השבוע הגעתי למסעדת פלאטבוש השוכנת באחת הפינות התל אביביות הפחות יציבות-קולינרית של השנים האחרונות, יהודה הלוי-נחמני. הבעלים של פלאטבוש הישראלית מגיע משכונת פלאטבוש בברוקלין, שם הוא מפעיל מסעדה שמגישה אוכל ים תיכוני, ועכשיו הוא עושה את ההפך: מגיש לישראלים בתל אביב את אוכל המהגרים של שכונת פלאטבוש: מטבח אפרו-לטיני, קאריבי, ג'מייקני, מרכז אמריקה ובעיקר של המהגרים מאותם אזורים, שהביאו את המטבחים האלה לשכונה הכה מגוונת מבחינה אתנית בברוקלין, ניו יורק.

גם תל אביב היא עיר של מהגרים במידה מסוימת, אבל כזאת מסעדה עוד לא הייתה כאן, ובערב בו ביקרנו שם המקום היה מלא במשפחות שהגיעו מבילוי בפארק קריית ספר, זוגות וגם סקרנים וסקרניות שהגיעו במיוחד מחוץ לעיר. מתוך תפריט ארוך מאוד בחרנו להתחיל עם פיקו דה גאיו (32 שקלים) שמגיע בליווי צ'יפס פלנטיין (פלאטנו), אותה בננה שנהוג לטגן ולייבש, ופה נתקלנו בגרסה מאוד טעימה שלה: צ'יפסים ארוכים טעימים ופריכים, נטולי שמנוניות שכיף לטבול בסלסה החריפה שקצוצה דק דק דק. פתיחה מבטיחה.

פיקו דה גאיו וצ'יפס פלנטיין (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
פיקו דה גאיו וצ'יפס פלנטיין | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

המנה הבאה שהגיעה לשולחן גרמה לנו להבין שטעים פה וזה לא רק גימיק של שעטנז תרבויות רחוקות: מק אנד צ'יז (38 שקלים) נהדר, רותח, גבינתי. המנה מוגשת במחבת ברזל בוערת מחום והמקרונים החלולים בתוכה מבושלים למידה מדויקת, מוצפים בתערובת גבינות של צ'דר אנגלי, גרוייר וגאודה עם פלפל שחור ורוטב בשמל. אם אני לא טועה היו שם גם קצת פירורי לחם לפריכות. אחרי לא מעט פעמים של חשק עז למנת מק אנד צ'יז הגונה ואז אכזבה גמורה מההיצע הקיים, חייבים לתת פה קרדיט ענק על מנת מק אנד צ'יז מוצלחת ביותר. 

View this post on Instagram

A post shared by Flatbush TLV (@flatbushtlv)

המנה המצטיינת, זאת שבשבילה אחזור לפלאטבוש, היא הג'רק צ'יקן, ולא בכדי היא הוזמנה בכל שולחן שם. מדובר בתיבול ג'מייקני מסורתי שכולל בין היתר מגוון פלפלים חריפים, בצלים, שום, קינמון, ציפורן, מוסקט, ג'ינג'ר ועוד, בו משרים את העוף ואחר כך צולים ומעשנים אותו. אפשר לבחור אם להזמין את הג'רק צ'יקן במסגרת "דינר", שם הוא מגיע בתוספת ראסטה פסטה (פסטה בתיבול ג'רק וקצת גבינה) או בתוספת אורז עם שעועית וקוקוס (78 שקלים), ואפשר להזמין רק את העוף (40 שקלים). אנחנו עשינו טעות והזמנו את הדינר עם הפסטה, שהייתה מיותרת ומבושלת יתר על המידה, אבל העוף כל כך טעים, כל כך עסיסי, כל כך לא מקומי, שלמי אכפת מהפסטה הזאת. העוף צלוי ומעושן, מלא בטעמים חזקים ותבלינים עזים, ומבפנים הוא עסיסי כמו שכל כרע עוף צלויה רק חולמת להיות. 

ג'רק צ'יקן (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
ג'רק צ'יקן | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

בגזרה הצמחונית הזמנו גרסה מעניינת ומוצלחת של ארפה, שונה מאוד מהגרסה המושחתת שהכרנו בתל אביב, שכללה המון חמאה וגבינה נמתחת. מדובר במעין פיתת קמח תירס, לא רכה ולא מאוד גמישה, שממולאת בשעועית אדומה מבושלת ורכה, סלסה טרייה, אבוקדו וגבינת קוטיחו מקסיקנית. הרוטב חרפרף וחמצמץ, ולמרות השעועית המנה מרגישה קלילה. המחיר (50 שקלים) אולי גבוה ביחס לשאר המנות, שמתומחרות באופן יותר מתון, אבל ההשקעה והביצוע טובים ומדגימים יפה את מנעד הכישורים של הצוות כאן.

ארפה צמחונית (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
ארפה צמחונית | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

לקינוח התנפלנו על עוגת רום פשוטה וטעימה מאוד (25 שקלים), מעוטרת בסירופ חלב מרוכז ופירות יער. עוגה טעימה, פשוטה ולחה שחתמה את אחת הארוחות המעניינות והמפתיעות שאכלנו לאחרונה בתל אביב, וזה ממש לא נאמר בהתנשאות או לעג. עכשיו רק נקווה שפלאטבוש תצליח לשרוד בזירת המסעדנות התל אביבית הקשוחה ושלאט לאט נוכל לטעום כאן את כל התפריט. 

עוגת רום (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
עוגת רום | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

פלאטבוש. יהודה הלוי 52, תל אביב. לא כשר