רביעיית פלורנטין בתל אביב היא עוף משונה: מצד אחד היא גדושה באטרקציות קולינריות שוות (חגי והלחם מעבר לכביש, סניף fika, סניף באבאג'ים, ביסטרו לונל ומעדניית-קצביית הדגים ימה הסמוכה של יובל בן נריה. וזה בלי למנות את המקומות בשכונת פלורנטין); מצד שני הבילוי במתחם לא באמת מרגיש אורגני ובלא מעט שעות ביום אין הרבה תנועה שם. ולמרות האופי המעט מלאכותי, חבל לפסול מראש את המתחם, שכאמור מצליח למשוך אליו עסקי אוכל טובים. 

אורבי קפה - קפה באמבל (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
אורבי קפה - קפה באמבל | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

על פתיחת קפה אורבי דיווחנו כשלמלחמה הנוכחית עוד התייחסו כ"חרבות ברזל". מאז, השותפים שפתחו את המקום, עולים חדשים ממוסקבה, שדרגו את התפריט במקום, שייבא לדרום תל אביב את תרבות הבראנץ' של מוסקבה והגיש מנות (מי שמצפה כאן לקלאסיקות סובייטיות יתקשה למצוא אותן). ניצלנו את ההזדמנות להגיע למקום, שמככב במספר "סרטוני סיקור" של משפיעני אוכל ברשתות החברתיות ולשמחתנו גילינו שהמנות לא רק פוטוגניות וחתיכיות, הן גם טעימות. אפילו נוכחנו לגלות שמשקה הבאמבל - קפה ומיץ תפוזים - אינו סוטה כפי שדמיינו ואף מעניין. במהלך היום אורבי מתפקד ככבית קפה עם משקאות, קינוחים ומנות בראנץ' מושחתות וקלאסיות, ובערב נכנס לעניינים תפריט פיצות ומצטרפים דיג'ייז מתחלפים (נראה שהחלל של פונטו פיצה המוצלחת, שפעלה באותו מתחם ולא האריכה ימים, משמש כעת למטבח המסעדה). 

אורבי קפה - אינגליש מאפין בייקון, חביתה, גבינות (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
אורבי קפה - אינגליש מאפין בייקון, חביתה, גבינות, צ'יפוטלה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

תחילה נדגמה מנת "מאפין בייקון" (58 שקלים) - אינגליש מאפין שבתוכו חביתה שמנמנה עגולה, צ'דר ומוצרלה, ובייקון כמובן. המנה טעימה, שמנונית ומספקת, קריצה כיפית לתהילת האג מקמאפין המיתולוגי של מקדונלד'ס. היה אפשר קצת פחות מיונז צ'יפוטלה, אבל לכו תתלוננו על מיונז במקום בבעלות רוסים. 

אורבי קפה - לביבת תפוח אדמה, סלמון, ירוקים, ביצים  (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
אורבי קפה - לביבת תפוח אדמה, סלמון, ירוקים, ביצים עלומות | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אחריה הגיעה מנה קצת יותר מאופקת: לביבת תפוח אדמה וסלמון הדרים (58 שקלים). הלביבה הטעימה טוגנה במיומנות, ועליה הונחו תלולית שמנת חמוצה, צמד ביצים עלומות, כמות נאה של נתחי סלמון כבוש וערימת עשבי תיבול טריים ונקיים. עשינו טעות והוספנו קוויאר אדום (18 שקלים), אבל לא היה בו צורך - המנה הייתה מספקת וטובה דיה כפי שהיא וביצי הדגים לא תרמו פה באמת לסיפור. ההערה היחידה היא שטעמי ההדרים לא היו מספיק דומיננטיים על מנת להעניק לסלמון את התואר "סלמון הדרים".

אורבי קפה - פרנץ' טוסט הונג קונגי (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
אורבי קפה - פרנץ' טוסט הונג קונגי | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

המנה האחרונה, והמפתיעה ביותר הייתה פרנץ' טוסט הונג קונג (56 שקלים). פרוסה עבה מאוד, אבל אוורירית של מעין חלת בריוש, שבמרכזה, כמו בכריך, שכבה דקה של חמאת בוטנים. מעל הבריוש חלב מרוכז - טאץ' רוסי אבל גם מאפיין קינוחים אסייתיים וגם קוביית חמאה. המראה של המנה מרשים ופוטוגני, וכיף לגלות שהיא גם טעימה ומעניינת, ופחות דחוסה וכבדה ממה שנדמה שתהיה. זאת גם מנה גדולה, ככה שבהחלט ניתן לחלוק אותה כקינוח עבור כמה אנשים, ולא היינו מתנגדים לקבל לצדה פנכה קטנה של הריבה שמוגשת עם הסירניקי. 

לנו נראה שחובבי בראנצ'ים ייהנו מאוד באורבי, וכנראה שיש יותר כאלה ממה שאנחנו חושבים. 

אורבי. מעון 5 א', תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-חמישי 10:00-17:00, שישי-שבת 09:00-17:00. ערבי פיצה: חמישי-שבת 19:00-23:00 (רצוי להתעדכן בחשבון האינסטגרם של המקום). לא כשר