לאחרונה נפתח בטיילת תל אביב מתחם רחב ידיים מבית גרקו: מסעדה, בר, מעדנייה, גלידרייה ועמדת טייק אווי לגירוס וסופלקי שאפשר לקחת ממנה מנות וללכת, ואפשר לשבת בספסלים הסמוכים. המקום מצטרף לבינגו בורגר שנפתח לא מזמן גם הוא ליד בריכת גורדון ושניהם מספקים אופציות זלילה חדשות ואחרות ממש על הים. לא נשקר, בשנה שבה רוב הפעילויות של כולם הן בחוץ בחלל הפתוח, נראה שזה בא טוב לכולם.

גרקו ביץ' (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
גרקו ביץ' | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
גירוס עגל וכבש (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
גירוס עגל וכבש | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

לקחנו גירוס עגל וכבש מגולגל בפיתה יוונית עם רוטב עגבניות צלויות, פטרוזיליה ובצל (54 שקלים) בתוספת שקיק צ'יפס. הבשר טעים, רך, מתובל בעדינות, תוספות הירקות היו טובות ומרעננות והחמיאו לבשר, אבל אפשר היה לשים עוד קצת מהן, והפיתה הייתה המרכיב שקצת סיכל למנה - היא לא ספגה מספיק את השומן או העגבניות, מה שהוביל ליבשושיות מסוימת שאפיינה את המנה. בשביל להרטיב קצת את כל הסיפור השתמשנו בתוספות הרוטב הנלוות למנה - צזיקי וטחינה. בניגוד לטחינה, צזיקי או יוגורט לא נפוצים באוכל הרחוב המקומי מטעמי כשרות, והצזיקי של גרקו הוסיף פה מאוד. מה שכן, אם להסתמך על שכנינו לספסל, נדמה שעשינו טעות גדולה שלא לקחנו את הסקורדיליה, שתוארה כמצוינת ופרשית.

הצ'יפס הנלווה היה מאכזב - קליפות חלולות של צ'יפס שלא טוגן כראוי, ללא זכר לתפוח אדמה. אומנם כמות הבשר נדיבה, אבל בחישוב כולל של הצ'יפס המיותר, המחיר של המנה גבוה מדי. בכזה מחיר היינו מצפים לקבל גם שתייה. בואו נגיד את זה ככה: חלק מהקסם מאוכל ביוון הוא האיכות הגבוהה והמחירים המצחיקים. פה הם מצחיקים בקטע הפוך. הצצה במעדניית גרקו הסמוכה גרמה לנו להבין שהמחירים הגבוהים מאפיינים את המקום, כנראה המחיר לפריים לוקיישן ( שלום לך צנצנת גדולה של לימונים כבושים ב-180 שקלים).

צ'יפס ואחד מהקוקטיילים של המקום (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
צ'יפס ואחד מהקוקטיילים של המקום | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

קינחנו בגלידת קאיימקי - גלידת יוגורט עם סירופ פירות יער ושקדים קלויים (32 שקלים). המנה היא עצומה, משפחתית. אני לא רואה איך בן אדם אחד משתלט על כזאת כמות. הגלידה עצמה אוורירית מאוד, טעימה ומאוזנת מבחינת חמוץ-מתוק והתוספות חינניות וכיפיות. עם זאת, יצא לנו חשבון של ארוחה במסעדה ולא של משהו לאכול  רגע על ספסל ליד הים.

גלידת קאיימאקי (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
גלידת קאיימאקי | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

גרקו Beach. רציף הרברט סמואל 11 (חוף פרישמן), תל אביב. לא כשר