קיש כרשה
קיש כרשה וקשקבל. שבועות על השולחן | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

מאפים

קיש כרשה וגבינת קשקבל
קיש, טארט, מאפה מלוח - זה לא משנה, העיקר שתכינו אותו. קיש לשבועות שמשלב בין הטעם הבצלי העדין של הכרשה והחדות של הקשקבל. 

>> למתכון: קיש כרשה וגבינת קשקבל

פריטטה תפוחי אדמה ופטריות
הכלאה איטלקית בין חביתה משודרגת למעין פשטידה. את הפריטטה ניתן לגוון במבחר תוספות כמו ירקות, גבינות ואפילו פסטה. את תפוחי האדמה מבשלים ערב קודם ונותנים להם להתקרר לילה במקרר. 

>> למתכון: פריטטה תפוחי אדמה ופטריות

פריטטה תפוחי אדמה ופטריות
פריטטה תפוחי אדמה ופטריות | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

ביצה בבאגט
המנה הזאת קיבלה השראה מהמאפה הטורקי פּידֶה - רק שזאת הגרסה המקוצרת והקלה יותר שלו. שילוב מושלם בין ביצים ללחם שמתאים בול לבראנץ'. 

>> למתכון: ביצה בבאגט

ביצה בבאגט
ביצה בבאגט. כמו פידה טורקי, רק פשוט יותר | צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות
מתכון קל ומהיר של אביבה פיבקו למאפה מלוח עם 3 סוגי גבינות שמתאים בול לאירוח קז'ואלי.

>> למתכון: מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות

מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות
מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות. לאירוח קז'ואלי | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

מיני קיש תרד וכרשה
מתכון שמתחיל בפטנט של קלתית עשויה מלחם קל, ממשיך עם ריקוטה עשירה בטעם ודלה בשומן, ובתוך כל זה משתלבים גם תרד וכרשה והגשה מתוקה של קישים אישיים. אם חושבים על הקלוריות ביחס לטעם - מדובר ברווח בטוח. 

>> למתכון: מיני קיש תרד וכרשה

פשטידה דיאטטית
מיני קיש תרד וכרשה. אפילו די דיאטטית | צילום: דן לב, אוכל טוב

מאפינס תרד וגבינות
פינוק קטן וגבינתי שמושלם לבראנץ' לשבועות. תרד, שני סוגי גבינות - מה צריך יותר?

>> למתכון: מאפינס תרד וגבינות

 

מאפינס תרד וגבינות
מאפינס תרד וגבינות. מושלם לבראנץ' | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

באניצה
או כמו שקוראים לה בבית של שי-לי: פשטידת סבתא. מדובר במאפה גבינות בלקני, מין גרסה לבורק הטורקי, שמורכב מעלי פילו וגבינה בולגרית וכמעט כלום חוץ מזה, כי באמת שלא צריך. פשוט פשוט וטעים.

>> למתכון: באניצה

פשטידת סבתא
באניצה. פשטידת סבתא | צילום: דניאל לילה, אוכל טוב

סלטים

סלט תירס טרי מתוק ועגבניות שרי
עכשיו זו העונה המושלמת לסלט התירס הזה - עם התירס המתוק של תחילת הקיץ אותו אפשר לאכול ישירות מהקלח בלי לבשל אותו בכלל. שדכו לו עגבניות שרי, בצל סגול, צ'ילי וכוסברה ותקבלו סלט שאי אפשר לעמוד בפניו. 

>> למתכון: סלט תירס טרי מתוק ועגבניות שרי

סלט קיסר
סלט קיסר עם קרוטוני חלומי. רעיון גאוני | צילום: דניאל לילה, אוכל טוב

סלט קיסר עם קרוטוני חלומי
ככה לוקחים סלט קלאסי שאוכלים כל השנה, ומתאימים אותו במיוחד לחג האהוב עלינו: את האנשובי החלפנו בצלפים, הקרוטונים עשויים מגבינת חלומי ולרוטב הוספנו גבינה שהופכת אותו לסמיך ועשיר, כמו שאנחנו אוהבים.

>> למתכון: סלט קיסר עם קרוטוני חלומי

סלט של תירס טרי ועגבניות שרי
סלט תירס טרי מתוק ועגבניות שרי. רק תירס טרי ומתוק | צילום: כפיר חרבי, אוכל טוב

סלט פסטה ניסואז
הנה לכם מנה שמשלבת יפה יפה את סלט הניסואז הצרפתי האהוב עד מאוד עם פסטה, שנותנת לו עוד קצת נפח ומבטיחה שהוא ישביע אתכם יפה יפה. מנה מושלמת לבראנץ'.

>> למתכון: סלט פסטה ניסואז

פסטה ניסואז
סלט פסטה ניסואז. שילוב מבריק בדרכו | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

 סלט ירקות צלויים
ועוד אחד בגזרת הסלטים: סלט ירקות, אבל לא כמו שאתם חושבים. למעשה זהו מעין אנטיפסטי - אבל מתובל בשום, בזיליקום, לימון כבוש ואפילו מעט מייפל. יציאה יציאה.

>> למתכון: סלט ירקות צלויים

סלט ירקות צלויים בתנור עם מלח ולימונים כבושים
סלט ירקות צלויים. לוקחים את האנטיפסטי צעד קדימה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

>> הרכיבו שולחן חג ותוכלו לזכות בחופשה מפנקת

>> לכל המתכונים לשבועות
>> מתכונים לקישים ומאפים
>> מתכונים לעוגות לשבועות
>> עוד מתכונים לשבועות
>> 50 עוגות גבינה שוות לשבועות
>> איזו עוגת גבינה שווה לקנות?