שמן קנולה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל- 20-25 דק'.

3. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הברוקולי מספר דקות, ומסננים.

4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.

5. בסיר או מחברת רחבה מקפיצים את חזה העוף במעט שמן קנולה (ללא הנוזלים, אותם שומרים בצד).

6. מוסיפים את גרעיני התירס, הברוקולי, נוזלי ההשריה והפסטה, מקפיצים 2 דק' ומוספים את הירקות שקלינו בתנור. מערבבים ומגישים. אפשר בהקפצה להוסיף עוד שמן שומשום וסויה לפי הטעם.

פסטה בריאות (סטיילינג: שרה זיידמן) (צילום: אסף רונן)
פסטה עם ירקות ועוף. מהיום אוכלים בריא | צילום: אסף רונן

למדוכאים: פסטה בגבינות ושמנת

מה יותר טוב ממנה עשירה בפחמימות ושומנים לשיפור המצב רוח? קנחו בגלידה, ואתם מסודרים.

המצרכים:
50 גר' חמאה
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
250 מ"ל שמנת לבישול
1/3 כוס יין לבן
150 גר' פרמזן מגורר
150 גר' רוקפור מגורר
100 גר' קשקבל מגורר
1/2 כף עלי תימין
מלח (מעט, הגבינות מלוחות מספיק) ופלפל שחור
חבילת פסטה פנה

פסטה ברוטב שמנת (סטיילינג: שרה זיידמן) (צילום: אסף רונן)
פסטה בשמנת וגבינות. מטביעה כל דיכאון | צילום: אסף רונן

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.

2. מוסיפים את השום, לאחר כמה שניות יוצקים את השמנת והיין ומחכים לבעבוע קטן. מוסיפים את הגבינות והתבלינים ומערבבים.

3. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דק'.

4. מכינים את הפנה לפי הוראות היצרן, ומערבבים עם הרוטב.

לפנק לפנק לפנק: קנלוני עם ריקוטה ומנגולד

כשבא לכם להשקיע בבן משפחה, או סתם לצ'פר מישהו שאתם אוהבים, לכו על המתכון הזה.

המצרכים:
פסטה קנלוני

למילוי:
מעט שמן לטיגון
1 בצל קצוץ
150 גר' אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
2 שיני שום קצוצות
2 חבילות מנגולד (ללא החלק הלבן) חתוך גס או 800 גר' תרד חתוך גס
250 גר' גבינת ריקוטה
150 גר' קשקבל
מעט מלח

לרוטב:
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
260 גר' רסק עגבניות
3-4 עגבניות תמר חתוכות לקוביות
כפית סוכר
1/4 כפית אגוז מוסקט
15 עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל שחור
2 כדורי גבינת מוצרלה חתוכים לעיגולים

קנלוני עם גבינות ומנגולד (סטיילינג: שרה זיידמן) (צילום: אסף רונן)
קנלוני עם מנגולד. עוד דרך לומר שאוהבים | צילום: אסף רונן

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הרוטב: מטגנים את הבצל עד שהוא שזוף, מוסיפים את השום ולאחר כמה שניות את רסק העגבניות. מערבבים ומוסיפים את העגבניות וכוס מים.

2. מוסיפים את הסוכר ואת התבלינים, מביאים לרתיחה ומשלים על אש נמוכה כ-15 דק'.

3. למילוי: מטגנים את הבצל כ-5 דק', מוסיפים את האגוזים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את השום והמנגולד ומטגנים עוד 3 דק'. מסירים מהאש ומחכים שיתקרר מעט.

4. מניחים את הגבינות בקערה. מערבבים, ומוסיפים את תערובת המנגולד. מערבבים ומזליפים לתוך הקנלוני.

5. מסדרים את הקנלוני הממולאים בתבנית פיירקס. יוצקים את הרוטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-30-35 דק' (לאחר 15 דק' מניחים מעל את פרוסות המוצרלה ומחזירים לתנור).

6. מוציאים מהתנור ומחכים כ-15 דק'.

פסטה עם סלמון (סטיילינג: שרה זיידמן) (צילום: אסף רונן)
פסטה ברוטב סלמון. זאת אהבת אמת | צילום: אסף רונן

הרומנטית: פסטה עם סלמון

ט"ו באב כבר כאן, ואתם עדיין מחפשים את עצמכם? הנה, מצאתם. מנה סקסית וטעימה להפליא.

המצרכים:
2-3 כפות שמן קנולה
3 יח' בצל גדול חתוך לרצועות
2 כפות סוכר
1/3 כוס שמן זית
6-7 שיני שום קצוצות (לא לפחד, המנה מתקתקה)
2 פלפל צ'ילי חתוך דק (ללא הגרעינים)
מלח ופלפל שחור
450 גר' פילה סלמון ללא העור, חתוך לקוביות
חצי לימון
1 חבילה פסטה פטוצ'יני
להגשה: פרמזן או קשקבל

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב מטגנים בצל כ-5 דק' על אש גבוהה, ואחר כך על אש נמוכה עוד 35-45 דק'.

2. מוסיפים סוכר, שמן זית, שום ופלפל צ'ילי, מערבבים ומוסיפים מלח ופלפל.

3. מוסיפים את הסלמון ומקפיצים 3-5 דק'. מסירים מהאש, סוחטים חצי לימון ומערבבים את הרוטב.

4. מכינים את הפטוצ'יני על פי הוראות היצרן, ומסננים.

5. שמים את הפסטה בקערה, יוצקים את הרוטב ומפזרים פרמזן או קשקבל. אפשר להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה או תימין.

מתכונים: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"
הפסטה: פסטה ברילה


>> לכל המתכונים לשבועות