שוק הכרמל הוא כבר מזמן הרבה יותר משוק. הוא הפך ללונה פארק אוכל תיירותי שאליו באים לבלות ורק אחרי זה (אולי) גם כדי לקנות ירקות ופירות. יש בו דוכני אוכל רחוב טרנדיים, ברים עם אוכל שווה, פופ אפים מתחלפים במהירות בזק ובעיקר חוויה קצבית של טעמים וריחות. אין עוד שוק כזה בארץ. הדבר היחיד שהיה חסר כאן כדי להשלים את התמונה זה מקום טוב לארוחות בוקר מפנקת כמו שיש בכל כך הרבה מקומות אחרים בתל אביב. עכשיו ברומיה התחילו להגיש גם תפריט בוקר מיוחד וזו בשורה של ממש.

רומיה הוא לא בדיוק בר יין, אלא חצר יין קסומה ומיוחדת שמתחבאת בין הבסטות ברחוב הראשי של השוק. מבחוץ זה נראה כמו עוד בר אוכל אבל כשנכנסים פנימה מגלים חצר פנימית עם אווירה מדליקה ומלאת סטייל. המוזיקה, העיצוב ופיסת השמיים שמאירה את כל השולחנות באור טבעי מחוללים כאן את הקסם. ברגע שתתיישבו תשכחו מהרעש מחריש האוזניים ומהצפיפות המחניקה של השוק.

החצר של רומיה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
החצר של רומיה | צילום: לין לוי, mako אוכל

עידו פיינבורג (פיתה פנדה) ושותפיו רועי יצחקי (הבעלים של יקב טוליפ) ונדב מנדלסון (מחברת ג'ירפה שעושה סיורי אוכל בשווקים בתל אביב), יצרו כאן תמהיל מנות לא שגרתיות שקיבל חיזוקים מעניינים מהצד התפעולי של המטבח: השף עמית הללי (שעבד עם אייל שני ויהלומה הלוי וגם במקומות שונים בברלין).

התפריט מוגש משעות הבוקר ועד 15:00 ויש בו פיצוחים מעולים מבית הקלייה של עמרני, לחוח מכרם התימנים, מאפים של אורבן בייקרי ומנת פיתה שמוגשת ב"גרסה מפורקת" וכוללת רבעי פיתה פנדה רכה כמו ענן, חציל מאודה רך לא פחות מהפיתה, ביצה חצי רכה, טחינה עם צ'אטני סלק וסלט רענן עם מלפפון, גזר ובצל סגול (55 שקלים). התוצאה היא מנת בוקר לפנתאון שאי אפשר להפסיק לאכול עד שלא נשאר דבר בצלחת.

טוסט תימני - פרנץ' טוסט קובנה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
טוסט תימני - פרנץ' טוסט קובנה | צילום: לין לוי, mako אוכל
ברור שיש גם חציל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ברור שיש גם חציל | צילום: לין לוי, mako אוכל

מנת הדגל בתפריט אותה חייבים לטעום היא ימן טוסט. מדובר בפרנץ' טוסט מקובנה שמוגש עם 2 ביצי עין ותבשיל תרד בגבינה כחולה ועגבניות שרי צלויות (68 שקלים). יש בתפריט גם "מגש בוקר של נדב" שהיא בעצם ארוחת בוקר קלאסית עם מקושקשת, סלט, קובנה, גבינות מעניינות וממרחים (56 שקלים); "פתיחים של רומיה" – מבחר נשנושים שיהיה טעים להזמין גם בצהרים ליד יין (99 שקלים) וכמה כריכים. המצטיין שבהם הוא כריך בתוך קרואסון מרוח בלאבנה עם עלי חמציץ ופורל במרקם מושלם וטעם עדין שמודגש הודות לתוספת של גרידת לימון (46 שקלים). יש בתפריט גם מאפה "מתוק מלוח" מבצק פילו עם גבינת מנורי, אגוזים ודבש (48 שקלים) וגם לחוח מתוק שמחליף את מנת הפנקייק הבנאלית. כאן הוא מוגש עם מייפל, קצפת, בננה מקורמלת וחמאה (42 שקלים). ויש גם קינוחים מצטיינים: עוגת גבינה באסקית שמוגשת עם רוטב קולי תות וקטאייף שעשוי מלחוח, ממולא באגוזים של עמרני וספוג בסירופ סוכר.

בקיצור, רומיה זה המקום המושלם אם אתם רוצים להתחיל סיבוב בשוק על בטן מלאה או למי שמתחשק לסיים סיור בין הדוכנים בסטייל אורבני נעים ובוגר.

ברור שיש גם חציל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קטאייף | צילום: לין לוי, mako אוכל

רומיה. הכרמל 15 (שוק הכרמל), תל אביב. שעות פעילות: ראשון-חמישי 9:30-15:00, שישי 17:00-00:00, לא כשר