לא ברור אם זה המצב הסבוך שאליו נקלע תחום המסעדנות הישראלי, שמצריך התגמשות עם קהל הלקוחות, או שרוח הנדיבות מרחפת מעל מסעדני ישראל - אבל לאחרונה מציעות הרבה מסעדות אפשרויות משתלמות יותר לבילוי קולינרי מאשר ארוחה סטנדרטית, ואחת מהאפשרויות האלה היא ארוחה עסקית המוגשת בשעות הערב. בתור מי שדבר אינו חביב עליו יותר מארוחת ערב במסעדה טובה, ורצוי כזאת שיוצאים ממנה עם תחושה של ואליו פור מאני - אספנו עבורכם 11 אפשרויות של ארוחות ערב וטרום ערב עסקיות משתלמות במגוון סגנונות, שיאפשרו לכם לאכול במסעדה נחשבת בלי לשלם את המחיר הגבוה שעל פי רוב מתלווה לחוויה. לכם רק נותר להחליט איפה תרצו לאכול ומה.

עסקית ערב בראון
ארוחה גדולה בסגנון איטלקי. בראון | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בראון

בבראון מוצעת ארוחת טעימות עסקית זוגית בת 6 מנות הכוללת לחמים, שתייה קלה וחמה, יין או קוקטייל לבחירה, שלוש מנות ראשונות, שתי מנות עיקריות לבחירה וקינוח. ההיצע של המנות משתנה כל הזמן בהתאם לחומרי הגלם העונתיים, והוא כולל למשל סלט חם של קינואה שמוגש בתוך דלעת ערמונים עם בצל לבן, גזר, קישואים, שמיר ופטרוזיליה; ספגטי פוטנסקה עם נתחי דג ים, עגבניות, צלפים, שום, צ'ילי, יין לבן ופטרוזיליה; ופילה לברק במילוי תרד, שום וצ'ילי אפוי בתנור אבן, עם חמאת מרווה, לימון ויין לבן.

מתי וכמה: ראשון-שבת מ-18:00, 450 שקל לזוג.

בראון. ניסים אלוני 10, מתחם G, תל אביב. 03-5444024. לא כשר

יאקימונו ארוחת קיסר
טעימות בסגנון יפני. יאקימונו רוטשילד | צילום: מיטל סולומון, יחסי ציבור

יאקימונו

מסעדת יאקימונו היפנית הוותיקה בשדרות רוטשילד מציעה עסקית ערב בסגנון טעימות. בין המנות בתפריט: סלט היזיקי - סלט אצות חמות מוקפצות בווק עם רצועות אינארי וקנפיו יפני; דים סאם במגוון מילויים, כמו גיוזה עוף, תרד מאודה ובקר מטוגן; מאגורו פפר - נתחי טונה צרובה ומפולפלת; קורומה אבי - ג'מבו שרימפס ברוטב ווסאבי קרים; וכמובן מבחר סושי מעולה.

מתי וכמה: כל יום (כולל שישי) מ-17:00 עד 23:00, שבת מ-12:00 עד 23:00, 370 שקלים לזוג (185 שקלים לאדם).

יאקימונו. רוטשילד 19, תל אביב. 03-5175171. לא כשר

 

עסקית ערב אברטו
פותחים שולחן. אברטו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

אברטו

מסעדת אברטו בגדרה מציעה עסקית ערב חדשה, הכוללת מנת לחם, פתיח לבחירה, מנה עיקרית וכוס שתייה, ומתומחרת במחיר המנה העיקרית. בין הפתיחים: חציל ים תיכון, סלט פטוש, סלט שורשים וסלט קיסר; ובין העיקריות: פסטה פרימרוורה (73 שקלים), רביולי ערמונים וריקוטה (69 שקלים), לזניה בסגנון אברטו (67 שקלים) וקבב נתח קצבים (85 שקלים).

מתי וכמה: כל יום למעט שישי, 18:00-19:30, במחיר המנה העיקרית.

אברטו. שכביץ 5, גדרה. 08-6680066. לא כשר

 

דוניה רוסה
עם אפשרויות לקרניבורים ולא לקרניבורים. דוניה רוסה | צילום: יחסי ציבור

דוניה רוסה

דוניה רוסה מציעה שתי עסקיות ערב, ב-110 וב-150 שקלים. הראשונה כוללת מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ושתייה קלה וחמה, ומציעה מנות כמו רביולי בטטה או גבינות, ניוקי סלמון ומנת אמפנדס בעבודת יד; והשנייה היא ארוחת בשרים וגריל עם קינוח ושתייה קלה וחמה, שכוללת בין השאר מנת נקניקיית צ'וריסו ונתח אנטרקוט או סינטה במשקל 300 גרם. 

מתי וכמה: ערבי שני עד חמישי. 110 או 150 שקל.

דוניה רוסו, כפר האומנים עין הוד.‏ 04-9543777‏. לא כשר

עסקית ערב פיאנו פיאנו
פיצה פונגי בפיאנו פיאנו | צילום: אגמדיה, יחסי ציבור

פיאנו פיאנו

במסעדות פיאנו פיאנו ביקנעם, נתניה וכפר סבא מציעים ארוחות ערב במתכונת עסקית בכמה מחירים. העסקיות מוצעות בשני מסלולים - האחד כולל מנת לחם, מנה ראשונה לבחירה ומנה עיקרית, והשני, המיועד לחובבי המתוק, כולל מנה עיקרית לבחירה, קינוח ושתייה חמה. בין המנות הראשונות: פונגי מיסטי - פטריות פורטובלו ושמפניון צלויות ברוטב יין אדום עם ציר בקר, תימין, חמאה וצ'ילי; ובעיקריות: פסטות, פיצות ומנות בשר או דגים.

מתי וכמה: ראשון-חמישי ושבת מ-17:00, 69-89 שקלים.

פיאנו פיאנו

עסקית ערב זויה
גם בסגנון על האש. עסקית ערב בזויה | צילום: נופר בוגנים, יחסי ציבור

זויה

מסעדת הגריל זויה מציעה עסקיות ערב חדשות בשני מסלולים. מסלול אחד כולל חומוס קטן, שני סלטים לבחירה, שיפוד לבחירה (פרגית, קבב, כבד או לבבות), וכוס גזוז ויין הבית ב-45 שקלים. במסלול השני: חומוס קטן, שני סלטים לבחירה, דג (משתנה בהתאם למצאי של אותו יום), גזוז וכוס יין ב-85 שקלים. בנוסף, אפשר להזמין המבורגר 220 גרם בלחמנייה עם צ'יפס ושליש בירה ב-55 שקלים.

מתי וכמה: ראשון-חמישי ושבת, 21:00-23:00, 45-85 שקל.

זויה גריל בר. תחנת דלק השחר, כביש 2 (לכיוון דרום). 09-8862200. לא כשר

לילה כרם התימנים
עסקית ערב בסגנון כרם התימנים. לילה | צילום: אנטולי מיכאלו

לילה

הבר הקולינרי לילה מבית ביסטרו הכובשים בכרם התימנים בתל אביב מציע עסקית ערב חדשה הכוללת מבחר מנות גריל לבחירה, מנת פתיחה, מנת לחם ומטבלים ומנה ראשונה. בין הראשונות: עראייס סאלוף וסביצ'ה דג ים; בין העיקריות: שיפוד נתח קצבים, המבורגר ובורי על הגריל. כל המנות העיקריות מגיעות בתוספת צ'יפס.

מתי וכמה: ראשון-חמישי, 18:00-20:00, 89 שקלים.

לילה. הכובשים 55, תל אביב. 03-6561636. לא כשר

עסקית ערב שלו ביער
העסקית של שלו ביער. קריית טבעון | צילום: אלון לויטה, יחסי ציבור

שליו ביער

במסעדה בקריית טבעון מציעים עסקיות ערב הכוללות מנת פתיחה, מנה ראשונה, מנת ביניים, עיקרית וקינוח. בין העיקריות: פילה ברמונדי על חציל בלאדי קלוי ברוטב חמאה, כרובית, זיתי טאסוס, עגבניות, שום ולבנה בקר; ותבשיל פריקי עם חומוס, עלי תרד טורקי ומנגולד ברוטב קארי וכמון.

מתי וכמה: שני-חמישי מ-18:00, 150 שקל לסועד.

 שלו ביער. שיכון אלה 2, קריית טבעון.04-9831837. לא כשר

עסקית ערב יאסו
בסגנון יוון. עסקית ביאסו | צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור

יאסו

מסעדת יאסו היוונית מציעה עסקיות ערב הכוללות לחם פרנה ומטבלים לפתיחה, מנה ראשונה ועיקרית לבחירה. בין המנות: ארטישוק צלוי על הפלנצ'ה עם פונדו גבינה כחולה, גבינת פטה, עגבניות צלויות ואגוזי מלך קלויים; קלמרי צרוב בקרם עגבניות מיובשות, עם קישואים חרוכים, עלי נענע, אורגנו ופטה המאירי; ריזוטו פטריות יער עם תערובת פטריות יער וכמהין, יין לבן, שום, חמאה, פרמזן, עגבניות שרי וקרוטונים; וסופלקי פרגית בתיבול ראס אל יאסו (תערובת תבלינים ביתית), עם צזיקי וטחינה שחורה.

מתי וכמה: ראשון-חמישי, 19:00-21:00, 98 שקלים לסועד.

יאסו. הירקון 105, תל אביב. 03-6031719. לא כשר

 

עסקית ערב יא פאן
גרסת נשנושים יפנית. יא-פאן | צילום: יפית שמחה, יחסי ציבור

יא-פאן

הביסטרו היפני של יובל בן נריה בתל אביב מציע סוג של עסקית טרום ערב חדשה שכוללת קוקטייל על בסיס מרטיני ומבחר מנות יפניות קטנות (ניתן לבחור בין מנה אחת ל-3 מנות, והמחיר משתנה בהתאם). המנות משתנות כל הזמן והן כוללות היצע בשרי, צמחוני ומנות דגים.

מתי וכמה: ראשון-חמישי, 17:00-19:00, 44-68 שקל לארוחונת. 

יא-פאן. נחמני 26, תל אביב. 03-6487796

ביר גארדן

הביר גארדן בכפר סבא ובתל אביב מציע מדי ערב של ימות השבוע מנות ב-50 אחוזי הנחה. בין האפשרויות: פרעצל עם קרם פרש, עגבניות מרוסקות וחריף (32 שקלים), פיצה פונגי עם רוטב בשמל, גבינת צ'דר ומוצרלה, לקט פטריות צלויות ושמן כמהין (58 שקלים), ונקניקיית עגל גרמנית בלחמנייה עם איולי, כרוב ובצל כבושים ורליש חמוצים (42 שקלים).

מתי: ראשון-חמישי, 18:00-20:00.

ביר גארדן