
תבשיל אורז צמחוני חגיגי של אהרונישף ישראל אהרוני במתכון צמחוני, חגיגי וצבעוני שיוסיף טעם ועניין לכל שולחן חג. תבשיל אורז בלי בשר ועם המון פירות יבשים, תבלינים וכמובן רימונים לאווירת החג![]() צילום: ישראל אהרוני |
אני מאד אוהב תבשילי אורז עם בשר כמו אושפלואו, בחש, מקלובה או טבית ואני מכין לא מעט מהם. רק כשרחל בתי הפכה לצמחונית, הכנתי לראשונה מעין הכלאה של תבשילי אורז-בשר שאני מכין לבין אופציה צמחונית. הורדתי את הבשר, הוספתי המון פירות יבשים במקום ומאז זו מנת אורז תקנית אצלנו, בלי שום קשר לצמחוניותה. מושלם לשולחן החג ולכל שולחן חגיגי. המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים את השמן בסיר וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל והתבלינים כשלוש דקות. 2מוסיפים את האורז, מלח ופלפל ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים. 4מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מערבבים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ל-20 דקות. 5מפזרים מעל גרגירי רימון ונהנים. בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |