השבוע מצאתי את עצמי מפרפרת בהרצליה בשעות בין ערביים. סיימתי את החלוקה ותכננתי להוריד מנת פלאפל או שווארמה ברחוב סוקולוב, שם לא חסרות אופציות זלילה זולות וטובות. הנורות שתלויות מעל השדרה בדיוק נדלקו ומצאתי את עצמי נסחפת לאווירה קרנבלית של חו"ל. להפתעתי מצאתי חניה בקלות ויצאתי היישר לתוך מסעדונת קטנה ומתוקה, שקירותיה מכוסים במזכרות כדורגל מהצד הדרומי של אמריקה. כמו שאומרים, הסתקרנתי אז באתי. לה סלסטה היא פיצרייה דרום אמריקאית, מה שאומר מאפים מסקרנים שמוכנים במקום ונאפים בטאבון גדול, שמשך אותי כמו פרפר לאש.

לה סלסטה הרצליה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
קחו לפה את אנריקה איגלסיאס אחרי ההופעה שלו | צילום: איילה כהן, mako אוכל

לה סלסטה הרצליה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
טאבון לבנים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

אז האש מלבלבת, המוזיקה הלטינית צוהלת, בירת סאן מיגל מוגשת בכוס קפואה והפיצות קרויות על שמם של שחקני כדורגל דרום אמריקאים. אין, אי אפשר לעמוד בפני זה. הפיצות בסלסטה מרובעות ומחולקות לשתי קטגוריות: על בסיס רוטב עגבניות עם אין ספור תוספות בשריות מעניינות, או על בסיס בצל. כן, זאת לא תקלדת, בצל. אני ראיתי בצל והתלהבתי. מדובר בסוג של גרסה דרום אמריקאית לפוגצטה, שהיא שילוב בין פוקצ'ה לפיצה. ובצל, ערימות ותלוליות של בצל. מגישים כאן גם פסטות שונות, אמפנדס ואפילו כריך צ'יביטו, כריך מושחת עם בשרים, גבינה, ביצת עין וירקות. מדובר בכריך הלאומי של אורוגוואי, אבל לצערי הגדול הוא מוגש בימי חמישי בלבד ולא זכיתי לנעוץ בו שיניים. החלטתי ללכת על הטקיטו – פיצת פטריות, פרמזן ובזיליקום על בסיס בצל (33 שקלים) ואמפנדה במילוי גבינות ובצל (16 שקלים).

לה סלסטה הרצליה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
לבכות מאושר | צילום: איילה כהן, mako אוכל

לה סלסטה הרצליה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מהנה, אבל זה לא הלהיט האמיתי של המקום | צילום: איילה כהן, mako אוכל

התיישבתי בחוץ ולגמתי בירה קפואה. אחרי יום עבודה מפרך, אין עונג גדול מזה. הבעלים המקסים של המקום הוציא לשולחני את הפיצה הלוהטת והאמפנדה. נשנוש מושלם עם הבירה. הפיצה התגלתה כשיחוק. נכון, התחושה היא יותר של פוקצ'ה לחובבים, אבל הטעם של הבצל האפוי למחצה, הגבינה המותכת והפסטו המיוחד באו לבלוטות הטעם שלי ממש טוב, והבצק היה פריך וטעים.

שימו לב, לא מדובר במאכל עדין, ובטח שלא במשהו שמתאים לדייט לוהט. הפיצה שמנונית בקטע כיפי ומשאירה הבל פה בצלי חזק שלגמרי שווה את זה, לי לפחות, אבל בואו נגיד שאם היו לי תוכניות מעניינות לאחרי זה, כנראה שהייתי נאלצת לבטל אותן. האמפנדה דווקא קצת אכזב, ייתכן שחומם שנית, אבל בכל אופן, אם אתם באזור לכו על פיצת הבצל. אני יודעת כבר שאני אחזור לפה לשתות בירה, לאכול עוד פיצה ולצפות במונדיאל הקרוב עם הבעלים על הבר. ללא ספק זאת תהיה חוויה שמחה.

>> בפעם הקודמת אכלנו נאגטס של ויטרינה

לה סלסטה. סוקולוב 57 הרצליה, 09-9557016. לא כשר