השף ענבר גפני, אחד מאנשי המטבח הצעירים והמבטיחים שפעלו בארץ בשנים האחרונות, הלך אתמול לעולמו בגיל 37. גפני, שהתייחס לאוכל כאל אומנות לכל דבר, בהקפדה ותוך רצון עז לדיוק, היה בין היתר בן טיפוחיו של השף ישראל אהרוני. הוא בישל לצידו כשף התפעולי של מסעדת הירו ראמן ועבד איתו גם בתוכניות הבישול. גפני נפטר השבוע בעקבות פציעת ראש קשה לאחר שנפל בביתו.

"ענבר ואני מכירים ארבע או חמש שנים", מספר לנו השף ישראל אהרוני, שעדיין מתקשה לשוחח על ענבר בלשון עבר. "הוא בחור מקסים בלי קשר לכישורי הבישול שלו, היפראקטיבי עם ראש תזזיתי שמחפש כל הזמן יצירתיות ודברים מעניינים. כשזה מגיע לאוכל יש לזה ביטוי כי הוא פרפקציוניסט והוא כל הזמן היה במירוץ לפרוץ עוד דרכים וגבולות, ולשפר מה שכבר שופר מאות פעמים לפני כן".

View this post on Instagram

ענבר גפני. אישם חכם, מוכשר, יצירתי, סקרו ואוהב אדם. כל אלה למדתי משנתיים אינטסיביות של עבודה משותפת. בבת אחת ובלי אזהרה מוקדמת הוא נפטר. איך זה יכול להיות ????? תנוח על משכבך בשלום. הלוויה ביום ה בבית העלמין ביקנעם.

A post shared by Israel Aharoni (@aharoni) on

View this post on Instagram

A FOREST FLOOR

A post shared by Inbar Gafni (@inbargf) on

View this post on Instagram

Dukkah crusted Avocado & Yolk

A post shared by Inbar Gafni (@inbargf) on

איזה סוג של מערכת יחסים הייתה לכם?
"ענבר היה מנהל איתי 2-3 שיחות במקביל. העבודה בינינו הייתה מצוינת, מאוד התאמנו אחד לשני בסוג האנרגיה. היה תענוג לעבוד איתו והייתה לו צורת ראייה שתמיד התבוננה על הדברים מזווית קצת אחרת ממה שמקובל".

בתקופה האחרונה גפני בישל ארוחות מיוחדות בביתו. האוכל שלו הושפע מאוד מהקולינריה האסייתית ומאחורי כל מנה שלו, שהייתה תמיד יפהפייה ומרשימה, הייתה מקוריות. "ענבר היה עושה דברים מעניינים", מפרט אהרוני, "יש לו כתב יד קולינרי אישי משלו שמחפש כל הזמן ורוצה עוד ועוד. היו לו מוטיבים אסייתיים באוכל אבל האוכל שלו לא היה אסייתי פר-סה, אלא הוא השתמש במוטיבים של המטבחים האסייתיים לאוכל האישי שלו".

View this post on Instagram

A pizza piece of dough

A post shared by Inbar Gafni (@inbargf) on

ענבר גפני ושף ישראל אהרוני
אהרוני וגפני. עבדו יחד | צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור

מתי נפגשתם לאחרונה?
"הארוחה האחרונה שאכלתי אצל ענבר הייתה כשבועיים לפני שנסעתי לצלם בהודו. הוא היה באטרף של דגים וזאת הייתה ארוחת דגים מדהימה. קשה לי מאוד לחשוב עליו במונחים של עבר, הכל כל כך מפתיע ולא צפוי. ענבר עוד לא פרץ, אבל לדעתי הוא יכול היה להיות הקול הבא בקולינריה המקומית. הוא בישל כמו שאף אחד אחר לא מבשל".

הלווייתו של גפני תתקיים מחר, 19 בדצמבר, ב-14:00 בבית העלמין ביקנעם.