בקיץ ביקרתי ידידה טובה בניו יורק. מה לא אכלנו שם? איטלקי, וייטנאמי, הודי, מקסיקני וכמובן הקלאסיקה האמריקאית - המבורגר - מכל הסוגים: מקציצות רחוב בסיסיות, דרך המבורגרי שף עם תוספות משוגעות ועד קציצות טבעוניות שהיו כל כך עסיסיות שיכולתי להישבע שמדובר בבשר. אחת המזללות שהתמכרתי אליהן בביקור הזה הייתה רשת הפאסט פוד הטבעונית והאופנתית by Chloe, שהגישה שלל המבורגרים טעימים, צ'יפס מהולל מטוגן באוויר, סלטים מושחתים ועוד ועוד – אוכל בריאות במסווה של ג'אנק. עליי זה לגמרי עבד.

כשהגעתי עם ידידה אחרת השבוע לנייצ'ר בויז, מזללת ההמבורגרים הטבעונית שנפתחה לפני כמה חודשים ברחוב לבונטין בתל אביב, הרגשתי כאילו פסעתי לתומי לסניף תל אביבי של by Chloe: עיצוב שיקי ונקי, ציורי קיר חמודים ותפריט מסקרן ששואב השראה מהמטבח האמריקאי-מקסיקני בגרסה טבעונית, יחסית בריאה ומאוד מגוונת.

אז מה יש לנו כאן? המבורגרים טבעוניים מקטניות או סויה, קבבים, שניצלים ומעורב פטריות, והכל בלחמניות שמנמנות של המבורגר. בנוסף מכינים פה צ'יפס תפוח אדמה או בטטה מטוגנים באוויר בתנור מיוחד. למי שפחמימות זה לא הקטע שלו (אתם רציניים?), יש פה גם סלטים ותבשילים שנשמעים טוב על הנייר (ועל הקיר).

נייצ'ר בויז (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
עיצוב שיקי שמעורר את התיאבון | צילום: איילה כהן, mako אוכל

לא היה לנו קל להחליט, אבל בסוף הלכנו על בינבורגר - קציצת שעועית שחורה, קינואה ובטטה שמוגשת עם איולי שום, איולי צ'יפוטלה, סלסת תירס ואבוקדו, חסה, עגבנייה ובצל. ההמבורגר השני שקרץ לנו הוא הלאבבבורגר (כשהאהבה קוראת, אני באה) - קציצת חלבון מוגשת עם קרם חציל, רוטב ברביקיו, חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, בצל וקולסלאו. בצד לקחנו מיקס של צ'יפס אוויר תפוח אדמה ובטטה וגם סלט קיילסר, כי אם יש סלט מושחת זה הקיסר.

אם יש עוד משהו מקסים שלמדו פה בנייצ'ר בויז מניו יורק, זה הגשה חופשית של מים ומים מוגזים! פינוק אמיתי. בזמן שלגמנו מים מוגזים וחשנו מנהטן, החלו לצאת המנות. ראשון נחת הקיילסר, שהורכב מעלי חסה גדולים, טריים ופריכים, קייל, עגבניות שרי, קוביות אבוקדו, פטריות יער צלויות וגרגירי חומוס קריספיים מעורבבים ברוטב קיסר (לכאורה). הלוק מיליון דולר, הטעמים קצת פחות. הירוקים היו אומנם טריים ועסיסיים, אבל הפטריות היו ספוגות בשמן כך שלא נשאר זכר מטעמן הנהדר, והרוטב לא הרגיש קיסרי במיוחד אלא יותר רוטב איולי נחמד, עם טעם חזק של מיונז. מהקיסר ציפינו ליותר.

נייצ'ר בויז קיילסר (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סלט הקיילסר. הלוק מיליון דולר, הטעם פחות | צילום: איילה כהן, mako אוכל

כשההמבורגרים הגיעו, הגיעה הכפרה. לא יודעת מה אהבתי יותר, את הלחמניות הרכות שחוממו לשלמות או את הרטבים המעולים (מתי כבר יהיה חוקי להתחתן עם רוטב צ'יפוטלה בעולם הזה?!). לקציצת החלבון היה טעם "בשרי" מצוין והתוספות החמיאו לה – ה"גבינה" נמסה באופן אידיאלי ושדרגה את המנה וסלט הקולסלאו הוסיף פריכות כיפית. קלאסיקה מבוצעת מדהים. קציצת הקטניות הייתה טעימה אך יבשה למדי, אבל לא משהו שכמה שליכטות של ברביקיו ואיולי לא יכולות לפתור. אבל השוס האמיתי היה הצ'יפס - מקלות תפוח אדמה דקים מטוגנים באוויר ומלבני בטטה שמנמנים וטעימים בטירוף. תכלס מי בכלל צריך טיגון בשמן עמוק אם אפשר להגיע לכאלה תוצאות ככה.

נייצ'ר בויז בינבורגר (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
בינבורגר. טעים! | צילום: איילה כהן, mako אוכל

ההמבורגרים הגדולים פוצצו אותנו, אז למרות שהיינו סקרניות לנסות את ההמבורגר גלידה, נאלצנו להסתפק בגלידה אמריקאית קטנה בטעם וניל קוקוס שמוגשת עם סירופ קפה ושקדים. הגלידה הייתה בסך הכל חמודה, אבל היו לי טובות יותר. בואו נגיד שלנייצ'ר בויז תגיעו בשביל ההמבורגר ופחות בשביל הקינוח, לא שיש בזה משהו פסול.

נייצ'ר בויז גלידה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
חמודה, אבל כבר טעמנו טובות ממנה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

בשורה התחתונה, נחמד למצוא מזללה עכשווית שיודעת שגם טבעונים (וידידיהם) הם אנשים שאוהבים ג'אנק פוד כמו כל אדם מן היישוב, אם זה תל אביב או ניו יורק. השאלה עכשיו היא מתי נראה מזללה כזו נפתחת בפריפריה.

>>בפעם הקודמת איילה כהן תקעה בחומוס נחמן

נייצ'ר בויז (Nature Boys), לבונטין 30, תל אביב יפו. ראשון-חמישי 12:00-22:00