המתוקים

עוגת לימון ויוגורט

אחת העוגות הכי אהובות עלינו של קרן אגם, ואלוהים יודע שיש הרבה כאלה. בכל פעם מחדש מפתיע אותנו שמכינים אותה בקערה אחת.

מתכון: עוגת לימון ויוגורט

עוגת לימון ויוגורט (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת לימון ויוגורט | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש קינמון

תאמינו לנו, זה הדבר הראשון שהחך שלכם רוצה לפגוש אחרי צום ארוך. לגימה של תה, ועוגת שיש רכה כמו ענן.

מתכון: עוגת שיש קינמון רכה בטירוף

עוגת שיש קינמון רכה בטירוף (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
רואים כמה שזה רך? | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגיות ביסקוטי

וזה ההפך הגמור מענן, אבל מתאים לא פחות יחד עם התה. טובלים, מחכים שיתרכך קצת, ומתמוגגים. היתרון: אפשר להכין את העוגיות כמה ימים טובים מראש.

מתכון: ביסקוטי אגוזים ושוקולד

ביסקוטי פרווה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
בישקוטי אגוזים ושוקולד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מגולגלות תמרים

עוד עוגיות שישמחו לחכות לכם בצנצנת אפילו 4-5 ימים מראש: מגולגלות קלאסיות, עם ממרח תמרים. אפשר לשדרג את המילוי, אבל ממש לא חובה. ואפשר כמובן להכין חלבי.

מתכון: מגלוגלות תמרים

המעמולים שנעם כהן הכינה למשה בן דוד (צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12)
צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12

עוגת בננות וקוקוס

לכאורה עוגת בננות פשוטה (לא שיש לנו בעיה עם עוגת בננות פשוטה), אבל משהו בתבנית ובציפוי גורם לה להיראות מיליון דולר, והטעם תומך בזה. 

מתכון: עוגת בננות וקוקוס מצופה שוקולד

עוגת בננות וקוקוס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לא לוותר על הציפוי. עוגת בננות וקוקוס | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת סולת קלה

הסוד לעוגת סולת אוורירית ומשובחת במיוחד הוא הקצפה של הביצים, אבל אל דאגה, אנחנו לא מצפים מכם להפריד חלבונים מחלמונים. גם לנו יש קווים אדומים.

מתכון: עוגת סולת קלה

עוגת סולת (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת סולת | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת פילו תפוחים

אפשר להסתכל עליה כסוג של שטרודל פתוח. טעימה כמו שטרודל אבל עם פחות התעסקויות.

למתכון: עוגת פילו תפוחים

זמני כניסת ויציאת צום יום כיפור

עוגת פילו תפוחים (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עוגת פילו תפוחים | צילום: נופר צור, mako אוכל

מיני פאי בראוניז

שיתוף פעולה מהמם בין בצק פריך לבראוניז בתוך תבנית שקעים שתספק לכל אחד קינוח אישי. עוד חלק נחמד מאוד הוא שלא לוקח להם יותר מדי זמן להיות מוכנים.

למתכון: מיני פאי בראוניז

מיני פאי בראוניז מחוץ לתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
במלוא תפארתם | צילום: קרן אגם, mako אוכל

ריבועי בצק פריך שקדים, ריבה ומרנג קוקוס לימון

השם שלה אולי ארוך, אבל מאחורי מסתתרת עוגה שיותר מהכל מזכירה לנו את סבתא שלנו - עם בצק פריך ומרנג.

למתכון: ריבועי בצק שקדים עם ריבה ומרנג

עוגת גבינה ופירות בחושה - פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת גבינה ופירות בחושה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת גבינה ופירות בחושה

עוגה בחושה קלה קלה וממש מהירה להכנה עם גבינה לבנה, יוגורט ופירות. 

למתכון: עוגת גבינה ופירות בחושה

עוגיות שיבולת שועל ממכרות

עוגיות מעולות ופריכות אבל גם סופר פשוטות להכנה, עם אגוזים ושקדים, דבש וקמח מלא (וכן, גם כמות יפה של חמאה כי בכל זאת).

למתכון: עוגיות שיבולת שועל ממכרות

עוגת דבש ורסק תפוחים של קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת דבש ורסק תפוחים של קרן אגם | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת דבש ורסק תפוחים קלה ואוורירית

עוגה קלילה להכנה ועסיסית במיוחד (זה מה שרסק תפוחי עץ עושה לעוגה), שלמחרת היא אפילו עוד יותר טעימה.

למתכון: עוגת דבש ורסק תפוחים קלה ואוורירית

עוגיות לימון מושלגות  (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיות לימון מושלגות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיות לימון רכות ומושלגות

מתכון קליל שבקלילים לעוגיות לימון מהממות שאין לכם שום סיכוי לא להצליח.

למתכון: עוגיות לימון רכות ומושלגות

עוגה בחושה עם שזיפים וסוכר חום

עוגה של מיקי שמו, שמכינים בקלי קלות ומרגישים שהנה, עכשיו לא רק שעשינו משהו טוב בשביל הנפש שלנו, גם עשינו משהו טוב בשביל הגוף.

למתכון: עוגה בחושה עם שזיפים וסוכר חום

עוגת שזיפים בחושה עם סוכר חום (צילום: דניאל לילה)
עוגת בחושה עם שזיפים-מיקי שמו המיטב | צילום: דניאל לילה

דובשניות כמו כשהיינו ילדים

מתכון לדובשניות מפוצצות עם שילוב של סוכר ואבקת סוכר, שירגיעו אתכם יופי עם כוס תה מתוק אחרי הצום.

למתכון: דובשניות כמו כשהיינו ילדים

עוגת שוקולד עשירה

עוגה חומה עם קקאו וקפה נמס - בחירה נהדרת, הכי ביתית שיש, למתוק הראשון אחרי הצום. מתכון של פסקל פרץ רובין.

למתכון: עוגת שוקולד עשירה

עוגת שוקולד עשירה (צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל)
עוגת שוקולד עשירה | צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

עוגת בננות ומייפל

מאחורי המראה הפשוט וההכנה הפשוטה לא פחות מסתתרת עוגה מעולה שאי אפשר להפסיק ליישר, ואז לעקם כדי שיהיה צריך ליישר שוב. עוגת בננות בחושה בטעם מייפל עדין, רכה ולחה, עם ציפוי קראנצ'י של פקאן.

למתכון: עוגת בננות ומייפל

עוגת בננות ומייפל (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגת בננות ומייפל | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגת לוטוס פקאן בחושה

עוגה בחושה קלילה להכנה שאפשר בכיף להכין יום קודם. לחה, מפנקת, רכה, אוורירית וטעימה, עם טעמים של פקאן ולוטוס. שווה אחרי הצום, שווה תמיד.

למתכון: עוגת לוטוס פקאן בחושה

עוגת לוטוס פקאן בחושה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
עוגת לוטוס פקאן בחושה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

רוגלך נוטלה מהירים

יש מתכונים קלים ויש מתכונים קלים-שזה-מביך. הרוגלך האלה משתייכים לקבוצה השנייה. לפני הצום מעבירים חבילת בצק עלים מהמקפיא למקרר, ובסופו מגלגלים תיק תיק את החמודים האלה ודוחפים לכמה דקות בתנור.

למתכון: רוגלך נוטלה מהירים

רוגלך (צילום: By Dafna A.meron)
רוגלך | צילום: By Dafna A.meron

עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה

העוגה הזאת היא ההזדמנות שלכם לתת מתנה לגוף שלכם אחרי הצום. במקום להמם אותו עם כמויות של סוכר וקמח לבן - פנקו אותו עם העוגה הרכה והמקסימה הזאת, עם תמרים ושיבולת שועל.

למתכון: עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה

עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגת סולת לימונית

עוגת סולת היא מאכל שבירת צום ידוע (ראו בהמשך). אנחנו מציעים לכם לגוון ולהכין את עוגת הסולת הספציפית הזאת, עם שמנת חמוצה וקמצוץ של קליפת לימון.

למתכון: עוגת סולת לימונית

עוגת סולת לימונית אוורירית (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגת סולת לימונית אוורירית | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

מאפינס יוגורט ושזיפים

אחרי הצום אנחנו באופן אישי חייבים משהו מתוק, אבל כזה שיהיה גם אוורירי וקליל, כי בכל זאת - צמנו והכל. המאפינס הנהדרים האלה עונים על רשימת הדרישות שלנו במלואה, ולמעלה מזה: הם גם סופר פשוטים להכנה, וחוגגים כמו שצריך את השזיפים, בפעם האחרונה כנראה עד הקיץ הבא.

למתכון: מאפינס יוגורט ושזיפים

מאפינס שזיפים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מאפינס יוגורט ושזיפים. סוף הצום וסוף הקיץ | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת קוקוס, תפוז ושוקולד צ'יפס

עוגה בחושה ועשירה בטעמים, כזו שלא דורשת עבודה ממשית - רק לערבב (למי יש כוח למשהו מעבר לזה, בינינו) והתוצאה? מעולה, רכה, תעשו עוד כוס תה ועוד פרוסה ולא צריך כלום מעבר לזה, עד מחר. אה, והיא גם ללא גלוטן. 

למתכון: עוגת קוקוס, תפוז ושוקולד צ'יפס ללא גלוטן

עוגת קוקוס, תפוז ושוקולד צ'יפס (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
והיא גם בלי גלוטן! עוגת קוקוס, תפוז ושוקולד צ'יפס | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוגת טחינה וסילאן

אחרי צום היא פשוט מושלמת, אבל אנחנו מבטיחים לכם הנאה מוחלטת מהעוגה הקלילה והמקסימה הזאת גם בכל יום אחר בשנה.

למתכון: עוגת טחינה וסילאן

עוגת טחינה וסילאן (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
רכה ונהדרת | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגת פקאנים, קינמון ומייפל

העוגה הבחושה האולטימטיבית, בזכות פשטות ההכנה מצד אחד, התוצאה המצוינת מהצד השני ובעיקר בגלל האמצע - שכבה קראנצ'ית ונהדרת של פקאנים, מייפל וקינמון.

למתכון: עוגת פקאנים, קינמון ומייפל

עוגת פקאנים ומייפל (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
מושלמת מכל בחינה, והכי מוצדקת בסוף הצום | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגת תפוחים בחושה

בהתחלה היינו קצת ספקניים לגבי העוגה הזאת, שאפילו כף עץ לא צריך ללכלך בשבילה. אבל אז הכנו אותה, ומאז עשינו את זה שוב ושוב. עוגת התפוחים הכי קלה להכנה שיש, והתוצאה? פשוט מעולה. 

למתכון: עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
היא נראית תמימה - אבל מדובר בעוגה פגז | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגת יוגורט ולימון

מכירים את זה שבמהלך הצום אתם מפנטזים על לאפות, שווארמות, סירים של אורז ופסטה וכיכר לחם שלמה בצד, אבל ברגע האמת כל מה שבא לכם זה משהו קטן, מרענן ועדין? אז הנה: עוגה בחושה ונפלאה של יוגורט ולימון, מושלמת בכל יום בשנה, אבל בצאת הצום - היא ממש בול. 

למתכון: עוגת יוגורט ולימון

עוגת לימון ויוגורט (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עדינה, קלילה ולימונית. מתאימה בול | צילום: קרן אגם, mako אוכל

פישפישטיל

בהרבה מסורות נהוג לשבור את הצום עם עוגת סולת, ואפשר להבין את זה - בוסט של סירופ מתוק זה משהו שכל מי שצם מייחל לו 25 שעות. הפישפישטיל הזה, על כל פנים, הוא ללא סולת, אבל עדיין מתוק מתוק, סירופי ונהדר. מתכון בולגרי אסלי, כמו שאנחנו אוהבים.

למתכון: פישפישטיל

סירופ סוכר עושה לכם את זה? מוזמנים לשבור את הצום גם עם הבקלאווה הנהדרת הזו.

פישפישטיל של לינה אלעזר (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
פישפישטיל. ותודה לאומה הבולגרית על תרומה לשבירת הצום | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מאפינס קינמון ולוטוס

המאפינס האלה הם שידוך מושלם למוצאי כיפור, ולא רק בגלל שמהרגע שמתחילים להכין אותם ועד שנהנים מהתוצאה עוברת רק חצי שעה. הנה ההזדמנות שלכם לשבור צום עם מאפה טרי טרי, שזה כבר מדהים. ומה עוד כיף במאפינס האלה? מילוי הלוטוס, כמובן, שנותן עוד בוסט של שמחת חיים, שאין חיוני ממנו אחרי צום ארוך.

למתכון: מאפינס לוטוס וקינמון

מאפינס סוכר וקינמון עם הפתעה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
אהבנו את ההפתעה בפנים. מאפינס סוכר וקינמון | צילום: דרור עינב, mako אוכל

עוגת שיש אגוזים

עוד אחת בחושה ומקסימה, והפעם בגרסת שיש. אל דאגה, שום שוקולד לא הולך להתנפל עליכם פה - אלא רק מלית נעימה נעימה של אגוזים טחונים וקינמון. ברגוע.

למתכון: עוגת שיש אגוזים

עוגת שיש אגוזים  (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
שיש אגוזים. כי אתם אנשים עם קלאסה | צילום: נטלי לוין, mako אוכל

עוגת שוקולד נוטלה וקפה

אה, רציתם שוקולד? אתם מאלה? הנה, קבלו: בחושה בקערה אחת, עם נוטלה וקפה וכל מה שצריך כדי לצאת מהצום זקופים ושמחים.

למתכון: עוגת שוקולד נוטלה וקפה

במקום שממנו באה העוגה הזו מחכות לכם עוד המון המון עוגות מצוינות, וכולן בקערה אחת

עוגת נוטלה קפה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
ומצד שני, מי צריך קלאסה כשיש נוטלה? | צילום: קרן אגם, mako אוכל


חיתוכיות שוקולד

אם אנשים של שוקולד אתם, שווה לכם גם לבדוק את האופציה של החיתוכיות האלה. רק שימו לב, מדובר בתבנית לא גדולה, אז בלי הרבה כיבודים.

למתכון: חיתוכיות שוקולד

חיתוכיות שוקולד ופירורים (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
אויש כמה שאתן יפות. חיתוכיות שוקולד | צילום: נטלי לוין, mako אוכל

רוגלך לוטוס מהירים

עוגיות מגולגלות הן ההעדפה של הרבה ממכרינו לשבירת הצום. לעוגיות הלוטוס האלה אמנם קוראים רוגלך, אבל למעשה הן סוג של עוגיות מגולגלות, והכנתן פשוטה בהתאם. התוצאה: עוגיות פריכות וטעימות, מספיק יבשות כדי לבוא טוב על בטן ריקה, מספיק מתוקות כדי לפצות על 25 שעות של צום.

למתכון: רוגלך לוטוס מהירים

רוגלך לוטוס קלים להכנה (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
רוגלך לוטוס. יבשות אך מפנקות | צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

עוגיות טחינה

אחרי צום ארוך אנחנו רוצים להרגיש שאנחנו מחזירים לגוף קצת ערכים תזונתיים ראויים. לכן אנחנו סבורים שעוגיות טחינה הן מאפה מצוין לשבור איתו את הצום. בשביל הגוף זה טחינה, בשבילכם חלבה - כולם מנצחים.

למתכון: עוגיות טחינה

עוגיות טחינה ושקדים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
עוגיות טחינה. ווין ווין סיצ'ואיישן | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מעמול במילוי תמרים ובוטנים

אם אתם בקטע של עוגיות ממולאות – עוד אופציה טובה היא עוגיות מעמול. אלו ספציפית ממולאות בממרח תמרים ובוטנים פריכים ומבושמות בקינמון ובמי ורדים.

למתכון: מעמול במילוי תמרים ובוטנים

טוסט קינמון

הנשנוש הכי מהיר שיש שנותן סיפוק מתוק וממלא בדקות. וכמה שהמתכון הזה פשוט – כך הוא יעשה לכם טוב אחרי הצום. כל מה שצריך זה לחם, חמאה רכה, סוכר וקינמון.

למתכון: טוסט קינמון

עוגת תפוחים ודבש בזיגוג קרמל

עוגה קלה, עסיסית ומתוקה במידה שעל הדרך גם עוזרת לנצל את כל שאריות הדבש והתפוחים שנשארו לכם מראש השנה. זו העוגה שחן שוקרון הולכת לשבור איתה את הצום וזו גם ההמלצה שלנו להמתקת סופו. אגב, הקרמל שלמעלה הוא המלצה וממש לא חובה.

למתכון: עוגת תפוחים ודבש בזיגוג קרמל

עוגת תפוחים ודבש בזיגוג קרמל (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת תפוחים ודבש. מנצלים את התפוחים והדבש שנשארו מרה"ש | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגת לייקח

עוגת לייקח היא בעצם עוגת טורט רכה, מתוקה ופשוטה שעוזרת למלא את כל החללים הריקים, שנפערו במהלך יום הכיפורים. הנה מתכון בסיסי ומומלץ שלה.

למתכון: עוגת לייקח

עוגת לייקח (צילום: ערן מחלו)
עוגת לייקח. בלי קישוטים | צילום: ערן מחלו

קרואסון שקדים מהיר

אצל אביבה פיבקו מכינים את הקרואסונים האלו לפני כניסת החג מבצק עלים, מכסים אותם בניילון נצמד, מכניסים למקרר ושוכחים מהם עד תום הצום. כשאפשר, מחממים תנור, מכניסים אותם ל-25 דקות בלבד ומקבלים מאפה הכי טרי שיש ללוות איתו את הקפה הראשון.

למתכון: קרואסון שקדים מהיר

קרואסון שקדים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קרואסון שקדים מהיר. זה מה שאוכלים אצל אביבה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לחמניות שוקולד מתוקות

הלחמניות האלו משלבות בין שני דברים קרובים לליבנו: פחמימות ושוקולד. דווקא בגלל שהלחמניות האלו לא נורא שוקולדיות, אלא רק משובצות נקודות שוקולד שמשדרגות אותן להפליא, הן מושלמות לאחרי הצום.

למתכון: לחמניות שוקולד מתוקות

לחמניות שוקולד מתוקות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לחמניות שוקולד מתוקות. שילוב של לחם ושוקולד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות פקאן

עוד עוגייה נהדרת לשבור איתה את הצום היא עוגיות הפקאן האלו של מיקי שמו. כדאי להכין את הבלילה לפני החג, לשמור אותה במקרר עטופה היטב, ובצאת הצום לגלגל ממנה כדורים ולאפות רבע שעה.

למתכון: עוגיות פקאן

עוגיות פקאן (צילום: שחר פליישמן,  יחסי ציבור )
עוגיות פקאן של מיקי שמו. מכינים לפני, אופים אחרי | צילום: שחר פליישמן, יחסי ציבור

המלוחים

רולדות בורקס פילו עם תרד וגבינות

במקור מדובר במתכון לימי שבת בבוקר, אבל וואו, כמה כיף לשבור עם החמודים האלה את הצום. רק לא לשכוח להעביר את הפילו למקרר לפני שכיפור נכנס.

מתכון: רולדות בורקס פילו עם תרד וגבינות

רולדת בורקס פילו (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
רולדת בורקס פילו | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

מאפינס תירס, גבינות וזיתים

מהמתכונים שלא צריך לקנות כלום בשביל להכין - איכשהו לרובנו יש בבית קמח, ביצים, גבינה צהובה ושימורים של תירס וזיתים. 

מתכון: מאפינס תירס, גבינות וזיתים

מאפינס תירס, גבינות וזיתים (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
מאפינס תירס, גבינות וזיתים | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

מאפה בצק פריך עם גבינות ופטריות

למאפה זה קוראים גאלט, והוא בעצם סוג של קיש רק בלי סיבוכים וגינונים מיותרים. ומה בפנים? רק דברים טובים (ואגב, גם בתוך הבצק עצמו).

מתכון: מאפה בצק פריך עם גבינות ופטריות

מאפה בצק פריך עם גבינות ופטריות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מאפה בצק פריך עם גבינות ופטריות | צילום: קרן אגם, mako אוכל

ג'בטות טריק

דמיינו את זה: הצום יוצא, אתם מחממים ג'בטה יפה כזאת בטוסטר ובינתיים מטגנים לכם חביתה ופורסים עגבנייה. 5 דקות אחרי זה - אתם ברקיע השמיני.

מתכון לג'בטות טריק

ג'בטות טריק - כריך חביתה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
כריך חביתה בג'בטה טריק. הכי ישראלי שיש | צילום: נופר צור, mako אוכל

בורקס בשר

כמה שהוא יפה ככה הוא פריך וטעים. לא נעים להודות כמה ההכנה שלו פשוטה, ובסך הכל מגש כיפי שלם כזה יהיה שלכם במהרה. 

למתכון: בורקס בשר משפחתי

בורקס בשר  (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
בורקס בשר | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

פסטה רוזה

בסיר אחד שמים את כל המרכיבים, ובפחות מחצי שעה יש לכם מנת פסטה שהתבשלה לה ברוטב של עצמה וכל מה שהייתם צריכים לעשות בשבילה זה לחכות בסבלנות.

למתכון: פסטה רוזה עם שמנת בסיר אחד

פסטה רוזה עם שמנת שמכינים לבד והכל בסיר אחד (צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל)
פסטה רוזה עם שמנת שמכינים לבד והכל בסיר אחד | צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

אגרול ביתי

לא נראה לנו שתצליחו להתארגן על משלוח סיני בצאת כיפור, אז הנה הדבר הבא הכי טוב: אגרול שמכינים בבית ושם את הקנוי בכיס הקטן.

למתכון: אגרול ביתי

אגרול ביתי  (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אגרול ביתי | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סמבוסק פיצה כמו של אבולעפיה

סמבוסק אחד כזה לכל אחד, סלט ירקות טרי וביצה קשה - ויש לכם ארוחה נהדרת שתשכיח מכם שאי פעם הייתם רעבים.

למתכון: סמבוסק פיצה כמו של אבולעפיה

סמבוסק פיצה  (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
סמבוסק פיצה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

בגט ללא לישה

את הבצק מכינים לפני תחילת הצום, למחרת בבוקר מעבירים למקרר - ומיד כשיוצא החג צרים צורות ומכניסים לתנור. הכי טרי והכי טעים שאכלתם אי פעם.

למתכון: בגט ללא לישה

בורקס תרד וגבינות עם טריק מיוחד

זה מה שנקרא אצלנו בלי פשרות: גם בורקס תרד וגבינות קראנצ'י, עשיר ומפנק וגם חצי מכמות הקלוריות של בצק בורקס רגיל.

למתכון: בורקס תרד וגבינות עם טריק

בגט מושלם ללא לישה - 3 בגטים (צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה)
בגט ללא לישה | צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה

פשטידת פתיתים

בתוך הפשטידה הסופר-מותאמת-לילדים הזאת מסתתרים כמה אוצרות, כמו קישואים מגוררים וגבינה בולגרית.

למתכון: פשטידת פתיתים

פיתה חצ'אפורי

חיקוי שערורייתי וטעים לאללה לחצ'אפורי הגיאורגי, שמכינים מפיתה, גבינה צהובה, בולגרית וביצים. אל תזלזלו לפני שתנסו.

פיתה חצ'אפורי (צילום: שרון ברקוביץ, BERKO MADE)
פיתה חצ'אפורי | צילום: שרון ברקוביץ, BERKO MADE

למתכון: פיתה חצ'אפורי

מאפינס צ'דר ב-3 מרכיבים

אם לא בראש שלכם להשקיע הרבה אחרי כל הצום הזה, אתם מוזמנים להכין את המאפינס האלה, שדורשים את המינימום של המינימום ומחזירים מכל הלב. ובעצם, למה שלא תכינו אותם יום קודם ותשלחו להקפאה?

למתכון: מאפינס צ'דר ב-3 מרכיבים

מאפינס צ'דר (צילום:  Lilly Trott, shutterstock )
מאפינס צ'דר | צילום: Lilly Trott, shutterstock

פיצה בתוך פיתה

במתכון המגניב הזה יש אומנם שמרים, אבל ההכנה שלו עדיין לוקחת פחות מחצי שעה. מעין פיצה-פיתה, אבל כזו שבה אתם אחראים גם לבצק וגם למילוי. עולם חדש של אפשרויות, ולא רק בצאת כיפור.

למתכון: פיצה בתוך פיתה

פיצה בתוך פיתה עם תירס (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פיצה בתוך פיתה עם תירס | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

קרקרים טעימים במיוחד תוצרת בית

אנחנו מכירים הרבה מתכונים לקרקרים ביתיים, אבל המתכון הספציפי הזה פשוט מוכיח את עצמו שוב ושוב ושוב, ואנחנו לא מפסיקים לקבל עליו תגובות מפרגנות. רוצים להבין למה? תצטרכו לנסות בעצמכם.

קרקרים טעימים במיוחד תוצרת בית

קרקר שיבולת שועל Knaeckebrot  (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קרקר שיבולת שועל Knaeckebrot | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפינס גבינות

פינוקים קטנים ומלוחים עם שלל גבינות והברשה נחמדה של חמאת שום. חותכים כמה ירקות וחוזרים לחיי האכילה באופן רגוע ונעים להפליא.

למתכון: מאפינס גבינות

מאפינס גבינות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מאפינס גבינות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מאפינס בטטה

מאותו עולם - הנה מאפינס שמכילים ירק בריא ונחמד בילט אין, וגם קמח כוסמין מלא, למי שאפילו אחרי צום המצפון פועל אצלו במלוא עוז. מכינים בדקות, זוללים בשניות.

למתכון: מאפינס בטטה

מאפינס בטטה שילדים אוהבים (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
מאפינס בטטה שילדים אוהבים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פשטידת סלמון ובצל ירוק

שמעו שמעו, המתכון הזה ישמש לכם בסיס נאמן לכל פשטידה שתרצו להכין מעתה והלאה. ההמלצה הספציפית שלנו היא סלמון, בצל ירוק ושמנת, אבל אתם מוזמנים לגוון כאוות נפשכם. מה שכיף - קמח אין בפשטידה הזו. מערבבים, יוצקים לתבנית ושולחים לתנור.

למתכון: פשטידת סלמון ובצל ירוק

פשטידת סלמון (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פשטידת סלמון | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לחם יווני שטוח

עם כל הכבוד למתוק, אכלנו פרוסת עוגה, אבל מה עכשיו? עכשיו לחם יווני שהוא בעצם פיתות מהירות שמכינים על מחבת, ואפשר להוסיף להן כל מה שמתחשק - מזעתר ושמן זית ועד סלסת עגבניות מושקעת. כלום עבודה, והן לגמרי יעשו לכם את הערב. 

למתכון: לחם יווני שטוח

 

לחם יווני שטוח דנונה (צילום: בבושקה הפקות)
עברנו למלוח. פיתות ביתיות שמכינים במחבת | צילום: בבושקה הפקות

לאפת טחינה ב-2 דקות

ועוד אחד בלי גלוטן. זוכרים את לחם הטחינה שהציל את כולנו בפסח? אז הנה הוא בגרסת הלאפה. הבונוס: אפילו לא צריך תנור, את החמודה הזו מכינים במיקרו.

למתכון: לאפת טחינה ב-2 דקות

לאפה טחינה ב-2 דקות (צילום: לידור רז כהן, דיאטת 17 הימים)
לאפה טחינה ב-2 דקות | צילום: לידור רז כהן, דיאטת 17 הימים

לחם בירה מהיר עם אגוזים וחמוציות

מרגע שאנחנו מתעוררים בבוקר יום כיפור אנחנו מתחילים לחשוב על הלחם שנאכל בצאת הצום. לא עוגה, לא תה. תנו לנו לחם! אז הנה מתכון ללחם בירה נהדר שמכינים באמת בקלי קלות ומוסיפים לו תוספות מגניבות כמו אגוזים וחמוציות, או כל דבר אחר שמתחשק ואוהבים.

למתכון: לחם בירה מהיר עם אגוזים וחמוציות

לחם בירה מהיר (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
חברים, צמנו! תנו לנו לחם! | צילום: נטלי לוין, mako אוכל

לחמניות עם זיתים ועגבניות מיובשות

רוצים את זה יותר מלוח? אין בעיה, יש לנו בשבילכם מתכון של אביבה פיבקו ללחמניות מלוחות שמכילות בתוכן את הטעמים הכי ים תיכוניים שיש: זיתים ועגבניות מיובשות.

למתכון: לחמניות עם זיתים ועגבניות מיובשות

והנה מתכוני עדות משפחתיים לשבירת הצום 

בואיקוס

טוב, ברור שבואיקוס. גם טרי, גם גבינתי, גם מלוח, בין כל המתוקים האלה, וגם כיפי בטירוף לנשנוש, בעיקר עם יוגורט או גבינה לבנה ליד. רוצים להכין כאלה ממש כמו של סבתא? הנה.

למתכון: בואיקוס של סבתא

לחם יוגורט וזיתים

אם אתם מהמשקיענים, כלומר מאלה שמוכנים להכניס שמרים לסיפור הזה, בוודאי תשמחו מאוד במתכון הבא: לחם יוגורט (אבל גם שמרים) עם זיתים ואורגנו טרי, עם טעם חמצמץ ועדין ומרקם גמיש וכיפי.

למתכון: לחם יוגורט וזיתים

לחמניות עם זיתים ועגבניות מיובשות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לחמניות עם זיתים ועגבניות מיובשות. על הצד המלוח | צילום: אסף אמברם, mako אוכל