אין תמונה
מארי אנטואנט. אסקפיזם טעים כל כך

הליכה לאורך הציר המרכזי של קריית ההיי טק, הלוא היא רחוב הברזל ברמת החי"ל בתל אביב, הצביעה על שגרה רגילה של סועדים לקראת סעודת הצהריים. נכון לכתיבת שורות אלה, המסעדות המוצלחות של רחוב הברזל היו מלאות, וענני הדאגה של המשבר הכלכלי הוחלפו לשעה קלה בעננים ארומטיים של מאכלים טובים.

לנבחרת המסעדות על הציר התווספה לאחרונה מסעדת מארי אנטואנט, שהפציעה בגלגול חדש למסעדה ששכנה בפלורנטין לפני שנים. המסעדה, בגרסתה החדשה, מאפשרת אתנחתא מעודדת מתלאות היומיום, בשל כליה היפים ועיצובה המהודר והמשובב, המזכיר ביסטרו נחמד באירופה.

בשל מזג האוויר החם, התיישבנו במרפסת סביב שולחנות מחופים מפה צחורה. התפריט מציג מספר מסלולים, לא זולים, אבל נראים מבטיחים. לחם נהדר, משלושה סוגים, הגיע חמים עטוף במפית מעומלנת. אחד מהם, עטור גרעינים ופריך במיוחד, נבצע חמים ונטבל בחמאה רכה. למנה ראשונה הוגשו קוביות פילה בקר, עטופות בקראסט פלפלים, מלווים בסלט קטן וחמוד של שעועית ירוקה ואיולי חרדל. מנה מדויקת ששילבה טעמים רכים של בשר איכותי עם שעועית שנחלטה עד פריכות ראויה.

מעודדים המשכנו למנה כבדה במקצת, שלא יכולנו לעמוד בפניה, של פסטה שחורה. הפסטה, עלים רחבים תוצרת בית, הוגשה משכשכת ברוטב טעים של שמנת מתוקה וכמהין, רצועות בייקון קנדי שהוסיפו מליחות מתונה, פטריות בר, עלי באקצ'וי ודלעת. על כל הכבודה הונח חלמון פעוט של ביצת שלו, ואנחנו אהבנו מאוד את הטוויסט שעשה השף על המנה הקלאסית של פסטה קרבונרה. בשל עומס הטעמים בפה ויתרנו על קינוח, אבל בדרכנו לשירותים המעוצבים למשעי חטפנו בון-בון של שוקולד שחיכה שייקחו אותו, כדי להמתיק ולו במעט את טעמו של העולם האכזר שבחוץ.

Marie Antoinette, רחוב הברזל 7, רמת החי"ל, תל אביב, טלפון: 03-6482999. ארוחה עסקית: א'-ה', 11:00-17:00. יש עסקיות גם בשישי-שבת. מחירים: 68-78-102 שקל ללחם, מנה ראשונה ומנה עיקרית ללא שתייה. עסקית שישי-שבת: 110 שקל. רמת אנרגיה אחרי האוכל: מחייבת לסיים את היום. שורה תחתונה: אסקפיזם טעים, למי שיכול להרשות לעצמו.