יש מאכלים שכבר לפי הריח את יודעת שהם הולכים להיות פיגוז, אבל רגע, פרה פרה. מי שעוקב וקורא את הטורים שלי אולי זוכר כמה חיכיתי לאכול כריך מיט בולס טוב כמו שג'ואי מ"חברים" מרייר עליו תמיד, ועד כמה גדולה הייתה האכזבה שלי מכריך כדורי הבשר בשוק הכרמל. כריך הקציצות שאכלתי השבוע בסנדר הוא הוכחה עד כמה אוכל כשר יכול להיות טעים ושקציצות בסנדוויץ' דווקא לא חייבות פרמזן.

מסעדת סנדר הוותיקה בלוינסקי היא מסעדה של אשכנזים שכבר הפכה למוסד מיתולוגי גם מעבר לגבולות תל אביב. מסעדה שרחוקה לאללה מההגדרה של אוכל רחוב: יש כאן אדים של טשולענט, כבד קצוץ, חמוצים, דגים מלוחים, טחול ממולא, רגל קרושה ועוד שלל מנות מזרח אירופיות יהודיות, שהמוניטין שלהן בקרב לא מעט ישראלים הוא של אוכל אפור, לא סקסי, לא מזמין ולא אטרקטיבי במיוחד. אם אתם מראש כאלה, יעני עוד באירופה הייתם סקפטיים והאוכל הזה לא מדבר אליכם, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים.

סנדר בפיתה דוכן חם (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סנדר בפיתה דוכן חם | צילום: איילה כהן, mako אוכל

סנדר בפיתה דוכן סלטים (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סנדר בפיתה דוכן סלטים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

לפני כמה חודשים נפתח צמוד למסעדת סנדר בלוינסקי דוכן "סנדר בפיתה", שמציע חלק נבחר מהמנות שיש גם במסעדה רק בתוך פיתה. כן, חמין בפיתה. כבד קצוץ בפיתה. הזיה? אולי, אבל כמה שזה טעים. נעמדתי מול תפריט שהמנה הכי זולה בו עולה 18 שקלים והכי יקרה עולה 28 שקלים, ואחרי לא מעט התלבטויות בחרתי בפיתה עם קציצות בקר ברוטב אדום (25 שקלים).

סנדר בפיתה תפריט (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סנדר בפיתה תפריט | צילום: איילה כהן, mako אוכל

בכל פעם שאכלתי קציצות כאלה בחיי, והיו לא מעט הזדמנויות כאלה, זה היה עם פתיתים, אורז, קוסקוס. מי חשב לדחוף אותן לפיתה עם טחינה, חומוס, חריף, חמוצים וסלט? מה אני אגיד לכם, חבל שלא עשיתי את זה קודם: פיתה רכה, גמישה, חמוצים סוף הדרך שמכינים במקום (הללויה), טחינה וחומוס טעימים, סלטון חריף שאוזן עם מלפפון קצוץ טרי ופריך, רוטב חריף טוב - אבל חוץ מהקציצות השיא מבחינתי היה החצילים. מי ניחש שחצילים כל כך מתוקים וטעימים, מטוגנים במידה נהדרת, יוגשו מכל המקומות דווקא במעוז האשכנזים הזה! חצילים פצצה. הקציצות היו עסיסיות וטעימות, הרוטב סמיך ומעולה, חלום. מרקם מושלם של קציצה. בקיצור, כמו שהבנתם, היה לי טעים בטירוף, וגם השירות היה סופר אדיב והמקום נגיש, טעים ונקי. הצרה היחידה היא שקצת מסובך למצוא חניה נורמלית באזור, אבל אם הצלחתם – קחו מנה, בסבתא הפולנייה שלכם.

סנדר בפיתה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סנדר בפיתה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

>> כתבו לאיילה כהן

 >> בשבוע שעבר תקענו בגט חביתה על כביש 67

סנדר בפיתה. לוינסקי 54, תל אביב. כשר