מי מכם שהוא חובב אוכל ותיק בוודאי זוכר את השם אנטוניו מנסה. מנסה, היום בן 52, היה השף של כמה מסעדות מצליחות ואף פורצות דרך בדרכן, שהמוכרת והזכורה מביניהן היא אלי אוליו (מרחוב ברנר ואחר כך רחוב הארבעה בתל אביב). בשנת 2008, אחרי אי אילו אכזבות מזירת המסעדנות של תל אביב, החליט מנסה שהוא מיצה את המרכז ועבר עם משפחתו צפונה. שם הוא ממשיך כל הזמן ליצור ולפעול בתחום האוכל, אך במתכונת שהייתה - לפחות עד עכשיו - בעיקר מתחת לרדאר.

אחרי שבשנים האחרונות עבד בכמה פרויקטים קולינריים באזור הצפון, כמו ביסטרו וניה ובקתה ביער, והפעיל מסעדה בראש פינה, ממש היום פותח מנסה מסעדה חדשה וצנועה בהובלתו הקולינרית, גוסטו די נונה (בתרגום חופשי: "טעם של סבתא") - מסעדה איטלקית חלבית וכשרה הממוקמת במתחם צימרים יפה בקיבוץ מורן (אף שאינה חלק מהמתחם), שגובל בשמורת טבע. המסעדה תשרת את אורחי המתחם כמו גם אורחים מן החוץ, עם תפריט איטלקי משפחתי וקליל של ארוחות בוקר וצהריים (ובחלק מימות השבוע גם ערב). החלל של גוסטו די נונה היה שייך עד לאחרונה למאפיית לחם ועוגה המוכרת, שעברה בינתיים לאזור התעשייה, אבל מנסה ושותפו, נועם קבילו, החליטו להמשיך להשתמש בתוצרת הטובה שלה הכוללת מאפים ולחמי מחמצת טריים.

פיצה אנטוניו מנסה (צילום: אנטוניו מנסה)
פסטות, פיצות ומה שביניהן. אנטוניו מנסה | צילום: אנטוניו מנסה

"אני גר בצפון כבר עשר שנים וזה מהמם", מספר מנסה בהתלהבות, "עכשיו הכי בא לי על פרויקט בטבע, שנמצא במקום שהוא משהו אחר. האזור הזה צמא למקום טוב לדעתי. מצד שני, המקום שלנו הוא מאוד לא עם האף למעלה, הוא מאוד בגובה העיניים במחירים ובשירות - אבל עם אוכל טוב ויד טובה וחומרי גלם טובים".

ולמה מטבח איטלקי כשר?
"אנחנו הולכים על מטבח כשר בין היתר כי חסרים מקומות כשרים באזור פה, ויש אנשים שמחפשים אותם. חוץ מזה, אני כבר מזמן לא עובד בתחום האוכל הלא כשר. גם בפן העסקי וגם בפן הפרטי, השותף שלי ואני מעדיפים עסק שלא עובד בשבת". חוץ מזה, הוא מספר, "המסעדה פונה לקהל שמורכב מזוגות וממשפחות, ולכן תתמקד במטבח איטלקי עם נגיעות ים תיכון, שהוא קל, טוב, טעים ורענן, בלי להתחכם יותר מדי".

התפריט של גוסטו די נונה מציע מבחר פסטות, פיצות, מנות דגים וקינוחים קלאסיים. בין היתר תמצאו כאן צלחת אנטיפסטי עם בטטה, פלפלים, חציל, שומר וסלק אפויים בתערובת עשבי תיבול ושמן זית (48 שקלים); בטטה מדורה עם גבינת קממבר וקרם כרישה (44 שקלים); פסטה עם רוטב על בסיס עגבניות ושום עם פטריות, פלפל וחציל קלוי (38 שקלים); פסטה עם רוטב על בסיס שמן זית עם שום, טונה, זיתים שחורים, פלפל חריף, גרידת לימון ופטרוזיליה (44 שקלים); פסטה על בסיס שמנת עם בטטה, פלפל קלוי, אגוזי מלך ופרמזן (42 שקלים); רביולי במילוי 4 סוגי גבינות (62 שקלים); ורביולי במילוי חציל מעושן (58 שקלים).  

בנוסף מכינים במקום פיצות כמו פיצה זוקיני ברוטב עגבניות וגבינת עיזים, מוצרלה ובזיליקום (59 שקלים), לצד פיצה מרגריטה קלאסית (49 שקלים), וכן מנות דגים כמו סלמון צרוב עם עגבניות שרי, בצל ירוק ופטריות מוקפצות (78 שקלים). בין הקינוחים: טארט טאטן עם גלידת וניל (36 שקלים), טירמיסו (36 שקלים) ובראוניז עם קרם שמנת וגלידת וניל (38 שקלים).

לחמים של אנטוניו מנסה (צילום: אנטוניו מנסה)
לחמי המחמצת, לפני הפיכתם לכריכים | צילום: אנטוניו מנסה

בתפריט הבוקר של המקום ניתן למצוא ארוחות בוקר לזוג או ליחיד (110 ו-65 שקלים בהתאמה, 39 שקלים לגרסה מוקטנת) ובהן ביצים לבחירה עם שתי תוספות, סלט ירקות, לחמים טריים, מבחר מטבלים וגבינות, מיץ לבחירה וכמובן שתייה חמה. עוד בתפריט הבוקר: שקשוקה חריפה עם מבחר תוספות, סלט טרי וג'בטת זעתר (52 שקלים), מוזלי עם יוגורט בקר, סילאן וגרנולה עם פירות העונה (28 שקלים) ומבחר נאה של כריכים על בסיס לחם כפרי, כוסמין או ג'בטה עם מילויים כמו סלמון מעושן, גבינת שמנת, מלפפון וחסה; פטריות מוקפצות, ביצת עין עם בצל מקורמל ועלי רוקט; ומילוי סביח - חציל קלוי, תפוח אדמה אפוי, פלפל קלוי, ביצה קשה, טחינה וסלסה ירוקה (24 שקלים לחצי כריך ו-34 שקלים לכריך שלם).

גוסטו די נונה פועלת כרגע בימים ראשון עד חמישי מ-9:00 בבוקר ועד 18:00, ובימים שלישי וחמישי עד 22:00. בימי שישי המקום פתוח מ-8:00 ועד 15:00. ייתכן ששעות הפעילות בערבים יתרחבו, בהתאם לביקוש.

גוסטו די נונה. קיבוץ מורן. כשר