>> כל המתכונים לפסח

בין פעם בשבועיים לפעם בחודש (תמיד כדאי להתעדכן בעמוד הפייסבוק שלהם), מחלבת עברי במושב עזריה מארגנת הפנינג גבינות, פחמימות ויין. לא התבלבלתי, שיבצתי את עצמי במשמרת יום שישי וזכיתי בדייט לוהט עם בוראטה.

תבינו, תמיד כמה שבועות לפני פסח אני נכנסת לחרדה, לא מארוחת הסדר עם המשפחה המורחבת, לא מהכבישים העמוסים, אלא מדבר אחד – מחסור בפחמימות. לחם זה מקור השמחה שלי בחיים, ולהקפיא פיתות זה לא באמת פתרון למישהי שמבלה את ימיה על הכביש. אז לפני שלחמניות הפסח המגעילות משתלטות על כל חלקה טובה, נסעתי למקום שמשלב בין גבינות טריות למאפים שיוצאים רותחים מהטאבון.

מחלבת עברי (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
כל חצר צריכה טאבון | צילום: איילה כהן, mako אוכל

מחלבת עברי (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מקרר מלא בגבינות המשק | צילום: איילה כהן, mako אוכל

מחלבת עברי המשפחתית, שממוקמת בפאתי מושב עזריה שליד רמלה, הוקמה בשנות ה-80. בהתחלה היא התמקדה בייצור גבינות עירקיות, כמו ג'יבן (לא להתבלבל עם ג'יבנה צאן) המלוחה עם החורים, ובהמשך התמקצעה גם בגבינות איטלקיות, גבינות עיזים, כבשים ופרות. בימי שישי אפשר להגיע למשק ולרכוש גבינות, לחמי מחמצת טריים ויינות, ומדי פעם מתקיים הפנינג לכל המשפחה, שכולל מקומות ישיבה והימרחות, הופעות חיות ותפריט מצומצם אך מהודק של מנות שמשלבות בין גבינה לפחמימה. השילוב המושלם.

בגלל שאני בחורה שיודעת מה היא רוצה, ישר הזמנתי את הקלצונה מוצרלה (40 שקלים) שנאפית בטאבון וממולאת במוצרלה, עגבניות טריות, עלי בזיליקום ושמן זית. כמה פשוט, ככה טעים. כל המרכיבים בקלצונה הזו היו בול מה שצריך, מאפה חם שבא להתכרבל בתוכו, גבינה נמתחת וקצת עגבניות בשביל החמיצות. יאם.

מחלבת עברי קלצונה מוצרלה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
קלצונה מטריפה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

מחלבת עברי קערת ספיישל (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
כשמסיימים את מה שבפנים, אוכלים את הקערה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

המנה השנייה שידעתי שאני חייבת לצלול לתוכה היא קערת הספיישל (59 שקלים), שהיא קערת בצק יחסית דקה ובה זיהיתי לפחות שלוש גבינות מטריפות, פלפלים קלויים, קונפי שום, עגבניות וחצילים קלויים, בצל שרוף (לא מספיק) ופסטו כוסברה-פטרוזיליה עם שום. למנה הזו היו יתרונות וחסרונות. הבצק היה פושר, וחבל, ציפיתי לחום הממכר הזה של הטאבון, אבל עדיין טעים. הבצל היה מיותר, הוא היה חי למחצה ולא הכי נעים ללעיסה. אבל שאר המרכיבים - אליפות. לא סתם כל שולחן סביבי הזמין את המנה הזו לחלוקה ולא השאיר פירור.

למרות שבאתי בשביל הפחמימות, לא יכולתי להתעלם מהעובדה שהמנה הפופולרית אצל שאר האורחים, שככל הנראה זה לא ההפנינג הראשון שלהם במשק, מזמינים את מנת הבוראטה. בוראטה היא גבינה שמקורה באיטליה, שקיק מוצרלה שעוטף שמנת רכה. במשק עברי היא מוגשת על עלים ירוקים, עם עגבניות שרי וגרעיני רימונים, בתיבול של חומץ בלסמי מצומצם ובתוספת הלחמים המקומיים. ללחמים כמובן שכבר לא היה לי מקום, אבל הסלט התברר כלהיט של הארוחה. הגבינה הייתה שלמות, טרייה, קרירה, עדינה, והריגוש של לתקוע בה סכין ולראות את השמנת נשפכת היה מסעיר. הירקות היו פריכים וכיפיים, הרוטב היה מאוזן וכל ביס עם סיבי המוצרלה הקרועים היה מעדן. אחלה סלט, שמקבל בוסט רציני מהבוראטה המצוינת של המשק. ארוחה טובה כמו שאני אכלתי שם הייתה יכולה לאכול גם משפחה של 3 נפשות.

_OBJ

על קינוח כבר ויתרתי, אבל את הבוראטה מהחנות של המשק אימצתי הביתה. בשבילי היא כבר משפחה.

>>פעם אחרונה תקענו בבורקס חזן ביהוד

מחלבת עברי. משק 50, מושב עזריה. טלפון: 08-9227266