יש מלא מקומות שווים בעמק חפר; הרשימה המכובדת כוללת את נומי כמובן – מסעדת השף האהובה שבה השפים גדי בור ויוני דנון  יוצרים את הדבר הכי קרוב לפארם טו טייבל ישראלי, עמק בראסרי של השף עידו פיינר, "המחלבה הקטנה" שבה מייצרים גבינות כמו באיטליה, עגלת הקפה ארטורה שממוקמת במתחם של מכללת רופין וכמובן אלה פטיסרי וקונדיטוריית יואב דקלבאום הוותיקים שפועלים באזור התעשיה של העמק.

ביסטרו גרציא בקיבוץ העוגן פועל כבר מעל עשור. המקום שייך לשפית מיכל גרציאני, שבמשך שנים החליפה ושינתה אותו מן היסוד. ב-8 השנים האחרונות גרציא היה ספוט מושלם לארוחות בוקר, צהריים וערב נטולות גינונים ומלאות בפסטורליה (משפחות וילדים רצויים בגרציא מאוד, ולטובת הסועדים הקטנטנים יש מגרש משחקים צמוד).

ביסטרו גרציא מתחדש (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
ביסטרו גרציא מתחדש | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

אחרי שיפוץ נרחב, הגינה של גרציא היא המקום המושלם לבקר בו בתחילת החורף הישראלי הקצר. לאחרונה התרחש במטבח המסעדה מהפך רציני שהפך אותו לביסטרו כפרי עם תפריט מיוחד ומנות יצירתיות. את התפריט הזה בנו בעלת המקום מיכל (בוגרת לימודי בישול בניו יורק) והשפית גילי בר יוסף (שעבדה עם רושפלד ושטרית), כשאליהן הצטרפה גם הקונדיטורית שחר מולטו (לשעבר גרקו).

מנת ביסק סרטנים למשל היא מהמעניינות ביותר בתפריט. מדובר במנה ראשונה שכוללת ציר סרטנים סמיך בתחתית הצלחת ומעליו חצי סרטן, מולים, שרימפס, תרד וברוסקטה צרובה בחמאה מתובלת ומרוחה בשמנת חמוצה (72 שקלים). מנה ראשונה מעניינת נוספת היא פולנטה תירס בעלת מרקם מושלם שמוגשת בתוספת שרימפס עסיסיים, זוקיני, אפונים ושרי (62 שקלים). יש גם מנת קלמרי באוזו המוגשת מעל ירוקים מהגינה וקרם חצילים שרופים (68 שקלים) ומנה בעלת ניחוח תאילנדי, "פפאיה גרציא", שמורכבת מפפאיה, שרימפס, צ'ילי, שרי, בזיל תאילנדי, נענע, כוסברה ומוגשת עם בוטנים (69 שקלים).

החצר המקסימה של גרציא (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
החצר המקסימה של גרציא | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
גרציא - צלע לבן (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
גרציא - צלע לבן | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

גזרת העיקריות כוללת צלע לבן שמוגש עם פירה וציר בקר וכוס בירה ליד (107 שקלים), מנת פסטה מנחמת עם ראגו בקר בבישול ארוך (89 שקלים), פסטה קרבונרה עם קוביות בייקון, תירס גילי, שמנת וחלמון ביצה (89 שקלים) ומנות ספיישל מפתיעות, לרוב מבוססות על חקלאות מקומית של עמק חפר. בגזרת הקינוחים מציעים כאן בין השאר טארט לימון (49 שקלים) וברד פודינג עם שבבי פקאן מלוח וגלידת וניל.

חוץ מהאוכל המעולה, השירות בגרציא לבבי והחצר עם העץ הענק היא אטרקציה בפני עצמה. כשתיגמר המלחמה, בטח יחזרו להתקיים כאן הופעות אקוסטיות (שהלוח שלהן מתעדכן ברשתות החברתיות של המקום).

ביסטרו גרציא, קיבוץ העוגן. טלפון: 050-6930050, שעות פעילות: ראשון -חמישי 09:00-23:00, שישי 08:00-15:00. לא כשר