צילום: בני גם זו לטובה - צילום מסחרי

שטרודל דלעת עם ריבת חבושים

המרכיבים:
לבצק הפילו (אפשר כמובן להשתמש בדפי פילו, אבל זה לא יהיה אותו דבר!):
500 גרם קמח רב תכליתי
25 גרם ביצים
10 גרם סוכר
6 גרם מלח
270 גרם מים
65 גרם שמן

עוד מתכונים לראש השנה

למלית:
400 גרם דלעת
50 גרם סוכר חום
קינמון
35 גרם אגוזי מלך (אופציונלי)
150 גרם ריבת חבושים 

להרכבה/גלגול:
50 גרם חמאה מומסת
30 גרם פירורי לחם
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. שעתיים לפני גלגול הבצק וכניסתו לתנור, מכינים את המלית: מגרדים את הדלעת על פומפייה, מוסיפים את הסוכר והקינמון (ואם רוצים, גם את אגוזי המלך) וסוחטים מהנוזלים העודפים.

2. מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר קמח, ביצים, סוכר, מלח ומים.

3. מוסיפים שמן ומערבבים 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק גמיש.

4. מעבירים את הבצק לקערה ומכסים. אחרי רבע שעה "מקפלים" את הבצק.

5. מחלקים את הבצק למנות של 180 גרם, יוצרים מהן כדורים ומצפים אותם בשמן. עוטפים בניילון ומניחים בצד.

6. פותחים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות, ומרדדים לעובי של דף נייר. פורסים מפה, מקמחים אותה קלות, ופורשים עליה את הבצק.

7. מברישים את הבצק בחמאה מומסת ומפזרים פירורי לחם ואגוזי מלך קצוצים. מסדרים את המלית בקצה אחד של הבצק, ומעליה את ריבת החבושים.

8. מתחילים לגלגל את הבצק לצורת נקניק, ובסוף קורעים את שאריות הבצק ומברישים שוב בחמאה מומסת.

9. מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות. אחרי רבע שעה מברישים את השטרודל בחמאה ואופים רבע שעה נוספת, עד לקבלת השחמה יפה.