
ההמבורגר הכי טוב בעירביקשנו ממסעדת וולפנייטס את המתכון להמבורגר המ-עו-לה שלהם, ולהפתעתנו – קיבלנו|וולפנייטס שף בורגר| פורסם28/01/1011:01 ![]() צילום: יחסי ציבור |
המצרכים (5 מנות):
לרוטב שום קונפי
להגשה
לא חובה
תוספות נוספות אפשריות, לשומרי הכשרות או בכלל
אופן ההכנה:מכינים את הרוטב: 1מבשלים את שיני השום בסיר קטן בשמן זית בחום נמוך מאוד, עד שהן מתרככות. חשוב להקפיד לא לטגן את השום – אם השמן מתחמם מדי ומתחיל לבעבע, ניתן לכבות את האש ולתת לשום להמשיך להתרכך בשמן החם. מוציאים את השום מהשמן ומקררים. את השמן אפשר לשמור לשימושים אחרים. 2מעבירים את שיני השום דרך מסננת דקה, ומערבבים עם המיונז. הקציצות: 3מערבבים טוב את כל המרכיבים. 4מחלקים ל-5 קציצות, מכפכפים אותן חזק ומאחדים לעובי של כ-2.5 ס"מ (עובי אחיד יאפשר צלייה אחידה של הקציצה וימנע מהקצוות להישרף). 5צולים בגריל רשת (מעל גחלים או גריל גז) – צלייה מעל רשת מאפשרת לשומן להישרף, ועודפי השומן לא נשארים עם הקציצה. לאחר שצולים צד אחד של ההמבורגר (כ-3 דקות) הופכים אותו ומניחים את פרוסת האמנטל מעל, כדי לאפשר לה להתרכך בזמן צליית הצד השני. 6כדקה לפני הוצאת ההמבורגר מהאש, מניחים את פרוסות הבייקון לקלייה על הגריל. הרכבה והגשה: 7קולים את הלחמניות משני הכיוונים, בטוסטר או בגריל. 8מורחים קונפי שום על הלחמנייה, ומניחים את ההמבורגר עם הגבינה, ומעליו את הבייקון הקלוי (3 פרוסות). 9מגישים כל מנה עם 2 עלים פנימיים (בהירים) של חסה, 2 פרוסות עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |