egz הוא דוכן אוכל חדש בפוד קורט של קניון עזריאלי תל אביב שבליבו כריכי אגז - חביתה מקושקשת פלאפית במיוחד עם תוספות משתנות. מדובר, גם אם לא באופן רשמי, בגרסה מקומית (בכשרות חלבית כמובן) ללהיט eggslut החו"לי ובטח שלמנת המקמאפין הנודעת של מקדונלד'ס, ככה שלא מפתיע השימוש הרווח בצמד המילים "כמו בלונדון" כאשר מתייחסים אל אגז הישראלי (אומנם כבר פעל בתל אביב מקום שרכב על טרנד ארוחות הביצים, מיזם בשם egssporn שפעל במתכונת משלוחים בלבד ולא האריך ימים, אבל באגז יש גם ישיבה במקום, אם אין לכם בעיה לשבת לאכול בפוד קורט של קניון עזריאלי). 

לפני שבכלל נתעמק, צריך קודם כל להודות על האמת: עם או בלי הביקורת הזאת, egz בעזריאלי ככל הנראה יהיה להיט טיקטוק, מגנט בלוגרים ומשפיעני אוכל ועוד וי לסמן אצל לא מעט מתבגרים ומתבגרות שבעי רול אפים, משקאות פריים, דים סאם לחימום במיקרו וכו'. זה גם המקום להודות שאני ככל הנראה לא קהל היעד של המקום, אבל עדיין, מצאתי את עצמי בקומה 1 של קניון עזריאלי בשעת בוקר מאוחרת ביום חול ולא רק שלא הייתי היחידה שם, אפילו לא הייתי האישה הכי מבוגרת בזירה. 

egz קניון עזריאלי (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
egz קניון עזריאלי | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
התפריט ב-egz (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
התפריט ב-egz | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

במרכז התפריט 6 כריכי בסיס: קלאסי/ישראלי/סלט ביצים/חלומי/נפוליטני/על הבוקר, שמחיר כל אחד 31 שקלים. זה לפני תוספות שממליצים כאן להוסיף כמו אבוקדו (10 שקלים), ממרח כמהין (6 שקלים), צ'דר (5 שקלים) ועוד. ברירת המחדל של הכריך היא לחמניית בריוש רכה, אבל ניתן להמיר אותה בלחמנייה ללא גלוטן ואפילו בעלעלים. בתוספת 20 שקלים ניתן להשתדרג לארוחה הכוללת שתייה ושלישיית האש בראונז לצד מטבל לבחירה. התכבדתי בארוחה של כריך קלאסי (51 שקלים) ובכריך "סלט ביצים על המקום" (31 שקלים). את הביצה הקשה אכן קוצצים על המקום לסלט שיושב בלחמנייה עם בצל ירוק, בצל מקורמל, מלפפון חמוץ, חסה לאליק פריכה וממרח ספייסי מיונז. סלט ביצים סטנדרטי, בצלי, לא טעים במיוחד ובוודאי שלא רע. 

ארוחה קלאסית באגז. 51 שקלים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
ארוחה קלאסית באגז. 51 שקלים | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
בריוש סלט ביצים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
בריוש סלט ביצים | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

את הביצה המקושקת העננית, גולת הכותרת של המקום, מכינים גם במקום: העובדת מוזגת בלילה מוכנה מראש לכד, וכמעט כמו בריסטה, היא מקציפה אותו באוויר חם במכונה ייעודית. את הבלילה המוקצפת והעננית היא מעבירה לפלנצ'ה, מוסיפה לדיסקית האוורירית פרוסת צ'דר שנמסה מעליה ורק אז מכניסה ללחמניית הבריוש בתוספת בצל מקורמל ואותו ספייסי מיונז. אחרי ביס ראשון מבינים: קשה שלא לאהוב את הביצה הזאת - היא אוורירית ודחוסה בו זמנית, עבה וכיפית. מה יש לא לאהוב בכריך מקושקשת? בביס השני והשלישי משתלט טעמו האגרסיבי של הבצל המקורמל, הספייסי מיונז לא יותר מסביר והבריוש קצת מתפרק. לא כריך שמסיימים ומרגישים שחייבים עוד אחד ולפחות לטעמנו, לא כריך שמצדיק הגעה במיוחד לפוד קורט של עזריאלי.

egz. הכריך הקלאסי (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
egz. הכריך הקלאסי | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
האש בראונז. פריכים ושמנוניים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
האש בראונז. פריכים ושמנוניים | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

תוספת ההאש בראונז מספקת לכאורה את הסחורה: לביבת תפודים פריכה ושמנונית, אבל טעם וריח השמן העמוק הקשה עלינו לסיים אותה. בשורה התחתונה, נשאיר את אגז לצעירים שיכולים לאכול אוכל שמנוני כזה לארוחת בוקר ולא לחטוף צרבת, אין ספק שהם ייהנו. מי עוד יכול ליהנות מהחוויה? מי שמתגעגע לחוויית אג מקמאפין של מקדונלד'ס בשדה תעופה זר. כנראה שהמיתוג "כמו בחו"ל" אכן תפס. 

egz. קניון עזריאלי תל אביב (מתחם מזון מהיר קומה ). שעות פעילות: ראשון-חמישי 08:00-20:00, שישי 08:00-14:00. כשר חלבי