האמת היא שבכלל התכוונתי לאכול משהו אחר. לא ניכנס לשמות וכתובות, אבל בניתי כבר על מנה מסוימת של בשר, שמגיעה בפיתה ומוגשת איפשהו ברחוב סלמה בדרום תל אביב, ולמרבה האכזבה את פניי קיבל דף נייר רעוע בכתב יד חשוד שבישר "חוזר עוד חצי שעה". לא היה מצורף מספר טלפון או השעה בה נתלה הפתק, כך שנאלצתי לחשב מסלול מחדש בזמן שהבטן מקרקרת.

המזל שלי היא שסלמה ממש קרובה לשכונת פלורנטין, שזאת שכונה תוססת עם לא מעט אופציות לאוכל מהיר ומספק. מסלמה עליתי ברחוב ויטל והמקום שתפס את תשומת ליבי היה אמסטרדם פרייז – צ'יפסרייה קלאסית של צ'יפסים בקונוסים מנייר ושלל תוספות: נקניקיות בשריות או טבעוניות בלחמנייה/סירה/קורן דוג; שניצלונים ואצבעות מוצרלה.

אחרי התלבטות בחרתי בצ'יפס מיקס – תפוחי אדמה ובטטה (22 שקלים) ובנקניקיית בקר חתוכה בסירונת בצד (13 שקלים). חשבתי שפה נגמרו ההחלטות הקשות אבל אז פגשתי את רשימת הרטבים, אמאל'ה: בוטנים, שום, צ'דר, צ'יפוטלה ואפילו נוטלה! מה הקשר, חשבתי, ואז נזכרתי שאני במעוז הסטלנים, בלב ליבו של רחוב של ברים ואנשים רק מחפשים מאנצ'ים. חוץ ממיונז וקטשופ לקחתי את רוטב אמסטרדם – קארי, מיונז וחמוצים ורוטב בוטנים הולנדי.

אמסטרדם פרייז - תפריט (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
לטבוע ברטבים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

אמסטרדם פרייז - צ'יפס ונקניקייה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מאנץ' קלאסי | צילום: איילה כהן, mako אוכל

View this post on Instagram

A post shared by amsterdam fries אמסטרדם פרייז (@amsterdamfriestlv) on

עכשיו, בואו נדבר שנייה על צ'יפס. הגיע הזמן שמישהו יגיד את האמת לגביו – צ'יפס בטטה טעים יותר. זהו, הוצאתי את זה. עם כל האהבה שלי לתפוחי אדמה, ויש לי, כמעט תמיד הגרסה הכתומה מצליחה להצטיין ולהאפיל על הצ'יפס הקלאסי. גם כאן, אפילו שתפוחי האדמה הם מזן אידיאלי לטיגון כפול כמו שצריך, ועוברים את הטיפול הנכון, הצ'יפס בטטה טעים יותר, ולא יעזור בית דין. אני כותבת את זה בלב כבד כי צ'יפס זה החיים שלי. שלא תבינו לא נכון, גם הצ'יפס הרגיל פה אחלה ורמת המליחות טובה – לא מופגז מדי ולא תפל. מרגישים שמכינים פה את הצ'יפס במקום, וזה כיף. הנה מקום שמתרכז כולו במנה מסוימת ונותן לה את הכבוד שמגיע לה עם חומרים טריים ולא קפואים.

אמסטרדם פרייז - צ'יפס מיקס ורטבים (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
אמסטרדם פרייז - צ'יפס מיקס ורטבים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

רוטב הבוטנים היה יציאה לא רעה, למרות שהוא משמעותית התאים יותר לצ'יפס מאשר לנקניקייה, שהייתה סטנדרטית, בטח לא נקניקיית בוטיק בעבודת יד, אבל עושה את העבודה בסך הכל ומוגשת עם בצל קצוץ ותלולית של כרוב כבוש משימורים. הכי נהניתי בסופו של דבר לטבול אותה בקטשופ והמיונז הבסיסיים, שהיו טובים והמיונז היה סמיך במיוחד כמו שאני אוהבת. בשורה התחתונה – זה מקום שאם הייתי מגיעה אליו אחרי שתי בירות באחד הברים הסמוכים ולא אחרי משמרת, הייתי שמחה יותר, אבל אחלה צ'יפס לכל מי שמחפש מאנץ' פריך ומושחת.

>> בשבוע שעבר תקענו שניצל בפיתה בפלאפל תדמור

פפוש

אמסטרדם פרייז, ויטל 10, תל אביב יפו. טלפון: 03-9336818