מסעדת פאסטל (צילום: עמית גירון, מסעדת פאסטל)
מסעדת פאסטל. לא חייבים להעריך אמנות טובה | צילום: עמית גירון, מסעדת פאסטל

בואו נפתח בווידוי: כמו מרבית האנשים, גם אותי לא תצליחו לתפוס במוזיאון תל אביב ביותר מדי הזדמנויות. אמנם יש יופי של תערוכות מתחלפות, אבל עדיין יותר קל לגרור אותי לאזור בתירוץ של מסעדה חדשה (אגב, תשתלו בסביבה סניף של H&M ואני דוהרת). מסעדת פאסטל נפתחה לפני כשלושה חודשים ממש בסמוך למוזיאון, מעין בראסרי משודרג פלוס, במיקום מקורי, כזה המעניק ווייב אינטלקטואלי וארטיסטי לארוחה. עם זאת, לא מדובר במקום שיגרום לכם לחוש אי נוחות; פאסטל מקפידה להיות נעימה ומאירת פנים, ומשרה אווירה שבהחלט ראויה ללוות בכוס יין (פחות בשליש בירה, ברברים!).

התחלה טובה: לחם ללא עלות

למנות הראשונות בחרנו בשרימפס פרובנסאל (68 שקלים) - מנה מעולה של ג'מבו שרימפס עם ביסק סרטנים, מעט קרם פרש ומולים וירקות שמפוזרים מסביב. השרימפס היו טריים ובשרניים, והרוטב הנהדר הלך מצוין עם הלחם החם שהגיע בתחילת הארוחה (ללא עלות, רצוי לאמץ ביותר מסעדות בעיר הזו). המנה הראשונה הנוספת פחות הרשימה: מיני פסטלים ממולאים בגבינות (48), ריבועים קטנטנים ואלגנטיים למדי שבתוכם גבינות תום וקשקבל מותכות, אבל ציפינו לטייק-אוף קצת יותר מקורי ומעניין לכל סוגיית הפסטלים, סבוכה ומאתגרת ככל שתהיה.

מסעדת פאסטל, שוק ברווז  (צילום: אנטולי מיכאלו, מסעדת פאסטל)
שוק ברווז. מנה רכה, נימוחה ומקורית | צילום: אנטולי מיכאלו, מסעדת פאסטל

המנות העיקריות כללו סטייק באווט (92), העשוי ממותן-בטן תחתונה של פרה, שהגיע אדמדם מבפנים ופריך מבחוץ, פרוס לצד פירה קטיפתי וריבת בצלצלי שאלוט. מנה מעולה שמצריכה קצת עבודת לעיסה ותספק כל חובב סטייקים. העיקרית השנייה הייתה מצוינת גם היא - שוק ברווז עם מלא ירקות ירוקים, לבבות חסה צלויים ומצוינים ופירה בצד (88). מנה שומנית יותר כיאה לברווזים (אוף אתכם, ברווזים!), אבל רכה, נימוחה ומקורית.

מלבד חלל המסעדה המרכזי מקפיד על אקוסטיקה מוצלחת ותאורה סבירה, כזו שמאפשרת לקרוא את התפריט וחשוב מכך - לצלם את המנה ולהעלות לאינסטגרם. בנוסף, מציעה פאסטל גם לא מעט מקומות ישיבה בחוץ ואף בר פנימי חבוי שהוא כבר סיפור שונה לגמרי: שכחו מבני החמישים שמביאים חברים תיירים לערב באופרה פלוס דינר יוקרתי, מדובר בבר מעשנים קטן וצפוף. מפתיע, כי מי בעצם אמור להגיע לשם? הרי אזור המוזיאון הוא לא ממש מתחם בילויים. יכול להיות שזו הדרך למשוך קהל צעיר יותר למקום שבשל צירוף נסיבות מובן (מוזיאון, מיקום ותמחור מעל הממוצע) עשוי להדיר רגליו.

מסעדת פאסטל, שרימפס פרובנסאל  (צילום: תומר ושחר צלמים)
שרימפס פרובנסאל. בראי האינסטגרם | צילום: תומר ושחר צלמים

הקינוחים שהזמנו כללו קרפצ'יו אננס (52): מנה מקורית, מענגת וגם מאוד פשוטה - פרוסות דקות של אננס טרי עם כדור גלידת חלב מלמעלה. קטן, קליל וכל מה שצריך כדי להוריד את הברווז שזה עתה תקעתם, אם כי מתומחר באופן מוגזם. לצדו הגיע גם קרם ברולה (36) שעליו המליצה המלצרית והיה מצוין, כולל כדור גלידת קרמל מלמעלה וטוויל קרמל עוקר לסתות.

אין ספק, מי שמחפש מסעדה טובה לארוחת ערב חגיגית ייהנה מאוד מפאסטל. מי שרוצה גם אבל נרתע מהתמחור היקר של המנות - שינסה את העסקיות - 12:00-17:00, עיקרית ומנה ראשונה או קינוח, במחיר העיקרית בלבד. כך או כך, מה שבטוח זה שגם לאלו מכם שלא נוטים לעוף על תערוכות, יש עכשיו סיבה להגיע למוזיאון.

* הכותבת הייתה אורחת המסעדה.

שאול המלך 27, תל אביב, 053-7103046. שעות פעילות: א'-ש' מ-12:00 עד אחרון הלקוחות.

מסעדת פאסטל, קרפצ'יו אננס (צילום: אנטולי מיכאלו, מסעדת פאסטל)
לקינוח: קרפצ'יו אננס. מוריד יופי את הברווז | צילום: אנטולי מיכאלו, מסעדת פאסטל
>> אחחח, איזה סביח
>> 6 טיפים לצילום אוכל לאינסטגרם