אחת מסדרות הטלוויזיה האהובות עליי היא "חברים" האלמותית. כן, גם אחרי שני עשורים היא לא מפסיקה להצחיק אותי. מבחינה קולינרית, היא הכירה לנו את ארוחות חג ההודיה המפורסמות של מוניקה, המאפינס של קפה סנטרל פרק, הטרייפל הידוע לשמצה של רייצ'ל גרין וגולת הכותרת - כריך המיט בולס של ג'ואי, שאף הגן עליו בגופו כאשר חשב שנורו לעברו יריות בסיור משטרתי. הכריך הזה מופיע בחלומותיי הרטובים: לחמניית פוקצ'ה טרייה, כדורי בשר עסיסיים, רוטב עגבניות מטפטף וגבינה מותכת. חלום איטלקי.

מתכונים לראש השנה

בוקה בוקה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
בוקה בוקה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

זו האסוציאציה שהייתה לי בראש כשעצרתי לצהריים באמצע יום עבודה עם ידידה בשוק הכרמל. קבענו לנסות את הכריכים האיטלקיים של בוקה בוקה (Bocca Bocca), מזללה המציעה לחמי פוקצ'ה גדולים שמתמלאים בבשר או ירקות מהמטבח האיטלקי. העיניים כמובן היו גדולות מהקיבה, והזמנו יותר מדי: בוקה עוף ברוטב פונגי (29 שקלים), בוקה רוסטביף (36 שקלים), בוקה קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות (29 שקלים) וכמובן בוקה קציצות בקר ברוטב בולונזה (29 שקלים), הרי לשם כך התכנסנו.

הפוקצ'ות התחממו בתנור בזמן שאנחנו ספגנו קצת מאווירת השוק התוססת, ולמרות שלא היו הרבה לקוחות, ההכנה ארכה זמן רב יחסית לדוכן. מזל שבעל הבית פינק בינתיים בלימונצ'לו ביתי טעים.

הכריכים הגיעו יחדיו לשולחן במעמדים מיוחדים ונוחים שהחזיקו אותם במצב מאונך. על המגש הונחו גם עלי ארוגולה מרים וחמצמצים, ממרח חריף (לא חריף במיוחד), פסטו ועגבניות שסבלו לצערי הרב מאנמיות ובישול יתר. גם פרוסות בצל מטוגן דקות דקות נחו שם על המדף, לא ברור לאיזו מטרה.

אקדים ואומר שהמקום כשר. מה ששמעתם, איטלקי בשרי כשר, מה שאומר שאין פה גבינה, חמאה או שמנת אלא תחליפיהם. וזה מורגש. לרעה. תבשיל העוף-פטריות שחה במין שמנת צמחית שנקרשה על השיניים וחבל - אם כבר עושים בלי חלב, אז לכו על הכנה של עוף שלא מצריכה מוצרי חלב. הבוקה רוסטביף היה שיפור משמעותי. הבשר היה טעים ועסיסי, אם כי בסופו של דבר הכריך היה מעט יבש.

בוקה בוקה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
בוקה בוקה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

בוקה בוקה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
בוקה בוקה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

המנה הטבעונית אכזבה גם כן. קציצות הירק היו שומניות מאוד וחסרות טעם. גם רוטב העגבניות סבל מהיעדר טעמים עזים והיה די משעמם. זה הכריך שאכלנו ממנו הכי מעט. כשניגשנו לקציצות הבקר הציפייה הייתה בשמיים, והמציאות – איפשהו באדמה. כדורי בקר קטנטנים (בגודל של כיפלי גריל. לא ברור אם הקציצות היו גדולות יותר והתפרקו או שמראש קובבו לגודל הזה) בתוך רוטב בולונז סביר אך חסר ייחוד, שבבי גבינה טבעונית ספורים מעל וזהו.

בוקה בוקה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
בוקה בוקה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

איזו אכזבה, יא אללה. איפה העסיסיות המושחתת של הלחם הרך שסופג את מיצי רוטב הבשר והעגבניות עם איזו גבינה מותכת שמעקצצת את החך? כל אלו נשארו בניו יורק.

אז כן, המקום חמוד, ההגשה כיפית, הלחם סופג טוב את הרטבים וכל הרעיון מדליק לאללה. אבל עם כל הרצון לתמוך ולפרגן לעסקים קטנים ומשפחתיים, הפעם אאלץ לומר שלום ולא אריבדרצ'י.

>>> בפעם הקודמת איילה תקעה עראייס מטמטם בדוויני בפיתה

בוקה בוקה. הכרמל 40 תל אביב יפו. כשר