מכורי הוולט בוודאי כבר נתקלו בגולדן בוריטו באחת מהגלילות היומיות בחיפוש אחרי ארוחה. באופן כללי מזללת גולדן בוריטו מתנהגת כמו מקום שבנוי על משלוחים וטייק אווי: אם לא מגיעים אליה במיוחד או למסעדת דה סטריטס בתוכה היא פועלת (על הקמת הגולדן בוריטס אמונים בעלי הסטריטס נדב נאמן, רני עופר ויונתן גרינברג), קשה לנחש שהיא קיימת. ההזמנות מתבצעות דרך מסך מגע (לא פעם ראשונה שלנו, זה בסדר) והמנות יוצאות מחלון של בית הקפה. אם רוצים בכל זאת לשבת ולאכול במקום, אפשר להתיישב באחד משלושת ספסלי הקק"ל שניצבים שם בצפיפות. 

התפריט בגולדן בוריטוס כולל חמישה סגנונות בוריטו חיטה (קלאסי, קליפורני, ג'מייקני, קוריאני ובוריטו ארוחת בוקר) עם חמישה מילויים לבחירה: תבשיל בקר, תבשיל עוף, קריספי צ'יקן, רידיפיין מייט טחון ושרימפס (בתוספת 5 שקלים), כשאת כל המנות ניתן גם להזמין בצורת בולים (קערות) שמגיעים עם טורטיית תירס בצד. 

ברקפסט בוריטו (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
ברקפסט בוריטו | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

ראשון בחרנו בבוריטו הכי פחות שגרתי, בוריטו ארוחת הבוקר (48 שקלים): ביצה מקושקשת, צ'דר מגוררת, האש בראונס, אבוקדו, סלט עגבניות פיקנטי, שמנת חמוצה וצ'יפוטלה דבש. מלבד לשתי תקלות מבאסות - ההאש בראונס הם למעשה מקלוני תפוח אדמה מבושלים ולא הלביבה הקלאסית, וגבינת הצ'דר שלא הותכה מספיק - הופתענו לטובה מהשילוב. הביצה הייתה עשויה מדיום ולכל המנה היה באמת טעם של ארוחת בוקר. 

הבוריטו השני שבחרנו הוא בוריטו קלאסי במילוי קריספי צ'יקן: אורז, שעועית שחורה מבושלת (פריחולס), חסה וסלט עגבניות פיקנטי (52 שקלים). הבוריטו מוגש לצד שני רטבים טובים וכיפיים - סלסה ורדה לימונית שהיא תענוג לחובבי כוסברה וצ'יפוטלה דבש טעים ומעושן. העוף המטוגן פריך בחוץ ורך בפנים וכל העסק מגולגל כהלכה ואפילו לא מלכלך יותר מדי. אל תוותרו על הרטבים הנלווים, הם באמת אחלה של תוספת. 

בוריטו קלאסי עם קריספי צ'יקן (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
בוריטו קלאסי עם קריספי צ'יקן | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

הבוריטו האחרון שנדגם היה הקליפורניה בוריטו במילוי נדיב של רידיפיין מיט טחון (54 שקלים): צ'יפס, כרוב לבן וסגול, צ'דר מגוררת, מיונז צ'יפוטלה ורוטב חלפיניו ליים. לזה הוספנו גם אבוקדו (6 שקלים). הצ'יפס הוא תוספת כיפית והכל השתלב טוב: קצת שומני, קצת חריף, קצת חמוץ. היה עוזר אולי לצרוב את הרידיפיין לפני כן על הפלנצ'ה - גם בשביל הטעם והמרקם, וגם כי הוא היה מעט פושר. המחיר אומנם לא זול, אבל ביחס למקומות אחרים שגובים תוספת תשלום על שימוש בתחליף איכותי כמו רידיפיין מיט, מדובר באופציה סבירה לארוחת צהריים.

בוריטו קליפורניה עם רידיפיין מיט (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
בוריטו קליפורניה עם רידיפיין מיט | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

גולדן בוריטו לא מנסה להיות נאמנה לאוכל מקסיקני מסורתי, וכשמגיעים ללא ציפיות ל"אוכל מקסיקני" העובדה הזאת לא ממש מפריעה. עכשיו רק תחליטו אם במחיר הזה אתם רוצים כריך בוריטו או כריך המבורגר.

גולדן בוריטו. אבן גבירול 114, תל אביב. לא כשר