לפני כמה שבועות הצמד בלאל אבו ריא והשף עומר עילואן הקימו מסעדת דגים קטנה וחמודה, עם תפריט שכולל קוקטיילים, מבחר בירות, מנות פיש אנד צ'יפס ומנות פירות ים ודגים בטוויסט מקומי. זהו לא קונספט חדשני בשום צורה - אבל בניגוד להרבה מקומות שאכלנו בהם לאחרונה, שהותירו אותנו בסך הכל אדישים - כאן פיצחו משהו ומראים לכל שאר המקומות איך עושים את זה נכון ועם נגיעה ייחודית שמשאירה טעם של עוד (ובתמחור שפוי).

פיש אנד צ'יפס (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פיש אנד צ'יפס | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מתוך תפריט הפיש אנד צ'יפס בחרנו בנתחי קוד מטוגנים בבלילת הבירה שמכינים כאן ותוספת צ'יפס (47 שקלים). המנה אומנם כוללת רק שתי חתיכות דג, אבל איזה חתיכות: עסיסיות, בשרניות, בצבע ומרקם מושלמים. לבלילה טעמים מיוחדים, ואפילו שבדרך כלל זרעי כוסברה שנואים עליי מאוד, כאן הם הוסיפו טעם נעים וחיוני. לצד המנה הגיעו קטשופ די סתמי (מהסוג המתוק במיוחד), איולי חביב וטרטר מצוין שלא התאפקנו וחיסלנו עד הטיפה האחרונה עם הדגים של שאר המנות. בפחות מחמישים שקלים זאת באמת יופי של מנה.

עוד מנה טעימה ולא שגרתית היא שרימפס צלויים על הפלנצ'ה על צ'זיקי שומי במיוחד לצד סלט עלים פרשי וטעים. (56 שקלים). צזיקי עוקצני ולא מתחנף, חסות טריות, לימון, בצל סגול ומעין צנים שהיה די מיותר. העדפנו לאכול את הצזיקי ככה כמו שהוא, עם השרימפס. למרות שהשרימפס לא  טריים, זאת עדיין מנה נדיבה והגונה וגם בה מורגש תיבול מדויק.

צזיקי שרימפס על הפלנצ'ה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
צזיקי שרימפס על הפלנצ'ה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מנה פחות חזקה בארוחה היא המוחמר (76 שקלים), אותו מאכל מהעולמות הביתיים והמסורתיים; על הנייר זה נשמע מבטיח, על הצלחת זה טיפה פחות עובד: פיתות עבות מדי ועליהן ערימות בצל בסומאק בתיבול אגרסיבי מדי. זאת בין המנות היקרות בתפריט ודווקא במקרה שלה, משהו מתפספס, וחבל. נתחי הדג, בכל מקרה, היו עסיסיים וצרובים מצוין.

מוחמר דג (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
מוחמר דג | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

המנה האחרונה שחלקנו (באופן כללי כל המנות מעולות לחלוקה) היא ה"פישווארמה" (63 שקלים), רק שבניגוד למה שהתרגלנו משווארמה, פה נתחי הדג (מושט) מטוגנים. גם כאן הטיפול בדגים הוא ברמה גבוהה, כל הנתחים הקריספיים יושבים על טחינה ועמבה, פרוסות בצל סגול וכוסברה טרייה. יש כאן תיבול קלאסי של שווארמה, אבל אין פלייקים של בשר כמו בשווארמה.

פישווארמה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פישווארמה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בקיצור, מקום טעים, נעים, מזמין ומשתלם שבטח יגיע בקרוב לוולט כיאה לרוח הזמן.

>> בפעם הקודמת תקענו בשפכטל של רחל בן אלול

קפטן הוק. עמיעד 13, תל אביב. טלפון: 03-6445440. לא כשר