השהייה הארוכה בבית שנכפתה עלינו בצל הקורונה הובילה להבנה שכדי ליהנות מאוכל משובח, לא באמת חייבים לצאת מהבית. המיזם האינטרנטי "טעם IL – שבוע האוכל הדיגיטלי הראשון של ישראל", שמושק בימים אלה לראשונה, הוקם על רקע תקופת המשבר, במטרה לתמוך בענף המסעדנות, והוא מתקיים בשיתוף פעולה מיוחד עם השף חיים כהן, שמוביל אותו יחד עם נבחרת שפים מוכרים.

במסגרת המיזם הוקם באתר זאפ REST מתחם תוכן ייעודי, שיעניק במה לכאלף מסעדות, בהן מסעדות ביתיות, רשתות מזון, קונדיטוריות ומסעדות שף. גולשי האתר יוכלו ליהנות ממנות ייחודיות במחירים של עד 59 שקלים למנה.

"אין ספק שמדובר בפרויקט מבורך, שמצד אחד מאפשר לציבור ליהנות ממנות ייחודיות במחירים נוחים, ומצד שני מאפשר לכולם להתגייס לטובת הענף, שכידוע חטף מכה לא קטנה בתקופה האחרונה", אומר השף דיוויד פרנקל (פרונטו), שנמנה עם השפים שלוקחים חלק בפרויקט ומשיק בימים אלה את סופר פיצה.

דיוויד, ספר לנו קצת על הפיצה החדשה.
"רצינו לקחת את הפיצה המוכרת למקום שונה ומיוחד, ובעיקר לשפר את הערך התזונתי שלה. לטובת העניין השתמשנו בתערובת קמחים אורגניים עשירים בסיבים תזונתיים שידועים בסגולותיהם הבריאותיות, והארכנו את תהליך ההתפחה, מה שבפועל תרם למרקם הקליל של הפיצה וגם שיפר את הערך הגליקמי שלה. מעבר לזה בחרנו בתוספות מעניינות שאנחנו מכינים במקום: קרם דלעת, ראגו של פטריות. כל אלה הופכים את הפיצה לארוחה בפני עצמה: טעימה, משביעה וייחודית".

דיוויד פרנקל לישת בצק (צילום: אסף קרלה)
קבלו את הבצק. סופר פיצה | צילום: אסף קרלה

איך מכינים פיצה ביתית בדרגת אליפות? הטיפים של פרנקל

"אני חושב שהפיצה המתאימה ביותר לאפייה ביתית היא הפיצה הרומאית שמכינים במגשים. לא הייתי מסתבך עם פיצה נפוליטנית, שלרוב מצריכה אפייה בטמפרטורות מאוד גבוהות", הוא מתחיל.

הבצק: סוד הבצק טמון בקמח. אם עד היום השתמשתם בקמח לבן רגיל, כדאי שתעברו לקמח פיצה. לדברי פרנקל קמח מהסוג הזה עובר טחינה משמעותית יותר והוא עשיר יותר בחלבון, מה שמעניק לפיצה אווריריות משגעת.

הרוטב: אם אתם מתלבטים בין עגבנייה טרייה אבל לא מושלמת לבין עגבניות מרוסקות משימורים - לכו על השימורים. מופתעים? אז כן, מסתבר שדווקא רוטב שמכינים משימורים יכול להיות אופציה ביתית די מוצלחת. אם אתם בכל זאת בוחרים בעגבניות טריות, פרנקל מדגיש שהן חייבות להיות מושלמות. מה זה אומר? טריות, אדומות מאוד, בשלות ובשרניות. את העגבניות מקלפים, ואז טוחנים עם מעט שום ושמן זית.

כדי ליהנות ממרקם קליל וטעים יותר מומלץ להשתמש ברוטב מיד לאחר הכנתו ולא להשתמש ברוטב שנשמר במקרר.

דיוויק פרנקל- פיצות (צילום: אסף קרלה)
תוספות מיוחדות לפיצה | צילום: אסף קרלה

התוספות: בינינו, פיצה איכותית שמכילה רכיבים משובחים לא באמת זקוקה לתוספות. אבל אם בכל זאת מתחשק לכם לגוון, נסו לבחור באופציות פחות בנאליות, כמו ארטישוק משומר או אנשובי איכותי.

הגבינה: כל מי שמבין בפיצה יודע שהגבינה האולטימטיבית להכנתה היא מוצרלה. אם אתם משתמשים במוצרלה טרייה, פרנקל מציע שתייבשו אותה היטב לפני פיזורה על הפיצה, כדי לא לפגוע במרקם הפריך שלה.

מעדיפים להתלכלך פחות ולאכול יותר? תוכלו לחסוך את המאמץ והבלגן במטבח, ופשוט להזמין את הפיצה החדשה והמופלאה של פרנקל (או כל מנה אחרת שתבחרו) באמצעות כניסה למתחם "טעם IL".

* המיזם המיוחד יתקיים ב-28.6-4.7 ולשבוע אחד בלבד! מחיר מנה 39/49/59 שקלים. לפרטים והזמנה.