ראש השנה כבר ממשמש ובא וכמו בכל חג, בוודאי גם אצלכם החלה מלחמת ההתשה בנושא החשוב ביותר בכל בית - האוכל. האם להתחיל במסע המפרך של חיפוש מתכונים, קניות, הכנות ובישולים או להצטרף לסקטור המפונק של המזמינים בטייק אווי או במשלוח? על השאלה הזאת אנחנו כנראה לא יכולים לענות לכם. אבל על הלבטים של אלה שהחליטו להזמין חלק מהמנות או את הארוחה כולה, בהחלט נשתדל. הנה המקומות המומלצים שלנו להזמנות אוכל מוכן לראש השנה. לכם נשאר רק לבחור.

מסעדת שמוליק כהן, דג מלוח
שמוליק כהן. האוכל של החג מוגש בכל יום | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

סטייל מסורתי

קייטרינג קיבוץ סעד
הקייטרינג הכשר, שנמצא בעוטף עזה, הוא אחד מהחביבים בסביבה (ולדעתנו גם מגיע לו חיזוק מיוחד לאור אירועי צוק איתן). במקום מציעים משלוחים (לסביבה הקרובה) ואת התפריט של החג ניתן לבקש שישלחו לכם במייל או יסבירו לכם בטלפון. בנוסף, את התוצרת של הקייטרינג ניתן לרכוש מדי סוף שבוע בשוק אוכל מוכן לשבת בקיבוץ.

בתפריט החג של קיבוץ סעד: גפילטע פיש (59 שקלים ל-6 יחידות), מרק עוף (29 שקלים), עוף לבנוני במילוי בשר, אורז וצנוברים (90 שקלים), בטטה עם חמוציות בבוטנים (28 שקלים), סלט וולדורף (28 שקלים), קציצות טופו (45 שקלים), ארטישוק ממולא בשר טחון וירקות שורש (59 שקלים) ועוד.

לפרטים.

שמוליק כהן
המסעדה הוותיקה בדרום תל אביב מציעה אוכל יהודי מסורתי קלאסי כבר שנים ארוכות. את המנות של שמוליק כהן ניתן להזמין במשלוח או בטייק אווי מהאתר של המסעדה או בטלפון ולהגיע לקחת אותן מהמסעדה. האוכל שמגישים כאן לראש השנה הוא זהה לאוכל המוגש במסעדה תמיד - כי נוסחה מנצחת לא מחליפים.

בתפריט של שמוליק כהן ניתן למצוא מנות כמו: דג מלוח (28 שקלים), כבד קצוץ (23 שקלים), סלט ביצים עם גריוואלך (29 שקלים), קישקע (36 שקלים), כרוב כבוש (25 שקלים), לשון בתנור (96 שקלים), גולאש (81 שקלים), צ'ולנט (42 שקלים), צימעס (12 שקלים), לפתן שזיפים (25 שקלים) ועוד.

שמוליק כהן, הרצל 146, תל אביב, 03-6810222.

המעדנייה של גולדשטיין
המעדנייה המוכרת של אלרן גולדשטיין מצומת סביון מציעה מדי יום מגוון מאכלים מוכנים אך בראש השנה יוצאת מגדרה עם תפריט מפתה במיוחד. יש כאן סלטים, מאפים, בשרים, קינוחים ומוצרים משלימים לשולחן החג או אפילו לבישול ביתי וחוץ מזה, האווירה במקום נעימה במיוחד.

בתפריט החג השנה: גפילטע פיש (65 שקלים ל-5 יחידות), קרפיון ממולא (190 שקלים ל-5 מנות), סלט חיטה ועדשים (38 שקלים ל-5 מנות), סלט גזר ופקאן סיני (34 שקלים ל-5 מנות), אנטיפסטי פטריות יער (90 שקלים), צוואר טלה בקרמל סויה, מיץ רימון ומייפל (240 שקלים ל-5 מנות), כדורי עוף ברוטב עגבניות (69 שקלים ל-12 יחידות), צימעס שזיפים וגזר בברנדי (65 שקלים ל-5 מנות), חלת בריוש במילוי שקדים ותפוחי עץ (28 שקלים) ועוד.

לכל הפרטים.

בואו לאכול עם העיניים בפייסבוק שלנו

אוכל מוכן ראש השנה פיין מרקט
ניתן לרכוש אוכל מוכן או חומרי גלם לבישולים

פיין מרקט
בסופר-מעדנייה פיין מרקט ניתן למצוא מבחר מוקפד של חומרי גלם וכן אוכל מוכן לשולחן החג. המקום קיים כבר שנים ארוכות ומונה זוג סניפים, האחד בתל אביב והשני ברמת חן. את האוכל ניתן להזמין בטלפון ולהגיע לאסוף את המנות מהמעדנייה או לקבל במשלוח הביתה.

בין המנות שניתן לרכוש כאן לחג יש מגוון קלאסיקות כמו דג מלוח מעודן (12.90 שקלים ל-100 גרם), חזרת (6.90 שקלים ל-100 גרם), כבד קצוץ קלאסי, בלינצ'ס פטריות (12.90 שקלים ל-100 גרם), צלי בקר עם פטריות (16.00 שקלים ל-100 גרם) ועוד.

פיין מרקט. אלוף דוד 40 רמת חן. יהודה הנשיא 34 תל אביב. 03-6411236

היימישע עסין
כל ירושלמי חובב רגל קרושה מכיר את היימישע עסין - בית אוכל חביב ויהודי עם תפריט מסורתי ורחב של אוכל שניתן לקחת הביתה לחג. האוכל של ראש השנה שנמכר במקום לא שונה כלל מהאוכל שניתן למצוא שם מדי יום וזה גם סוד הקסם שלו- אוכל יהודי ומסורתי, בטעם של פעם.

בתפריט: מרק עוף (24 שקלים לליטר), כבד קצוץ (88 שקלים לקילוגרם), רגל קרושה (23 שקלים למנה), פלפל ממולא עם אורז (12 שקלים למנה), סלט תפוחי אדמה (36 שקלים), גפילטע פיש (12 שקלים למנה), עוף שלם בגריל (59 שקלים), קישקע (84 שקלים לקילוגרם), קומפוט (20 שקלים) ועוד.

היימישע עסין, רמב"ן 8, ירושלים, 02-5639845.

דוקטור שקשוקה
הדוקטור המוכר בינו גבסו מוציא בחג הקרוב את התבשילים שלו מהמטבח היפואי אל הבית שלכם (מזמינים בטלפון, שלושה ימים מראש, לפחות). התפריט של גבסו לראש השנה עשיר במיוחד ומבוסס על אוכל טריפולטאי מסורתי וכשר.

מה אוכלים? חריימה בורי או נסיכה ברוטב חריף (45 שקלים), תבשיל במיה קטנה עם תפוח אדמה ובשר בקר (38 שקלים), קוסקוס עם מרק ירקות, מפרום ובשר (50 שקלים), קציצות דגים (38 שקלים), צלי בשר עם פטריות ותפוחי אדמה (38 שקלים); סלטים מסורתיים כמו צ'רשי עם דלעת, תפוחי אדמה וגזר (25 שקלים ל-600 גרם) ועוד.

לפרטים: 03-6822842.

עוד באוכל טוב:

אוכל מוכן ראש השנה סנדר
סנדר. קלאסיקה בטעם של פעם | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור



סנדר
המסעדה היהודית הוותיקה מספקת בדיוק רב את הסחורה לחגים - אוכל בטעם של בית ומנות שאפשר למצוא על כל שולחן חג משפחתי. קלאסי ובאחריות. לראש השנה ניתן להזמין מכאן בטייק אווי החל מראש דג ועד קציצות בקר (לצד תוספות וקינוחים). את האוכל ניתן לאסוף מהמסעדה או לקבל במשלוח הביתה.

בין המנות המוצעות בתפריט ראש השנה המסורתי בסנדר: מרק עוף צח (26 שקלים למנה), פלפל ממולא (30 שקלים), ראש דג (33 שקלים), חציל ממולא בפרגית (30 שקלים), לשון עגל עם פטריות (62 שקלים), בשר כתף בקר ברוטב פטריות (62 שקלים), קציצות בקר מטוגנות (62 שקלים) ועוד. דמי משלוח בתוך תל אביב: 30 שקלים, משלוח לרמת גן וגבעתיים 50 שקלים.

סנדר. לוינסקי 54, תל אביב. 03-6883344.

השקד
אחת ממסעדות הדגים הוותיקות והמוערכות בתל אביב ששייכת לחיים שלו, הדמות הדומיננטית במקום. המסעדה מציעה בכל חג מגוון סלטים שכיף לאכול וחוסכים המון מאמץ. את המנות המוזמנות מגיעים לקחת בטייק אווי מהמסעדה. חוץ מזה, יש כאן גפילטע פיש משובח וסלט ביצים שהוא תענוג צרוף.

בין המנות שמציעים בשקד - גפילטע פיש; דג כבוש ; או דג מלוח (19 שקלים למנה), סלט ביצים או כבד קצוץ (20 שקלים לרבע קילו), איקרה ( 21 שקלים לרבע קילו) ועוד.

השקד. חשמונאים 90, תל אביב. 03-5610546.

משני
אחת מהמעדניות שמציעות את המגוון הרב ביותר של אוכל מוכן לחג באזור המרכז. יש כאן כל מה שרק תבקשו - מאכלים מסורתיים אשכנזיים או מזרחיים, מבחר אינסופי של סלטים ותוספות. לכם נשאר רק לבחור מה אתם רוצים להזמין ולהגיע לקחת מהמעדנייה.

בין המנות שניתן לרכוש במשני - כבד קצוץ (79 שקלים), שוקיים במגוון רטבים וטעמים (68 שקלים), דג ברוטב מרוקאי חריף (80 שקלים), צלי בקר (120 שקלים), לשון ברוטב פטריות (140 שקלים), דג סלמון בתנור (130 שקלים) ועוד.

מעדניית משני. יעקב כהן 2, ראשל"צ. המנוף 8, רחובות.

המטבחון

אחד המקומות הנעימים והחמודים בתוככי שוק הכרמל, יש כאן תפריט שמאפשר הזמנה במשלוחים עד הבית או שניתן להזמין מראש ולהגיע לקחת מהמקום. המטבחון מציעים שלל סלטים, מנות עיקריות וקינוחים במחירים סבירים למדיי שהופכים את ההוצאה של החג לפחות איומה.

בין המנות כאן ניתן למצוא: סלט טחינה ירוקה (22 שקלים), כבד קצוץ עם ריבת בצל (28 שקלים), לביבות בטטה אפויות (6 שקלים ליחידה), ממולאי בשר ואורז מכרוב, קישוא או פלפל (20 שקלים ליחידה), קציצות ברוטב עגבניות (8 שקלים ליחידה), גולש (75 שקלים לליטר) ועוד. יש להזמין לפחות 48 שעות לפני החג.

המטבחון. רבי עקיבא 18, כרם התימנים, תל אביב. 03-5163689.

אוכל מוכן ראש השנה טשרניחובסקי 6
טשרניחובסקי 6. מנות מסורתיות לצד הצעות מיוחדות יותר | צילום: דן לב, יחסי ציבור

בראש מיוחד

דליקטסן
המעדנייה של קבוצת R2M התל אביבית מציעה מדי יום מבחר גדול של אוכל איכותי מוכן לקחת הביתה ובחגים מרחיבה את ההיצע לשלל מפתה של ממש הכולל מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים כמו גם בקבוקי יינות מיוחדים שניתן לקחת מהמקום או להזמין במשלוח עד הבית. כל התפריט של החג מעודכן באופן מפורט באתר של הדליקטסן וניתן להיעזר בו להרכבת ארוחה מלאה לפי מספר אורחים (כמו גם להזמין רטבים שונים להשלמת הארוחה ואפילו כוסות יין).

השנה בתפריט - אספרגוס עם איולי חזרת (95 שקלים ל-500 גרם), משמשים ממולאים בבשר טלה ותבלינים (42 שקלים ל-12 יחידות), מרק עוף עם קרפלך (38 שקלים לליטר), קיגל ירושלמי (24 שקלים), סלט שעועית שחורה, תירס, כוסברה וליים (17 שקלים), בצלים ממולאים באורז ואגוזים (42 שקלים), שוק אווז קונפי (59 שקלים), תרנגולת ממולאת בחמוציות, כבדים וערמונים (120 שקלים), שפצלה עם פטרוזיליה קצוצה (24 שקלים ל-500 גרם),

לכל הפרטים.

הום מייד
המעדנייה מציעה תפריט מנות חג שכולל לצד מנות קלאסיות ומסורתיות גם חידושים מדליקים שחיבבנו במיוחד. ביום יום הומייד היא מעדנייה וחנות בשכונת מונטיפיורי שמתמקדת באוכל ביתי וגם בחגים היא מספקת את הסחורה עם מנות בהרגשה ביתית.

בתפריט החג: תבשיל פלפלים סיציליאני (18 שקלים), סלט טאבולה עם עדשים כתומות ורימונים (15 שקלים), פילה דג ברוטב עגבניות, שומר ופלפלים (55 שקלים), בטטה עם מטבל רוקפור (16 שקלים), סלט ממולא בשר וגריסים (18 שקלים) ועוד.

לכל הפרטים.

טשרניחובסקי 6
הביסטרו של השף איל מרון ושותפתו דליה לוגסי מציע תפריט אוכל מוכן לראש השנה כבר מספר שנים והעובדה שמדובר באוכל שמוכן במסעדה בהחלט עושה לנו את זה. מרון משקיע מאוד בתפריט הטייק אווי שלו ואף מציע חלק מהמנות בארוחת ראש השנה שעורכים במסעדה עצמה.

אפשר להזמין מכאן למשל חלת דבש (20 שקלים), צימעס (8 שקלים למאה גרם), כרובית אפויה (6 שקלים למאה גרם), סלט תפוחי אדמה (6 שקלים למאה גרם), לצד מנות עיקריות מיוחדות כמו ביף בורגיניון (48 שקלים ל-100 גרם), עוף צלוי בתנור ביין לבן ופלפלים (42 שקלים ל-100 גרם), שוק אווז קונפי ברוטב פורט (55 שקלים ל-100 גרם) ועוד. מזמינים מראש ואוספים מהמסעדה.

ביסטרו טשרניחובסקי 6. טשרניחובסקי 5, תל אביב.03-6208729.

אוכל מוכן ראש השנה ביסלה
ביסל'ה. גם שולחן חג יכול להיות בריא | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

ביסל'ה
בית האוכל החדש ביסל'ה של השף נועם דקרס (שפותח בימים אלה את הסניף השני שלו ברחוב אבן גבירול בתל אביב), מציע שולחן חג מיוחד עשיר בירקות ומדגיש אלמנטים תזונתיים עם בישול בריא שלא מאלץ את כל השומן העודף שמצטבר אצלנו בחגים מדי שנה.

כך למשל מוצעות מנות כמו צלי טלה עם ארטישוק ירושלמי וירקות שורש (170 שקלים ל-4 מנות), סלמון בקראסט אגוזים ופיסטוק (120 שקלים ל-4 מנות), עוף שלם עם תפוח ודבש (120 שקלים), אורז כתום עם רימונים, צימוקים ופיצוחים (45 שקלים ל-4 מנות), סלט בורגול, דלעת, צ'ימיצ'ורי, שקדים ורימונים (58 שקלים לקילוגרם), סלט קינואה וסלק עם חמוציות ( 60 שקלים לקילוגרם) ועוד. ניתן לקבל משלוחים באזור המרכז (מרכז וצפון תל אביב, שכונות עבר הירקון, רמת גן, גבעתיים, רמת השרון).

ביסלה. דוד מרכוס 16, רמת החייל ; אבן גבירול 151 תל אביב. 03-6542888.

יאמי
יאמי הוא אתר קולינרי שמציע מנות של בשלנים ביתיים לבחירתכם, במשלוח עד הבית. כל אחד מהבשלנים באתר מציע תפריט משלו (שמגיע לחלקים שונים ברחבי הארץ) וניתן להזמין מכל אחד מנות שונות או תפריט שלם של ארוחת חג מלאה, בתמחור לפי סועד. על כל בשלן ניתן לקרוא באתר לפני ההזמנה ולראות אם מתחברים לסגנון שלו. האוכל של יאמי, מגיע במשלוח עד הבית.

בתפריט של בשלני יאמי ניתן למצוא מנות מסורתיות לצד כאלה מקוריות ומדליקות במיוחד (מי אמר ראש השנה בסגנון הודי ולא קיבל). הבשלן לירון בידרמן למשל, מציעה לסועדים באזור השפלה והמרכז מנות כמו צלי בקר ביין אדום בצלצלים ופטריות בליווי קוסקוס (38 שקלים לחצי ליטר) או עוף שלם ממולא אורז ופיסטוקים (110 שקלים). הבשלנית כרמית הררי מציעה באזור השרון כבד קצוץ מסורתי (45 שקלים לחצי קילוגרם) או מקלובה צמחונית (75 שקלים לתבנית). והבשלן ערן גורנר מציע באזור השרון והמרכז אוכל הודי צמחוני עם מנות כמו למשל פלאק פניר (39 שקלים), או דאל מקאני (36 שקלים).  

לפרטים : 03-7160699.

צוואר טלה ממולא, מסעדת אל באבור
- אלבאבור בשרים מהצפון ואוכל גלילי, גם לאזור המרכז | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

הצפוניות

נילי כהן מינץ
השפית והקונדיטורית נילי כהן מינץ פועלת כבר מספר שנים באזור עמק יזרעאל ומציעה קייטרינג לאירועים מיוחדים, בראנצ'ים בבית פיין שבבית לחם הגלילית וכן מציעה הזמנות לתפריטי חג. האוכל של מינץ מבוסס על הקולינריה הצרפתית והקינוחים והמאפים שלה שווים התמקדות מיוחדת.

השנה מציעה מינץ מגוון מנות כמו פילה בורי בעשבי תיבול, שמן זית, עגבניות ופלפל חריף (34 שקלים), קציצות דגי ים, עשבי תיבול, שקדים ולימונים ברוטב יין לבן ועגבניות (26 שקלים למנה), צלי בקר בציר בקר ועצמות מח ושורשים (165 שקלים), ביף בורגיניון ביין אדום, גזרים, פטריות ובצלצלי שאלוט (200 שקלים לקילוגרם), קינוח מוס שוקולד בלגי אישי (12 שקלים ליחידה) ועוד.

לפרטים: 054-4737776.

אלבאבור
רשת המסעדות הגליליות של השפים חוסאם ונשאת עבאס היא בין המוקדים הבולטים בקולינריה בצפון הארץ ובכלל. באל באבור מציעים השנה לחוגגים בצפון הארץ (מציעים כאן משלוחים גם לאזור המרכז) תפריט על טהרת מנות המסעדה הכולל את הסלטים הטריים המוכרים לצד מנות הבשר המפורסמות.

בתפריט החג של אלבאבור מגוון סלטים כמו תפוחי אדמה עם בצל ירוק ונענע או כרובית בטחינה (15 שקלים ל-250 גרם); סלטי עשבי בר כמו עלי גפן במילוי אורז; עכוב בשמן זית, לימון ובצל או סלט חוביזה (20 שקלים ל-250 גרם) .בין המנות העיקריות בתפריט - צוואר ממולא אורז (200 שקלים לארבע מנות); שוקי עוף במילוי אורז וצנוברים (360 שקלים לשש מנות); אוסובוקו כבש מבושל בעכוב (100 שקלים לשתי מנות) ועוד.

לפרטים: 04-9891619.

אוכל מוכן ראש השנה חוות צוק
בשרים לחג בחוות צוק | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור


בשרים

חוות צוק
המסעדה-מעדנייה של תומר צוק (אח של השף ניר צוק) ברמת אביב היא אחת ההברקות של השכונה. צוק משתמש בחומרי גלם מצוינים (רבים מהם מהחווה שלו בעמק האלה). הוא והצוות שלו מבינים היטב בבשרים ויוכלו לספק לכם הדרכה לרכישת נתחים במקום או לספק לכם את התוצר המוגמר - מנה חגיגית לשולחן החג למתעצלים.

מלבד מנות טייק אווי קלאסיות כמו כבד קצוץ (80 שקלים לקילוגרם), גפילטע פיש (13 שקלים ליחידה) ועוד, מציעים בחוות צוק השנה מנות קצבייה מוכנות לקראת הכנה סופית בתנור הביתי שלכם. בין המנות אוסובוקו טלה ביין לבן ופטריות עם ציר טלה, גזר ובצל (130 שקלים לקילוגרם), ביף בורגיניון - בקר מושרה במרינדת יין אדום עם ירקות, עלי דפנה, פלפל אנגלי וציר בקר (85 שקלים לקילוגרם), עוף שלם ללא עצמות ממולא באורז ופירות יבשים במרינדת תבלינים (59 שקלים לקילוגרם) ועוד.

חוות צוק - המעדנייה. משה פרלוק 5, רמת אביב, תל אביב. 077-5155905.

מרינדו
רשת הבשרים מהגולן, רמת השרון ומתל אביב מציעה המון סוגי בשר לשולחנות החג. החל מנתחים שונים של טלה, עגל ועוד להכנה עצמאית ועד למנות מוכנות ומושרות להכנה סופית בזמן קצר בתנור הביתי. מדובר ברשת ותיקה לבשרים ואין ספק שמי שמחפש בשר טוב (ובלי לצאת מהבית כי ניתן לקבל את ההזמנה במשלוח) מרינדו הוא אחד המקומות המצוינים לכך.

בין המנות המוכנות לחג שניתן למצוא כאן למשל גולש עגל; קציצות אנטרקוט וסינטה; מתחים לתבשיל קדרה מושרים במרינדת שמן זית ועשבי תיבול; מעורב ירושלמי עם חזה עוף, כבד, לבבות וטחול בתערובת תבלינים ובצל ועוד. אפשר להזמין באתר האינטרנט ולקבל משלוח עד הבית.

לכל הפרטים.