טארט גבינה קרה ופירות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
טארט גבינה קרה ופירות. תראו איזה חתיך | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

טארט גבינה קרה ופירות

המרכיבים:
לבצק הפריך:
125 גרם חמאה
100 גרם (3/4 כוס ועוד כף) אבקת סוכר
קמצוץ מלח
250 גרם (2 כוסות ועוד כף) קמח
2 חלמונים
2 כפות חלב קר או מים קרים

למלית הגבינה:
200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 2 כפות) שמנת מתוקה
300 גרם גבינה לבנה 5%
1/4 כוס סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג (בטעם וניל)

לעיטור והגשה:
3 כפות ריבת משמשים
פירות שאוהבים

אופן ההכנה:

1. הבסיס: מקציפים במעבד מזון את החמאה עם הסוכר והמלח, עד שמתקבל מרקם קרמי. מוסיפים פנימה את הקמח והחלמונים ומערבלים. כשהתערובת נראית פירורית מוסיפים את החלב הקר ומעבדים עד שמתקבל בצק נעים וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומצננים 20 דקות.

2. לאחר הצינון משטחים את הבצק בתבנית בקוטר 26 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 עד להזהבה, כ-17 דקות. מצננים.

3. מלית הגבינה: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מערבלים את הגבינה, הסוכר והפודינג. מאחדים בתנועות קיפול עדינות את הקצפת. מעבירים לקלתית האפויה והמצוננת ומיישרים. מניחים להתקרר במקרר כל הלילה.

4. מקשטים בפירות טריים: דובדבנים, פטל, ענבים, תותים ומעליהם מברישים ריבת משמש שחוממה מעט במיקרו שנותנת ברק לפירות.

>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם

טירמיסו (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
טירמיסו. ענק | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

טירמיסו

המרכיבים:
6 ביצים, מופרדות
1 כוס סוכר וניל
500 גרם (2 קופסאות) גבינת מסקרפונה
1 עלה ג'לטין מרוכך במים קרים
25 מ"ל (2 כפות) חלב
1 חבילת בישקוטים
1/2 כוס קפה חזק
2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החלבונים לקצף קשה.

2. מקציפים בנפרד חלמונים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.

3. מערבבים את הגבינה בכף עץ ומרככים אותה עד שהיא מגיעה למקרם קרמי ואחיד.

4. מרתיחים את החלב וממיסים בתוכו את הג'לטין.

5. מערבבים את הג'לטין היטב עם הגבינה. מוסיפים את הגבינה בקיפול ובעדינות אל החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את קצף החלבונים באופן חלקי (שליש) ואז את התערובת שנוצרה מקפלים מאוד בעדינות אל שאר הקצף.

6. מכינים תבנית – אפשר להכין את הטירמיסו בכ-8 כלים אישיים (תלוי בגודל שלהם) או בתבנית אחת גדולה כמו תבנית 20 על 30 (או כל תבנית גדולה שיש לכם).

עוד באוכל טוב:

קראנץ שמרים במילוי ריקוטה וחמוציות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קראנץ שמרים במילוי ריקוטה וחמוציות. אפשר להכין אותו גם ב-2 אינגליש קייק | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קראנץ שמרים במילוי ריקוטה וחמוציות

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24):
לבצק שמרים:
60 מ"ל חלב
1 ביצה
50 גרם (4 כפות) סוכר
קורט מלח
300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
20 גרם שמרים טריים
60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

למילוי:
250 גרם (קופסה) גבינת ריקוטה
250 גרם (קופסה) גבינה לבנה 5%
מקל וניל
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
גרידה מלימון אחד
כוס חמוציות מיובשות

אופן ההכנה:

1. הבצק: מערבבים בקערה חלב, ביצה, סוכר ומלח. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח עם השמרים המפוררים ומוסיפים את תערובת החלב. מעבדים עד לתערובת די אחידה. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה אל הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בקערה מכוסה במגבת לתפיחה ראשונית עד שהבצק מכפיל את נפחו, כ-45 דקות.

2. המילוי: מערבבים בקערה את שני סוגי הגבינות. מוסיפים את תוכן מקל הווניל. טורפים פנימה את הביצים. מוסיפים את הסוכר וגרידת הלימון.

3. מרדדים את הבצק לשני עלים מלבניים בעובי של כס"מ.

4. מחלקים את תערובת הגבינות באופן שווה בין מלבני הבצק. מורחים את הגבינה על הבצק באופן אחיד. מפזרים את החמוציות על גבי הגבינה. מגלגלים כל עלה בצק לרולדה. חוצים כל רולדה לאורכה בסכין חדה. לוקחים את שני חלקי הבצק מכל רולדה וקולעים מהם בורג. מניחים בתבניות מאורכות ומתפיחים כשעה במקום חמים עד שכמעט מכפיל את נפחו. לחלופין, אפשר להכין את הקראנץ כמאפה אחד גדול בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (כמו בתמונה) – מרדדים את הבצק ל-3 חלקים, כל חלק מורחים בשליש מילוי ומגלגלים לרולדה. קולעים צמה מהבצק ומניחים אותה באופן מסובב בתוך התבנית. מתפיחים כשעה במקום חמים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה, עד שהמאפה מזהיב. 

המתכונים באדיבות Bakeshop מגדלי תל אביב, נחלת יצחק 18, תל אביב.

בייקשופ, בית קפה שכונתי בניחוח אירופי שהוא גם מאפייה, מאפשר ליהנות מדברי מאפה איכותיים וטריים הנאפים מדי בוקר במקום מחומרי גלם מובחרים, ללא שימוש במרגרינה או חומרים משמרים. חוויית גורמה חלבית, כשרה ומענגת – החל בקרואסון חמאה צרפתי, דרך לחמי ארטיזן איכותיים וכלה בתפריט חלבי עשיר.

>> לכל המתכונים לשבועות